• Ambon Martha Christina
  • Ambon rujak
  • Ambon Ureng
  • Banda Kora kora
  • Saparua
  • Seram
  • Vakantie Molukken

Metita Beach & Dive resort - Morotai -

Metita Beach & Dive resort - Morotai

Het in 2022 geopende Metita Beach & Dive resort ligt op het kleine eilandje Pulau Metita, ten zuiden van Morotai. Het luxe eco-vriendelijke resort telt in 2023 6 kamers, verdeeld over 5 beach cottages en 1 familie garden cottage.
Het resort heeft een eigen duikcentrum, een heerlijk restaurant, een spa en welness centrum en een zwembad.

Duiken

De wonderen van de Morotai-eilanden liggen direct onder het oceaanoppervlak
Het is nog niet hoeveel mooie duikstekken in de omgeving te vinden zijn, tot nu toe zijn er al ongeveer 40 in kaart gebracht. En u kunt helpen er meer te ontdekken en de duikstek een naam te geven! Omdat Morotai ver buiten de gebaande paden van Indonesië ligt, zijn er volop mogelijkheden om nog onbekende duikplekken te ontdekken.

Surfen

Empty line-ups met consistente golven - een droom voor surfers
De noordelijke Molukken in het algemeen en Morotai in het bijzonder zijn geschikt voor surfers die op zoek zijn naar empty LineUps, buiten de gebaande Indonesische paden. De deiningen, die golven veroorzaken in de noordelijke Molukken, ontspringen uit dezelfde stormsystemen die voor de destijds nog bekendere surfers zorgen voor golven in de Filippijnen/Siargao. Het hoogseizoen voor golven is van eind oktober, begin november tot maart. In deze maanden kan de reizende surfer consistente, middelgrote en gevarieerde rifgolven verwachten, met bijna geen andere surfer in de line-up.

Tours

Vanuit het Metita resort worden verschillende tours naar en over Morotai en Halmahera georganiseerd. Morotai Island, op slechts 10 minuten varen van Metita, biedt prachtige wandelmogelijkheden voor degenen die enthousiast zijn over het ontdekken van ongerepte bossen bewoond door prachtige paradijsvogels en met verborgen romantische watervallen. Een van de hoogste en mooiste is de Raja-waterval met bijna 80 meter van het bassin tot de bovenrand. Er zijn grote grotten die net zo avontuurlijk zijn als in de tijd dat de eerste Europeanen hier kwamen.

De enorme geschiedenis van Morotai als een belangrijk bastion voor de geallieerden in WO II is nog steeds zichtbaar in talloze artefacten, evenals de geschiedenis als specerijen- en zilvereilanden van Indonesië en de westerse wereld. Tot op de dag van vandaag is de geur van in de zon drogende kruidnagel en nootmuskaat tijdens het oogstseizoen overweldigend en zijn zilveren sieraden een populair cadeau.

Tijdens dagtochten bieden we ook tours aan naar het vasteland van Halmahera en beklimmen we een van 's werelds meest actieve vulkanen - de Dukono. Hij is 1.185 m hoog en spuugt bijna 365 dagen per jaar as uit, waardoor het nog steeds ongecompliceerd is om naar de krater te gaan. In het geval dat de activiteit tijdelijk stijgt, is deze tour niet mogelijk.

Mogelijke tours:
Jungle and Waterfall Tour (day tour)
WW2 History Tour (half-day tour)
Popoguo Cave Tour (day Tour)
Tanjung Bongo, Galela (day Tour)
Birdwatching (half day / day tour – as required)
Dukono Volcano, Tobelo (3-day tour)
Island Hopping Tour (day Tour)
Sunset Trip (approx. 2 hours)

Verzorging Board type

U verblijft hier op basis van Volpension.You will stay here based on Volpension.

Metita Beach & Dive resort - Morotai

Het in 2022 geopende Metita Beach & Dive resort ligt op het kleine eilandje Pulau Metita, ten zuiden van Morotai. Het luxe eco-vriendelijke resort tel...

Metita - Morotai

Metita is een van de 26 voorheen onbewoonde eilandjes bij Morotai en ligt op 3 km van het zuidelijkste puntje van Morotai. Metita is een klein, 900 me...

Pulau Metita
Metita - MorotaiMetita is een van de 26 voorheen onbewoonde eilandjes bij Morotai en ligt op 3 km van het zuidelijkste puntje van Morotai. Metita is een klein, 900 meter lang en 450 meter breed koraaleiland omringd door een rif, waar je in ongeveer 45 minuten omheen... Meer infoMore infoInformations supplémentaires