• Diving

Bouwsteen 4 dagen walvishaaien bij Kali Lemon - Nabire

Deze bouwsteen neemt u mee vanaf het vliegveld in Nabire naar het eenvoudige Kali Lemon dive resort aan de Cendrawasih baai in Papua.

De dagen staan in het teken van het duiken of snorkelen met de walvishaaien, die zich vooral in de week voor en na nieuwe maan laten zien. Rond volle maan kunt u pech hebben dat de walvishaaien zich niet laten zien, rond nieuwe maan is de kans vrijwel 100%.
Naast snorkelen en duiken organiseert het resort uitstapjes naar de Paradijsvogels en traditionele dorpjes.

Het verblijf is 4 dagen, 3 nachten. De prijs is inclusief transfers van en naar Nabire, 2 duiken/snorkelsessies per dag, lunches en diners en exclusief huur van duikuitrusting en Cendrawasih bay entrance fee.

De bouwsteen is afgestemd op vluchten met Garuda Indonesia vanaf Biak en door naar Nabire. De vluchten worden dagelijks uitgevoerd, met uitzondering van vrijdag en zondag.
Bij verwacht slecht weer is het vertrek vanaf het resort een dag eerder en heeft u 1 overnachting in een hotel in Nabire.

Verblijf is op basis van volpension (exclusief andere dranken dan thee, koffie en water).

Volle maan kalender

4 dagen voor en na volle maan laten de walvishaaien zich zelden zien. Volle maan is in 2024 op:
25-01, 24-02, 25-03, 24-04, 23-05, 22-06, 21-07, 19-08, 18-09, 17-10, 15-11, 15-12

Richtprijzen 2024

Richtprijs per persoon: € 925

In- en exclusief

Inclusief:
•Transfer van het vliegveld naar de haven
•boottocht naar het resort
•2 duiken/snorkelsessies per dag
•entrance fee Cendrawasih National park
•3 overnachtingen in het resort, inclusief ontbijt, lunch en diner óf:
•2 overnachtingen in het resort, inclusief ontbijt, lunch en diner 1n 1 overnachting in hotel Nabire, incl. ontbijt
•boottocht van het resort naar de haven
•transfer van haven naar het vliegveld
•onbeperkt water, thee en koffie

Exclusief:
•Intercontinentale en binnenlandse vluchten
•Andere dranken
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten € 27,50 per boeking
•Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Disclaimer:
Bij verwacht slecht weer prefereert veiligheid. De boottocht van en naar Kali Lemon resort duurt ongeveer 2 uur. Mochten de weersomstandigheden het niet toelaten, dan vaart de boot niet, op een eerder of op een ander tijdstip. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.

Bijzondere annuleringsvoorwaarden:
•60 tot 30 dagen voor aankomstdatum: 50% annuleringskosten
•30 tot 15 dagen voor aankomstdatum: 90% annuleringskosten
•tot 15 dagen voor aankomstdatum: 100% annuleringskosten

Note:
• Whale sharks at the Cenderawasih Bay is considered wild animal, which the presence are not under human control. In our experience, the best time to see whale sharks is when it is New Moon, should also inform you that on certain seasons or times we can't predict when the whale sharks will be there or not, it is not in our control. But when it is Full Moon it is to be sure that we can't guarantee you will see whale sharks. As these situations already informed, doing the trip is fully your decision and it is considered that you have understand the chances that are going to be faced. Regarding that, how the situations is on the field would not change any price settled and or payment regulation from our resort.

Dag 1 Van Nabire naar het Kali Lemon resort

U wordt vanaf het vliegveld in 2 uur naar de haven gebracht. Vandaar vaart u in een half uur naar het Kali Lemon resort. Mogelijk kunt u deze dag maar 1 duik maken, de 2e duik kan later in het programma worden ingehaald. NB: De boottocht naar het resort is altijd in de ochtend. De Garuda en NAM vluchten uit Biak en Timika sluiten hier nog prima op aan. Komend vanuit Sorong of Jayapura dient u een overnachting in Nabire bij te laten boeken.

Dag 2 Walvishaaien...

Vandaag gaan we twee keer duiken of snorkelen bij de walvishaaien. We varen een klein half uurtje naar de drijvende vissers platforms, bagans op zijn Indonesisch, waar de walvishaaien altijd vertoeven, wachtend op een restje kleine vissen.

Dag 3 Nog meer walvishaaien en koraal

Omdat de walvishaaien waarschijnlijk dé reden van je bezoek aan Cendrawasih Bay is, gaan we ook vandaag weer twee keer met ze duiken of snorkelen. Na de lunch varen en rijden we terug naar Nabire. Overnachting in eenvoudig hotel in de stad.

Dag 4 Terug naar Nabire voor je volgende bestemming

Direct na het ontbijt varen we in twee uur terug naar Nabire en wordt je naar het vliegveld gebracht voor je volgende bestemming. Met pech ben je hier de vorige dag al aangekomen. Dan heb je alleen de transfer van het hotel naar het vliegveld.

Kali Lemon dive resort - Nabire

Het eenvoudige Kali Lemon dive resort heeft 3 2-persoonscottages en een verblijfplaats voor 8 personen. De kamers zijn eenvoudig. Telefoon- en internetverbindingen ontbreken. Alle tijd dus voor rust. Hoogtepunt van het verblijf is zwemmen (snorkelen of duiken) met de walvishaaien. Rond volle maan kunt u pech hebben dat de walvishaaien zich niet laten zien, rond nieuwe maan is de kans vrijwel 100%. Naast snorkelen en duiken organiseert het resort uitstapjes naar de Paradijsvogels en traditionele dorpjes. Minimum verblijf is 3 dagen. De prijs is inclusief transfers van en naar Nabire, 2 duiken/snorkelsessies per dag, lunches en diners en exclusief huur van duikuitrusting en Cendrawasih bay entrance fee. meer info more info Informations supplémentaires

Nabire

Nabire

Nabire is een kustplaatsje in west Papua aan de Cendrawasih (Paradijsvogel) baai.
Vanuit Nabire is het ongeveer twee uur rijden naar het Pantai Sowa strand van Cendrawasih Bay waar je met een speedboot naar het resort wordt gevaren.
Cendrawasih Bay is vooral bekend om de walvishaaien. De immense vissen komen graag af op de bijvangst van de bagans, vissersplatformen. Het hele jaar door, behalve de dagen rondom volle maan, kun je duiken en snorkelen tussen de -tot wel 10 meter lange- walvishaaien.
Nabire onderhoudt dagelijkse vluchten met Biak, Jayapura, Timika en Ambon.