• Laos

Individueel Laos Cambodja Highlights Tour -

Laos Cambodja Highlights

Deze schitterende 13-daagse reis begint in Luang Prabang, door de Unesco “World Heritage Town” benoemd. U bezoekt in omliggende dorpjes verschillende ambachten en kunstnijverheid. Per boot bezoekt u de Pak Ou grotten, die meer dan 4.000 Boeddha beelden herbergt.
U neemt een duik in de Khouang Si watervallen met zeven niveaus en bezoekt diverse pittoreske Laotiaanse dorpjes.
Vervolgens door naar Vientiane, de sfeervolle en ondanks de 400.000 inwoners vrij rustige hoofdstad van Laos. Veel van de oude Franse gebouwen in de oude wijken van de stad zijn inmiddels vervallen, maar toch zijn er nog altijd voldoende tempels en koloniale gebouwen overgebleven voor een interessante stadswandeling.
Van hieruit vliegt u naar Siem Reap in Cambodja, in de omgeving van Angkor, het hoogtepunt van de geschiedenis van het Khmer tijdperk.
U maakt excursies naar o.a. de jungle tempel Ta Phrom, Phreah Khan, de Angkor Thom en Angkor Wat en het terras van de Olifanten.
We sluiten de reis in Cambodja af in Phnom Penh. Phnom Penh is na de moeilijke tijd van het Khmer regime weer op aan het krabbelen om een moderne stad te worden. U heeft hier de mogelijkheid voor een bezoek aan het Nationaal Museum en de Tuol Sleng gevangenis.

Inclusief

-individuele tour en alle in de reis genoemde transfers op basis van vervoer per a/c auto of minibus, - excursies bij Siem Reap en Phnom Penh met tuktuk of auto - binnenlandse vluchten Bangkok - Luang Prabang, Luang Prabang - Vientiane, Vientiane - Siem Reap en Phnom Penh - Bangkok incl. taxen - verblijf in genoemde 3- sterren en boutique hotels incl. ontbijt -boottocht naar Pac Ou grotten - incl. -begeleiding door ervaren Engelssprekende gids op dag 4,6,8,9 en 11 - incl. entreegelden volgens programma -lunches op dag: 8 en 9 Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.

Extra informatie

Exclusief: intercontinentale vlucht per airline van uw keuze naar Bangkok,optionele excursies, visa voor beide landen, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard reis- en annuleringsverzekeringen Boekingskosten: € 27,50 en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en €5,00 SGR per persoon. Opmerking: -Deze tour is gebaseerd op min. 2 personen. -van maart tot en met mei is het erg benauwd in Cambodja en kan het kwik hoog oplopen, deze periode is echt minder geschikt om de tempels te bezoeken.

Programma

Vertrek vlucht naar Bangkok

Vertrek vlucht van uw keuze naar Bangkok, Thailand.

Aankomst in Luang Prabang

Aankomst uit Bangkok, doorvlucht naar Luang Prabang. Na aankomst transfer naar het Villa Somphong Hotel, centraal gelegen bij de Mekong. U verblijft hier 3 nachten. Rest van de dag ter vrije besteding. Maak een wandeling door deze "World Heritage Town" en breng een bezoek aan één van de meer dan 30 tempels die deze stad rijk is.

Luang Prabang vrije dag

Verblijf in Luang Prabang. Tip: Bezoek de tempels van deze mooie stad op eigen gelegenheid. Luang Prabang heeft een fraaie frans-indochinese architectuur, een museum met het belangrijkste Boeddhabeeld van Laos én een verfijnde keuken.

Excursie naar Pak Ou en Kuang Si watervallen

Na het ontbijt wordt u opgehaald en bezoekt u het dorpje Ban Sankhong, dit dorpje staat bekend om het maken van rijstpapier en de handgeweven stoffen. Bij Ban Don ziet u de smid aan het werk, daarna bezoekt u Ban Xang Hai ziet u hoe ze de lokale Lao Lao (whiskey) maken. Vervolgens gaat u per boot de Pak Ou grotten bezoeken. Deze is verdeeld in de Tham Ting en Tham Phum Grot. Deze grotten staan vol met meer dan 4000 Boeddha beelden. Ter plaatse heeft u de picknick lunch op de boot terug naar Luang Prabang. Aansluitend reist u per auto naar de schitterende Khouang Si watervallen (7 niveaus) waar u zelf een duik kunt nemen. Onderweg bezoekt u nog enkele typische Laotiaanse dorpjes.

Vlucht naar Vientiane

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht met Lao Aviation naar Vientiane. Na aankomst om transfer naar het Lao Orchid Hotel, centraal gelegen in Vientiane. U verblijft hier 2 nachten. Maak een stadswandeling langs de oude koloniale gebouwen en bezoek het interessante museum dat ook aandacht besteed aan de Vietnam oorlog.

Vientiane fietstocht of wandeling

Vandaag heeft u de gehele dag de mogelijkheid om Vientiane te voet of optioneel per fiets goed te leren kennen. Breng een bezoek aan de Wat Sisaket, dit is de oudste tempel in Vientiane. De Ho Phra Keo is ook zeker de moeite waard. De Pha That Luang is de heiligste tempel en het symbool van Laos. U kunt ook het Boeddhapark dat op 26 km. gelegen is van Vientiane bezoeken. Hier staan een verzameling Boeddhistische en andere beelden bij elkaar in een mooie omgeving.

Vlucht naar Siem Reap

U dient vroeg op te staan voor de ochtendvlucht naar Siem Reap, Cambodja. Na aankomst volgt de transfer naar het Sonalong Boutique Hotel, een sfeervolle in Cambodjaanse stijl accommodatie dichtbij het centrum mét zwembad. U verblijft hier 3 nachten. De dag heeft u vrij om Siem Reap te verkennen en om bij te komen bij het zwembad van het hotel van de reis.

Excursie naar de Ankor tempels buitenring

Vanmorgen haalt de chauffeur u op en bezoekt u de Bantey Srei en Banteay Samre. Deze eerste tempel, vertaald het Citadel van de vrouwen, ligt op 45 km afstand van Siem Reap. Gebouwd rond 1000 n. Chr. was dit oorspronkelijk een Shiva tempel. Beide tempels zijn goed bewaard gebleven. De Bantei Samre is later gebouwd, rond 1175 na Chr. en is zeker de mooiste gelijkvloerse tempel in de stijl van Angkor Wat. Op de reliëfs zijn scenes uit de Visjnoe-Krischna legenden te zien. Na de lunch (incl.) bekijkt u de andere tempels. Vervolgens reist u weer terug naar uw hotel.

Excursie naar de Ankor tempels binnenring

Vandaag bezoekt u de tempels van de kleine rondgang per tuktuk: de Angkor Thom, de Bayon, de Bhaphuon, het terras van de Olifanten en de Lepra Koning, Ta Prohm, Preah Kahn en als laatste de meest magnifieke tempel van allemaal: de Angkor Wat. De lunch is vandaag inclusief.
Angkor Thom, vertaald Grote Stad, is bekend van de gezichten van de Koning. Het heeft 5 poorten en een Straat der Reuzen over de gracht. De Bayon Tempel die er pal achter ligt is een tempelberg van 3 verdiepingen en een buitengalerij. De Bhaphuon Tempel, vertaald: Koperen Toren, was het middelpunt van de stad van de koning. Vanaf het Terras van de Olifanten namen de koninklijke leden processies, parades en spelen op het Grote Plein ervoor waar. Het Terras van de Leprakoning is genoemd naar het beeld dat daar heeft gestaan van de stichter van Angkor. Hij is aan lepra gestorven. De Ta Phrom wordt ook wel de Jungle tempel genoemd door de vele boomwortels die in de tempel zijn doorgegroeid. Het is een ongelofelijk schouwspel! De Preah Kahn, vertaald: Heilig zwaard, is gebouwd rond 1230 na Chr. ter ere van de vader van de vorst. Het is één van de grootste complexen en het heeft ook een Straat der Reuzen, net als de Angkor Thom. Als laatste bezoekt u de Angkor Wat, Hier kunt u de mooiste foto's bij zonsondergang maken en u kunt hier een uitgebreide wandeling maken om het complex heen, zo krijgt u een idee van de enorme omvang. Het is niet bekend of het een tempel of mausoleum was. U kunt tot na zonsondergang hier blijven. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

Rit naar Phnom Penh

Vanwege de lage waterstand over het Tonle sap meer reist u per auto met chauffeur naar Phnom Penh. U maakt een stop bij Skuon waar u gefrituurde tarantula spinnen kunt proberen dat de lokale delicatesse is. Na aankomst transfer naar het sfeervolle Villa Langka Hotel, mét zwembad en ideaal gelegen bij het centrum, om de hoek van het Independence Monument. Rest van de dag ter vrije besteding. De rest van de dag kunt u kennis maken met de hoofdstad van Cambodja.

Excursie Phnom Penh en killing fields

U bezoekt het Koninklijke Paleis, door koning Norodom gebouwd en de ernaast gelegen Zilveren Pagode. Vervolgens bezoekt u het Nationaal museum, met een mooie collectie van beelden uit de Khmer tijd. De lunch heeft u bij het Friends restaurant, dit restaurant is opgezet voor en door weeskinderen. In de middag kunt u een optionele excursie maken naar de legendarische Killing Fields en het Tuol Sleng museum. Deze school werd de gruwelijke gevangenis van Pol Pot's wrede regime, de S-21. U dient dan ook een sterke maag te hebben als u alle foto's ziet van de omgekomen personen en de martelwerktuigen die er nog te bezichtigen zijn.

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam.

Na uw ontbijt brengt uw chauffeur u naar de luchthaven en dan stapt u op het vliegtuig naar Bangkok of een verdere bestemming.

Uw verblijf

Villa SomphongIdeaal gelegen in het oude gedeelte van Luang Prabang, bij de Wat Xieng Thong Tempel en met uitzicht over de Nam Khan rivier biedt het traditionele Vi... meer info more info Informations supplémentaires
Lao OrchidDe ligging van dit kleinschalige 3-sterren hotel is centraal aan de Mekong. De 26 kamers zijn in Laos stijl en beschikken over: airconditioning, balko... meer info more info Informations supplémentaires
Sonalong Boutique Village & Resort Gelegen in een rustige woonwijk op loopafstand van het centrum en de winkelstraten is dit boutique hotel een oase van rust. Er is 24 uur roomservice e... meer info more info Informations supplémentaires
Villa LangkaDit door een Franse eigenaar goed onderhouden boutique hotel heeft een zeer centrale ligging (om de hoek van het Independence Monument).De kamers en h... meer info more info Informations supplémentaires
Luang PrabangLuang Prabang ligt ten noordwesten van Vientiane. Het is maar een klein stadje met ongeveer 30.000 inwoners, maar staat ondanks dit kleine formaat toch op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Omdat het plaatsje maar zo klein is kunt u het makkelijk ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Phnom PenhPhnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. De stad ligt in het zuidoosten van het land bij de samenvloeiing van de rivieren de Mekong en de Tonlé Saprivier.

Van 1886 tot 1953 was Phnom Penh onderdeel van de Franse kolonie. Het was één van de mooiste... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Siem ReapSiem Reap ligt in het Noord-Westen van Cambodja.
Ondanks dat het een van de armste regio's in Cambodja is, is het misschien wel de regio die het rijkst is aan cultuur en natuur.

Zo vindt u op slechts enkele kilometers afstand van Siem Reap het T... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Laos.VientianeWat Sisaket
VientianeVientiane is de hoofdstad van Laos en is met 250.000 inwoners ook meteen de grootste. Toch is de stad vergeleken met andere grote steden in Zuidoost-Azië relatief rustig.

Vientiane is een stad met uiteenlopende bezienswaardigheden. Zo kunt u een k... Meer infoMore infoInformations supplémentaires