• Kei

Bouwsteen 5 dagen Kei eilanden

De Kei eilanden zijn een eilandengroep in de Molukken. Het is dunbevolkt en nog zeer primitief. Op sommige eilanden zijn de dorpjes slechts met voetpaden met elkaar verbonden. Tijdens deze bouwsteen ziet u het prachtige eiland Kei Kecil en heeft u alle mogelijkheid om ook de andere eilanden te bezichtigen. Houdt u niet van een al te druk schema, dan is deze bouwsteen ook zeer geschikt want er is voldoende vrije tijd om te ontspannen op de schitterende stranden in de omgeving.

Richtprijzen

€ 495 op basis van 2 personen

In- en exclusief:

Inclusief:
•Transfers van en naar vliegveld op Kei
•Accommodaties op basis van alleen logies
•Excursies zoals in het programma vermeld
•Genoemde vluchten

Exclusief
•Alle maaltijden (ca. € 10 per persoon per dag)
•Transfers op Ambon
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Niet genoemde vluchten of boottochten
•€ 30 Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Van Ambon naar Kei Kecil

U vliegt met Garuda of Wings Air in de middag van Ambon naar Tual, Kei Kecil. Daar wordt u opgehaald op het vliegveld en naar uw hotel, Coaster Cottages, gebracht. Bij aankomst ontmoet u uw lokale manager om eventuele (optionele) excursies door te spreken.

Vlucht Ambon-Tual

Vluchten met Wings Air 12:25-13:50 en 16:05-17:30 Max gewicht: 10kg. Extra gewicht ca € 5 per kg ter plaatse bij te betalen

Dag 2 Kei Kecil eilandtour

Vandaag maken we de Kei Kecil eilandtour. We bezoeken onder anderen de Pelgrimtuin John Aerts, hier wordt de geschiedenis van het pelgrimage op de Kei eilanden uitgebeeld. Vervolgens brengen we een bezoek aan Masbait, vanaf hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de eilanden. Na van dit uitzicht te hebben genoten gaan we verder naar de markt van Tual, daarna de Hawang grot en we eindigen de dag op het Difur strand waar u kunt ontspannen.

Dag 3 en 4 Vrije dagen op Kei

Deze dagen zijn vrij te besteden. In overleg met een lokale gids van de plaatselijke VVV kunt u optioneel excursies doen op de eilanden Kei Kecil en Kei Besar, of naar de omliggende eilanden. Bijvoorbeeld naar Tanimbar Kei, met haar traditionele architectuur. Of naar Banda Ely, waar veel vluchtelingen van Banda hun cultuur nog volledig in stand houden. Ook brengt uw gids u uiteraard graag naar de mooiste snorkelplekken.

Dag 5 Terug naar Ambon

Voor dag en dauw wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw Garuda vlucht terug naar Ambon. Vertrek 06:00, aankomst 07:25. Alternatief is de Wings Air vlucht van 11:10 met aankomst 12:50

Vlucht Tual-Ambon

Max gewicht: Wings Air, Susi, en vluchten met kleine propellervliegtuigen 10 kg. Garuda, Batik Air en CityLink 20 kg. Overige maatschappijen: 15 kg Extra gewicht ca € 5 per kg ter plaatse bij te betalen

Coaster Cottages - Kei kecil

De Coaster Cottages zijn een aantal cottages en een stenen villa, gelegen villa aan het witte strand van Pasir Panjang. Alle hebben een veranda met uitzicht op de zee. U heeft hier geen warm water tot uw beschikking. Nog meer beperkingen die uw rust ten goede komen: mobiele telefonie is zeer beperkt, internet nog minder. Ontbijt, lunch en diner kunt u (tegen betaling) ter plaatse bestellen. Excursies kunt u ter plaatse bij Ketty of Bob regelen. meer info more info Informations supplémentaires

Tual - Kei Kecil

Tual - Kei Kecil

De Kei eilanden Kei Besar en Kei Kecil (groot en klein Kei) kennen weer andere moessons dan die op Ambon.
Het regenseizoen start midden november en loopt to april-mei.

De Kei eilanden zijn een eilandengroep in de Molukken. Het is dunbevolkt en nog zeer primitief. Op sommige eilanden zijn de dorpjes slechts met voetpaden met elkaar verbonden. De eilanden bieden vooral rust. Erg veel is er niet te zien of te doen. Onthaasten is de favoriete bezigheid van reizigers die Kei bezoeken. Je kunt wel snorkelen en er is sinds 2017 zelfs een duikcentrum.

Pasir Panjang kent een meelwit strand. Je vindt langs het strand onze favoriete Coaster Cottages. Een eilandtour neemt je mee langs de Pelgrim Garden John Aerts, het grote Jezus standbeeld op Masbait Hill, het natuurlijke Evu zwembad met bron en de Hawang grot.

Het vliegveld Langur heeft dagelijkse vluchten op Ambon.