• Bira
  • Lake Tempe
  • Sulawesi
  • Toraja
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Makassar

Bira

Bira, Sulawesi

Bira is een typisch Buginees kustdropje. Het heeft prachtige spierwitte stranden. Het 'centrum' telt een aantal leuke warungs (winkeltjes) en gezellige restaurantjes.
Bira kent 2 stranden, waarvan Bira beach in het centrum wordt overspoeld door verkopers en verhuurders van lawaaierige watersportactiviteiten. Zeker in het weekend heeft dat een enorme aantrekkingskracht op lokale toeristen. Op 1,5 km afstand ligt het veel rustiger Bara beach.

Het naastgelegen dorpje Tanah Biru staat bekend om de scheepsbouwers die de kunst van het bouwen van de Bugineze schoeners beheersen.

Het kleinschalige en luxe Akasha Beach club ligt direct aan het witte strand Pantai Bira. Het resort heeft enkele 2-slaapkamer suites en 1-kamer villa's met private pool. Vanuit het resort worden duik- en snorkelexcursies verzorgd en uitstapjes naar bezienswaardigheden in de buurt.
Alle suites en v ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Anda Beach resort ligt aan het einde van de straat in Bira aan het hagelwitte strand.
Alle 8 kamers, behalve de 3 familiekamers hebben beachview, airco, en douche met warm water.

Het heerlijke restaurant is gevestigd in een oude Buginese schoener.

Het hotel dateert uit 2012, maar wordt n ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Bara Beach hotel is prachtig gelegen aan een Robinson Crusoë strand.
De ruime, eenvoudige bungalows kijken alle uit op de zee. Wij kozen voor de wat luxere Beach Bungalows, voorzien van onder andere douche met warm water, AC en minibar. Iedere bungalow heeft een terras met uitzicht op zee.

H ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Eenvoudig en schoon kleinschalig houten bungalowparkje aan het witte strand van Pantai Bara. Het resort heeft een restaurant en terras. Er is gratis Wifi.
De bungalows beschikken over een en-suite badkamer, balkon en ventilator.

... meer infomore infoinformations supplémentaires

Bira dive camp is een eenvoudige accommodatie voor, met name, duikers. Het kamp heeft een aantal 2-onder-1 kap bungalows met privé badkamer, een aantal bungalows met gedeelde badkamer en een grotere slaapzaal met 8 bedden. Alle kamers beschikken over een ventilator en klamboe.
Zoals te verwachten h ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Mangga Lodge ligt direct aan het witte Bara Beach, net buiten het dorpje Bira. Het resort heeft slechts 5 kamers en beschikt over een eigen duikcentrum en restaurant. De kamers zijn ruim en beschikken over airco, badkamer en terras. ... meer infomore infoinformations supplémentaires