• Laos

Vientiane

Vientiane - Algemene Informatie

Vientiane is de hoofdstad van Laos en is met 250.000 inwoners ook meteen de grootste. Toch is de stad vergeleken met andere grote steden in Zuidoost-Azië relatief rustig.

Vientiane is een stad met uiteenlopende bezienswaardigheden. Zo kunt u een kijkje nemen bij de landbouwactiviteiten waar vooral rijst en groente worden geteeld, maar u vindt hier ook mooie oude Franse architectuur. De Franse wijk is dan ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen, maar ook biedt Vientiane mooie tempels en musea!

De oudste tempel van Vientiane is de Wat Sisaket. Gebouwd tussen 1824 en 1891, maar nu al 2 keer gerestaureerd, waarvan de laatste keer in 1930 was. De tempel is dus niet zo oud, maar is toch de oudste tempel van de stad, omdat de Siamezen deze tempel in 1828 als enige niet hebben verwoest.

Vientiane is pas sinds de jaren 80 bekend geworden onder de toeristen en is daarom ook anders dan de andere Aziatische (hoofd)steden. U zult hier dan ook geen grote winkelcentra, bioscopen en andere luxe tegenkomen, maar u kunt juist genieten van de puurheid van het land.

Het Lao Nationaal Museum is het grootste museum en heeft 2 verdiepingen. Op de benedenverdieping vindt u voorwerpen als dinosauriërs botten en kunstwerken uit de Khmertijd. Op de bovenverdieping is informatie te vinden over de geschiedenis van Laos, waaronder informatie over de Vietnam oorlog. Er zijn immers meer bommen gevallen op Laos dan op Vietnam.

Het meest opvallende gebouw uit de Franse koloniale tijd is de Patuxai. Een Arc de Triomphe zoals er in Parijs ook één staat. De poort is opgericht om de koninklijke leden te herdenken die tijdens de Indochina oorlog zijn omgekomen.


De Talat Sao (Ochtendmarkt) is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is erg leuk om hier rond te slenteren en souvenirs als goud, zilver en zijde te kopen. Ondanks dat het de Ochtendmarkt heet, is de markt gewoon de hele gehele dag open.

25 kilometer buiten Vientiane ligt het Boeddha Park Xieng Khuan met grote Boeddhabeelden. Om hier te komen kunt u met de bus, taxi of tuktuk, maar nog leuker is het natuurlijk om achterop een brommer te zitten!

Het in 2023 geopende en in Franse stijl gebouwde Eastin Hotel Vientiane ligt op 3 km van het Nationaal Museum van Laos. Het is prachtig gelegen aan de rand van de Mekong rivier die door Vientiane stroomt. Het heeft een buitenzwembad, een fitnesscentrum en een mooi aangelegde tuin. Deze accommodatie ... meer infomore infoinformations supplémentaires

De ligging van dit kleinschalige 3-sterren hotel is centraal aan de Mekong. De 26 kamers zijn in Laos stijl en beschikken over: airconditioning, balkon, een douche, een bureau, een koelkastje en satelliet/kabel TV. Ook te vinden in het hotel zijn een koffiebar en restaurant met veranda, wasserette, ... meer infomore infoinformations supplémentaires