• Laos

Vang Vieng

Vang Vieng - Algemene Informatie

Vang Vieng is een klein plaatsje tussen Vientiane en Luang Prabang. Vang Vieng is erg populair geworden onder backpackers vanwege de relaxte sfeer en mooie omgeving.

In Vang Vieng kunt u ook de wat spannendere activiteiten beleven, zoals mountainbiken, kajakken of in een autoband de Nam Song rivier afglijden.
Tijdens uw afdaling zult u een hoop barretjes tegenkomen, waar u iets te drinken kunt kopen. Zo glijdt u onder het genot van een drankje langs de prachtige omgeving van de rivier af. Dit is iets wat u zeker moet doen! Let wel op, tijdens het regenseizoen mei t/m oktober kan het zijn dat de rivier te ruig is en dan kunt u niet afdalen in een band.

Vang Vieng heeft natuurlijk nog meer te bieden! Zo zijn er veel prachtige grotten die zeker een bezoekje waard zijn! U kunt er voor kiezen om zelf op stap te gaan en de grotten te ontdekken of u kunt met een excursie mee. De meest bezochte grot is de Poukham, op ongeveer 7km afstand van Vang Vieng. Hier vindt u ook een liggende Boeddha en kunt u in kraakhelder water zwemmen!

Andere grotten die de moeite waard zijn te bezoeken zijn de Tham Hoy, Tham Chang en de ‘tubing cave’. Dit is hetzelfde als op de rivier, maar hierbij zult u in de grot tuben. U moet zeker geen last hebben van claustrofobie, want de grot wordt steeds wat smaller, maar het is een prachtige trip!

Dit in juli 2012 geopende boutique hotel is een aanrader!
Er zijn in total 34 kamers, verdeeld in deluxe kamers en suites. Alle kamers zijn ruim, beschikken over de modernste faciliteiten en hebben een fijn balkon met uitzicht over het zwembad en/of de rivier en het karstgebergte. Het is ca. 15 min ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Dit eenvoudige maar sfeervolle Guesthouse is prachtig gelegen aan de rivier. Elke traditionele bungalow heeft een eigen balkon met prachtig uitzicht over de rivier en de bergen. Er zijn ook familiekamers aanwezig. Het Sunset restaurant biedt een gevarieerd menu voor een aantrekkelijke prijs. Een ide ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat