• Bali mountainbike
  • Bali Lovina dolphins
  • Bali Bangli
  • Bali Sanur sunset
  • Bali sawa
  • Bali Batur
  • Bali dans
  • Bali surf
  • Bali sunset
  • Bali Processie

Tulamben en Amed duikspots

Tulamben en Amed duikspots

Vanuit zowel Tulamben als Amed kun je mooie strand- en bootduiken ondernemen. Wereldberoemd onder duikers is natuurlijk het USS Liberty scheepswrak voor de kust van Tulamben.

USS Liberty scheepswrak

Diepte: 5-30m

De beroemde Liberty is een scheepswrak voor elk duikerniveau, van open water tot gevorderde duiker die honderden duiken heeft gelogd. Snappers, Groupers, Barracuda's en incidentele bezoeken van zwartpuntrifhaaien zijn enkele van de grotere dingen bij het wrak. Als je geïnteresseerd bent in macro, heeft het wrak Ghost Pipefish, Nudibranchs, Leaf fish en vele andere kleine beestjes. Met een geweldige koraalkleur en normaal gesproken goed zicht en licht zorgt de Liberty voor een uitstekende fotografieduik. Normaal duiken we 's morgens vroeg in de Liberty voordat de drukte uit Sanur en Kuta arriveert.

Coral Garden

Diepte: 5-20m

De Coral Garden in Tulamben is een site die barst van het leven en die geweldig is voor fotografie. Schorpioenvissen, Ribbon Eels, kolonies anemonen met hun inwonende clownvissen samen met gigantische Bumphead Parrotfish en passerende Blacktip Reef Sharks zijn enkele van de dingen die je hier kunt zien. Hier is ook een kunstmatig rif gecreëerd dat bestaat uit een mix van verschillende Balinese beelden die allemaal veel leven naar het rif trekken en zorgen voor een geweldig fotomoment.


Tulamben Drop-off

Diepte: 10-30+m

De drop-off kan een behoorlijk opwindende duik zijn met zwartpuntrifhaaien, tandbaarzen, pijlstaartroggen en ander zeeleven. Het zorgt voor een geweldige muurduik en een beetje drift, afhankelijk van de stroming. Er is ook een kans om Manta's te zien, maar dit zijn slechts bezoekers die af en toe langskomen.

Batu Niti

Diepte: 10-30+m

Een steile lavamuur bedekt met koralen leidt naar een zwarte zandhelling op deze plek tussen Tulamben en Amed. Zwart koraal en Barrel Sponzen zijn er in overvloed, met hengelaarsvissen, naaktslakken en andere beestjes die zich verschuilen tussen het rif. Houd echter een oogje in het zeil, want grote pelagische soorten passeren af ​​en toe het punt.

Seraya

Diepte: 5-25m

Absoluut dé duikstek op Bali voor de macro-fotografen. Deze zwarte zandhelling heeft verspreide stukken rif en spons die het macroleven verbergen. Naaktslakken, meerdere soorten spookfluitvissen, dwerginktvissen, hengelaarsvissen, boxerkrabben, zeepaardjes... de lijst gaat maar door. Zwart zand duiken op zijn best.

Amed Wall

Diepte: 10-30+m

Ook een bootduik. Amed Wall kan een goede drift zijn als de stroming toeneemt. Hier is een vlak aflopend rif dat verandert in een mini drop-off waar je de kans hebt om Black Tip Reef Sharks, Big Groupers en af ​​en toe Manta rays of Tuna te zien.

Pyramids

Diepte: 5-20m

Pyramids dankt zijn naam aan de kunstmatig gecreëerde riffen die de lokale duikgemeenschap heeft gebouwd in de vorm van piramides. De structuren trekken allerlei soorten leven aan, zoals Snappers, Puffers, Ghost Pipefish, Nudibranchs enzovoort. Naast het kunstmatige rif is het ook het natuurlijke rif waar je pijlstaartroggen, Garden Eels, Harlequin Sweet lips, Ribbon Eels en nog veel meer kunt spotten. Deze site is geweldig voor een driftduik en als de stroming niet te sterk is, zorgt het ook voor geweldige fotografie. De duik is vanaf een Jukung (lokale vissersboot),

Amed Bay (Two Fish divers housereaf)

Diepte: 5-25m

Zeer goede muckdive met zwart zand en af en toe rotsen die een fantastisch macroleven bieden. We zijn nog steeds aan het verkennen en hebben al veel zeepaardjes, hengelaarsvissen, spookfluitvissen, bidsprinkhanengarnalen, naaktslakken, zeenaalden, een verscheidenheid aan garnalen en andere schaaldieren, zadelrug-anemonenvissen, langhoornige koevissen en nog veel meer gevonden. Veel van dit leven is goed gecamoufleerd, maar onze ervaren gidsen weten het te vinden - goed nieuws is dat niets te snel gaat, dus het is geweldig voor fotografie.

Gili Selang

Diepte : 5-30+m

Een korte boottocht ten zuiden van Amed ligt het kleine eiland Gili Selang. Duiken in dit gebied kan lastig zijn vanwege de stroming en is voorbehouden aan de ervaren duikers. Er kan alleen worden gedoken bij
het juiste tij. Gili Selang is de beste plek in het gebied om grote pelagische soorten te zien - grote barracuda-scholen, rifhaaien en tonijn komen vaak voor, met af en toe dolfijnen, mola-mola en als je geluk hebt zelfs hamerhaaien.