Indonesië en het Coronavirus

Corona geld-terug-garantie

Samen met de meeste van onze agenten, accommodaties en airlines kunnen we u nu voor nieuwe boekingen reizen naar Indonesië, Sri Lanka en Thailand aanbieden met de geld-terug-garantie.
Dat houdt in dat u tot 56 dagen voor vertrek uw reis kosteloos kunt annuleren, mits de annulering veroorzaakt wordt door in- of uitreisproblemen vanwege het Coronavirus én dit niet gedekt kon worden door een reis- en/of annuleringsverzekering.
Helaas zijn er enkele uitzonderingen. Enkele duurdere resorts geven een voucher in plaats van een refund. Bij uw reservering zullen we in die voorkomende gevallen dat zeker met u bespreken. Maar voor vrijwel alle Sumatra, Java en Bali reizen is de garantie van kracht.

De garantie is niet van toepassing op annuleringen door inreisbeperkingen die te maken hebben met vaccinatieverplichtingen in het land van bestemming. Wanneer bijvoorbeeld reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn een verplichte quarantaine moeten ondergaan, zien wij dat als uw persoonlijke verantwoordelijkheid en accepteren dat niet als reden om kosteloos te annuleren.


Inreisbeperkingen (update 20-03-2023)

Vanaf 8 juli kunnen Nederlandse en Belgische toeristen quarantainevrij Indonesië inreizen. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • volledig gevaccineerd (1 x Jansen, 2 x overig of 1 x overig + Engelstalig herstelbewijs)

Vanaf 26 augustus worden de regels voor binnenlandse vluchten en trein- en bootreizen gewijzigd. Zie de checklist voor alle details.

Een volledige checklist is beschikbaar via onderstaande link.

Checklist reizen naar Indonesië

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat