• Tobameer
  • Samosir
  • Tangkahan
  • Bohorok

Lumba Lumba Diving & Living - Pulau Weh -

Lumba Lumba Diving & Living

Lumba Lumba ligt op het eilandje Pulau Weh in het uiterste westen van Sumatra. De kamers kijken uit over het strand van Gapang in de baai van het eiland. De kamers zijn schoon en eenvoudig, voorzien van ventilator. Verblijf op basis van logies (zonder ontbijt), er zijn diverse restaurantjes aan het strand op loopafstand van het hotel.
Verblijf in Lumba Lumba betekent vooral duiken en relaxen. De accommodatie is zonder duikarrangement niet boekbaar!

Pulau Weh is per speedboot (1 uur) en ferry (2,5 uur) bereikbaar vanaf Banda Aceh. Er zijn dagelijks meerdere vluchten vanuit Medan naar Banda Aceh.

Meer over Lumba Lumba Diving Centre: we zijn het enige PADI Resort in heel Sumatra en bieden naast de dagelijkse duiktrips ook PADI cursussen en introductie duiken aan.
Voor al gecertificeerde duikers is het duiken bij ons erg flexibel. We maken standard 2, soms 3 aparte bootduiken per dag, komen tussendoor terug voor een relaxt surface interval die met eventuele niet-duikende reisgenoten doorgebracht kan worden. We maken altijd kleine groepen met hun eigen ervaren gidsen, rekening houdend met verschillen in ervaring en interesse van de duikers.
Natuurlijk kan er altijd een extra dawn, dag of nacht duiken op ons huisrif gewoon voor de deur gedaan worden.

NB op vrijdag ochtend kan niet gedoken worden –vanwege vissermannen traditie, maar we organiseren dan 's middags een extra -late afternoon- trip.

Speciaal voor onze duikers hebben we accommodatie gebouwd: we hebben 7 duplex cottages met 11 stijlvolle Living Room units om te verhuren.
Het zijn hele ruime, schone kamers met eigen ruime badkamer met westers toilet, douche of bad (met warm water), een tafel/desk, zitgedeelte, een keukentje met water koker, kopjes, borden, bestek, koelkastje en een ruime veranda met een bank en hangmat. Geen Aircon, maar een goeie wall fan boven het bed en een lekkere “groene” zeebries.

Voor families/vrienden/duikclubleden kunnen we 1 volledige duplex cottage met 2 Living Room units reserveren en het tussenschot van de veranda's openen, zodat iedereen gezellig buiten kan zitten, maar dat je toch 2 aparte kamers met eigen badkamers hebt. In een unit kan ook makkelijk een extra bed toegevoegd worden of 2 matrassen voor jongere kinderen.

Onze duikshop staat pal op het strand, de cottages liggen verspreid in het land achter en naast de duikshop in een sfeervolle tuin die direct aan het strand grenst. Sommige kamers hebben zeezicht, anderen een wijds uitzicht op de jungle heuvel in de verte en enkele kamers met beperkter uitzicht op de tuin.

Alle units hebben free wireless internet access (Indonesian speed..) en voor electriciteit problemen hebben we een silent back-up generator.

Meer over de seizoenen: we duiken het hele jaar door. Voor degenen die zonnig warm weer, kalme zee aan alle kanten van het eiland en goed zicht zoeken zijn de maanden Maart, April, Mei en September & het begin van Oktober over het algemeen het best. Juni, Juli en Augustus geeft soms golven en deining aan de westkant van het eiland, maar ons strand en de meeste dive sites zijn aan aan de rustige noord oost kant, dus ook geen probleem. November, December & Januari zijn het natst, maar zelfs dan hebben we zonnige dagen tussendoor.
Stromingen zijn het minst in de weken met halve maan, het sterkst rond/net na volle en nieuwe maan.
Rond publieke feestdagen zoals Kerst en O&N, Chinees Nieuw Jaar, Pasen en July & Augustus zijn we vaak druk.
En we zijn 2 dagen per jaar gesloten, op Hari Raya Idul Fitri (1e dag van het suikerfeest) en Hari Raya Idul Adha (het offerfeest).

Duiken vanaf € 18,50 per duik (bij meerdaags duikpakket)
Discover Scuba (2 oefenduiken) € 72
PADI Open water cursus € 300
Huur duikuitrusting: € 5 per duik
Accommodatie exclusief ontbijt

Verzorging Board type

U verblijft hier op basis van Logies.You will stay here based on Logies.

Lumba Lumba Diving & Living

Lumba Lumba ligt op het eilandje Pulau Weh in het uiterste westen van Sumatra. De kamers kijken uit over het strand van Gapang in de baai van het eila...

Pulau Weh

Het kleine (155 km2) eilandje Pulau Weh is een heerlijk plekje om een vakantie te starten of te eindigen. Witte stranden, goede duiklocaties en snorke...

Pulau Weh
Pulau WehHet kleine (155 km2) eilandje Pulau Weh is een heerlijk plekje om een vakantie te starten of te eindigen. Witte stranden, goede duiklocaties en snorkelplekken, redelijk ingesteld op westerse toeristen en natuurlijk heerlijke visgerechten.

Duikers... Meer infoMore infoInformations supplémentaires