• Bali mountainbike
  • Bali Lovina dolphins
  • Bali Bangli
  • Bali Sanur sunset
  • Bali sawa
  • Bali Batur
  • Bali dans
  • Bali surf
  • Bali sunset
  • Bali Processie

Nusa Menjangan duikstekken

Duikstekken Nusa Menjangan

De wateren van de Bali zee rond het eilandje Nusa Menjangan bieden volop variatie voor zowel beginnende als ervaren duikers. Langs de spectaculaire koraalriffen en -wanden kom je zeker oog-in-oog te staan met schildpadden, grote groepen jacks, barracuda's en zeebaarzen, rifhaaien, napoleonvissen en nog veel meer. De wanden lopen van 5 tot 40 meter diepte. Zicht is over het algemeen 10 tot 30 meter, de temperatuur behaaglijk: rond de 28 graden. Duiken kan het hele jaar door. Bali kent een regenperiode van ongeveer november tot en met maart. Gedurende deze maanden valt er dagelijks, vaak in de namiddag en avond, een stevige bui. Het kan ook voorkomen dat er een aantal dagen de hele dag regent.
In de periode april-oktober is het over het algemeen droog, met af en toe een bui.

Pos Satu (1)

Pos Satu, post één, biedt een ontspannen duik zonder stroming. Boven het rif ga je op zoek naar Nemo, inktvissen, murenen en de gorilla krab. De kleurrijke wand gaat tot een diepte van zo'n 40 meter.
Diepte: 5-40 meter
Geschikt voor : alle niveaus

Pos Dua (2)

Pos Dua (de tweede post) is ook een rustige spot met vrijwel geen stroming. De wandduik begint op circa 12 meter en bereikt een diepte van 30 meter. Het water is hier vaak zeer helder, waardoor je vaak goed zicht hebt op de haaien en adelaarsroggen op de zanderige bodem. De wand bevat veel zacht koraal en sponzen.
Diepte: 12 - 30 meter
Geschikt voor: alle niveaus

Eel Garden

Deze duik start ten westen van het eiland. Vanaf de noordelijke wand driften we richting The Channel. Vanwege de stroming is er veel diversiteit aan vis en kleurrijk koraal: witpunt rifhaaien, barracuda's en napoleonvissen zijn vaak geziene bewoners. Zoals de naam al aangeeft vindt je aan het einde van de duik, in een ondiep gedeelte, enorme hoeveelheden alen.
Diepte: 5 tot 40 meter
Geschikt voor: alle niveaus (wel vaak stroming, dus driftduiken)

Kapal Budak / Anchor wreck

Kapal Budak is een duikstek, vernoemd naar het op 6 meter diepte liggende anker van een ruim 200 jaar oude houten scheepswrak, dat op zo'n 30 meter diepte ligt. Een deel van de lading (koper en keramiek) bevindt zich nog steeds in het wrak. Tijdens de duik naar het wrak tref je behalve prachtig koraal, onder andere murenen, schildpadden en rifhaaien aan.
Diepte: 5-35 meter
Niveau: alle

Temple point / Bat cave

Aan de voet van een Ganesha standbeeld start de duik bij Temple point. Je laat je gemakkelijk mee driften naar de duikstek bij Bat cave, een grot met honderden vleermuizen. Onder water zijn we meer geïnteresseerd in de vissen en met wat geluk zie je hier ook mantaroggen en soms ook walvishaaien voorbijkomen.
Diepte: 10-30 meter
Geschikt voor: alle niveaus

Nusabay Menjangan huisrif

Het huisrif van Nusabay Menjangan bevat veel kleurrijk hard en zacht koraal. Onder de talloze vissen kan het niet anders dan dat je Nemo ook tegenkomt...