• Ambon Martha Christina
  • Ambon rujak
  • Ambon Ureng
  • Banda Kora kora
  • Saparua
  • Seram
  • Vakantie Molukken

Bouwsteen 8 dagen duiken Metita Beach & Dive resort - Morotai

Duiken bij Metita Beach & Dive resort in het noordelijkste deel van Halmahera hebben nog niet heel veel duikers gedaan. Rond de eilanden Pulau Metita en Morotai zijn zo'n 40 duikspots in kaart gebracht, variërend van WW-2 wrakken, imposante muren, levendig koraal, mantaroggen en stevige drift-dives tot interessante makro-duiken. U kunt zelfs de Dugongs (zeekoeien) spotten...
Verblijf is in het luxe Metita Beach & Dive resort. Behalve duiken organiseert het resort ook diverse interessante tours over Morotai en het vaste land van Halmahera. Watervallen, historie en vreemde vogels zijn de leukste uitsapjes. Ook surfers kunnen hier, gedurende de wintermaanden, hun hart ophalen.
Beste duikperiode: maart-november.

Richtprijzen

€ 1.600 p.p. inclusief 10 bootduiken.

In- en exclusief:

Inclusief:
•Accommodaties op basis van volpension
•5 dagen x 2 duiken
•Transfers

Exclusief:
•Vluchten
•Huur duikuitrusting
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds € 30 per boeking)
•Bijdrage SGR € 5 per persoon

Dag 1 Aankomst op Morotai, transfer naar Metita

Selamat datang di Morotai, welkom op Morotai! Bij de uitgang van het vliegveld staat uw chauffeur gereed om u naar de haven te brengen voor de half uur durende boottrip naar het Metita Beach & Dive resort. Na een welkomstdrankje en meet & greet neemt u uw intrek in één van de cottages en is de rest van de dag vrij te besteden. 7 overnachtingen op Metita.

Dag 2 t/m 6 Duiken rond Metita en Morotai

Deze dagen kunt u naar hartenlust duiken rond Metita of de zuidelijke wateren van Morotai. Wrakduien, grotduiken, makroduiken, driftduiken of op zoek naar de mantaroggen en dugongs...

Dag 7 Vrije dag Metita

Er staat deze dag niets op het programma. Desgewenst kunt u een tour doen over Morotai, zowel de geschiedenis als de natuur zijn indrukwekkend. U kun natuurlijk ook lekker relaxen aan het strand of zwembad...

Dag 8 Vertrek van Metita

Na het ontbijt keert u per boot terug naar het eiland Morotai, waar uw chauffeur u naar het vliegveld brengt voor uw Wings Air-vlucht van 13:25 uur via Ternate naar Manado.

Metita Beach & Dive resort - Morotai

Het in 2022 geopende Metita Beach & Dive resort ligt op het kleine eilandje Pulau Metita, ten zuiden van Morotai. Het luxe eco-vriendelijke resort telt in 2023 6 kamers, verdeeld over 5 beach cottages en 1 familie garden cottage. Het resort heeft een eigen duikcentrum, een heerlijk restaurant, een spa en welness centrum en een zwembad. meer info more info Informations supplémentaires

Metita - Morotai

Metita - Morotai

Metita is een van de 26 voorheen onbewoonde eilandjes bij Morotai en ligt op 3 km van het zuidelijkste puntje van Morotai. Metita is een klein, 900 meter lang en 450 meter breed koraaleiland omringd door een rif, waar je in ongeveer 45 minuten omheen kunt lopen.

Morotai

Morotai

Morotai is samen met zo'n 25 kleine eilandjes het noordelijkste punt van de Molukken. Het eiland leent zich voor duikers, vogelaars en reizigers die op zoek zijn naar rust en authenticiteit. Morotai heeft een vliegveld met verbindingen naar Manado en Ternate.

Dive spots Metita - Morotai

Metita - Morotai dive spots

Rond het eiland Pulau Metita en de zuidwestelijke wateren van Morotai zijn al zo'n 40 duikspots in kaart gebracht. De spots variëren van WW-2 wrakken, imposante muren, levendig koraal, mantaroggen en stevige drift-dives tot interessante makro-duiken. U kunt zelfs de Dugongs (zeekoeien) spotten...
Beste periode: maart-november.

Metita reef

Meegaand met de stroming biedt deze stek een duikervaring langs een muur van koraal. Af en toe laten Eagle Rays zich spotten.

Black tip point

Metita Blacktip Point biedt een unieke duikervaring met een grote kans om Black tip reef sharks te spotten. Aangezien de locatie regelmatig een matige tot sterke stroming heeft, hebben duikers de kans om naar de pinnacles en langs het imposante koraalrif te drijven.

D'Aloha point

D'Aloha point is een zeetuin vol verschillende koralen. Tijdens de duik komt u langs hard en zacht koraal, sponsen en zeewaaiers en grote tafelkoralen, waarvan sommige meer dan 100 jaar oud zijn.

Dodola kecil

Dodola kecil (klein) biedt een overvloed aan koralen en scholen fusiliers. Het is een van de meest diverse duiklocaties in Morotai, het herbergt een groot aantal rifvissen en koraalrifsoorten.

Galo Galo cave

Een unieke duikervaring door een 6 meter diepe grot, langs een prachtige muur, beroemd om zijn scholen mobula roggen.

Galo Galo channel

Vlak bij de Galo Galo cave ligt the channel, waar regelmatig mantaroggen te spotten zijn.

Kokoya reef

Het Kokoya rif is een combinatie van muren en hellingen en biedt een ontspannen en schilderachtige duikervaring voor duikers van alle niveaus.

Pulau Pasir

Pulau Pasir biedt een boeiende duik met een mix van muren, hellingen en pinakels met een rijk zeeleven.

Wawama wreck site

Morotai's eigen historische onderwaterduiklocatie met wrakken en artefacten uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder Bristol Beaufort-vliegtuigen en jeeps.

Kolorai reef

Kolorai reef heeft een uitbundig koraal en wordt begrensd door een prachtige muur. Tijdens deze rustige drift-dive is de kans meer dan groot groene zeeschildpadden en karetschildpadden tegen te komen.