• Cidomo
  • Gili Trawangan
  • Turtle

Gili Meno

Gili Meno

Gili Meno is het kleinste eilandje en ligt tussen Gili Air en Gili Trawangan in. Het wordt ook wel het honeymoon eiland genoemd.
Het eilandje is alleen met een public of charterboot te bereiken vanaf de andere 2 Gili eilanden, of met de Eka Jaya fastboat vanaf Bali en Lombok.
Alles op dit kleine eiland straalt rust uit en heeft daarnaast ook nog de mooiste stranden van de drie Gili eilanden.

Bezienwaardigheden

Er is een vogelpark op Gili Meno waar diverse soorten vogels zoals de flamimgo’s, arenden en kaketoes kunnen worden bekeken. Het Turtle Sanctuary op Gili Meno heeft als doel om de groene schildpad die in de zee rondom de Gili eilanden zwemmen te beschermen, u kunt de kleine schildpadjes in de waterbakken zien zwemmen.

Bij het strand aan de west- en oostkant heeft u de meeste kans om de schilpadden in het ondiepe water te zien zwemmen.

Er zijn maar een paar winkeltjes, loungebars en restaurants aanwezig op het eiland.
Verder kunt u het eiland in circa een uur rondom lopen, een ritje per Cidomo maken of een snorkel- of duikexcursie doen.

Goed om te weten

Op geen van de Gili eilanden is er gemotoriseerd verkeer, alles wordt lopend, per fiets of per Cidomo ( paard met wagen ) gedaan wat de rust zeker ten goede komt.
Wilt u de zee in gaan hou dan rekening met de scherpe steentjes en koraalbrokken in het ondiepe wate, het is vaak nog een stukje lopen door ondiep water voordat u bij dieper water bereikt.
Er is 1 pinautomaat op het eiland aanwezig, er zijn regelmatig storingen van elektriciteit en er is vaak een slecht bereik van Wifi .
Er is geen zoet water op het eiland voor zwembaden en badkamers, hiervoor is alleen brak water aanwezig.

Het Mahamaya resort is een klein paradijsje op Gili Meno. Het kleinschalige resort telt slechts 9 kamers. De Pool suites liggen direct aan het knusse zwembad en de Beach front villa's hebben direct zicht op de zee.
Alle kamers beschikken over warm water, kluisje en privé terras.

Aantal kamers: ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het moderne Seri resort ligt aan de oostzijde van Gili Meno.
Het resort telt 16 suites in het hoofdgebouw en 15 bungalows. De seaview suites en bungalows garanderen een prachtige zonsopkomst vanuit je kamer. Alle kamers zijn uitgerust met airco, badkamer met warm water, kluisje, telefoon, TV en DV ... meer infomore infoinformations supplémentaires