• Bali mountainbike
  • Bali Lovina dolphins
  • Bali Bangli
  • Bali Sanur sunset
  • Bali sawa
  • Bali Batur
  • Bali dans
  • Bali surf
  • Bali sunset
  • Bali Processie

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan

Op een klein uurtje varen van Bali liggen de bounty eilandjes Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida.
Nusa Lembongan kent prachtige stranden met nog mooiere namen als Dream beach en Mushroom Bay beach. Vanaf de meeste stranden is het lastig om in zee te zwemmen, vanaf het Jungutbatu Beach strand is het redelijk zwemmen en surfen. Laat je vooral in de boot nemen naar mooie en interessante locaties tussen Nusa Lembongan en Nusa Penida in, of naar de Mangrove, waar je talloze kleurrijke vissen spot.

Via de Yellow Bridge ga je van Nusa Lembongan naar Nusa Ceningan. Het is het kleinste van de 3 eilandjes en bij toeristen veel minder bekend. Het heeft een mooi, maar klein strandje bij Mahana Point.

Voor ervaren duikers zijn de Nusa’s een paradijs, met manta's, haaien en prachtige koralen. In de maanden augustus tot november vind je hier ook de imposante en lelijke Mola-Mola zonvissen. Beginners moeten rekening houden met stevige stromingen.
Het eten op de Nusa’s is vergelijkbaar met die in zuid Bali. Verse vis is natuurlijk het lekkerst als de vis écht vers is.

Nyepi Laut

Eén dag per jaar ligt al het bootverkeer rondom Nusa Lembongan stil. De eilandbewoners houden zich dan bezig met gebed rond Nyepi Laut. Een stille dag dus op zee.

De datum van Nyepi Laut wordt pas een maand van tevoren aangegeven en valt dan altijd op de dag na Nieuwe maan. Nyepi Laut valt meestal in september of oktober.

Het d'Nusa Beach club & resort ligt direct aan het Pantai Pasir Putih strand en aan de rand van het dorpje Jungutbatu. Direct voor het strand is een zeewierplantage, dus voor zwemmen moet je toch 10 minuten lopen naar het mooie Pantai Jungutbatu strand.
De kamers en suites zijn gevestigd in het 2 v ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Op het bounty eilandje Lembongan, slechts een half uur varen vanuit Bali, ligt het kleinschalige Dream Beach huts. Met 21 kamers is het een gezellig resort, direct aan het strand in het zuidwesten van Lembongan.
Onze favoriete kamers zijn de Deluxe Oceanview.
Alle kamers beschikken over airco, min ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het luxe Hai Tide Beach resort ligt direct aan de bekende Mushroom Bay, in het noordwestelijke deel van Nusa Lembongan. Het resort is voornamelijk opgetrokken in traditionele Lumbung cottages, deels met zeezicht en deels met zicht op de tuin. De family Lumbungs bieden plaats aan 2 volwaasenen en 2 k ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Indiana Kenanga is een klein en luxe villa resort aan het strand van Jungutbatu beach op Nusa Lembongan. Het resort telt 16 1-kamer tuin villa's en 2 2-kamer villa's met privé zwembad.Het resort heeft 2 zwembaden, een grote spa, een beachfront restaurant en ligbedden aan het strand.

De 1-kamer vi ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het schitterende Lembongan Beach club & resort ligt direct aan het strand van Jungut Batu op het eiland Nusa Lembongan.
Het resort telt slechts 26 villa's en is heerlijk luxe en voorzien van alle gemakken.
Het water rondom Nusa Lembongan nodigt u uit om te surfen, snorkelen en duiken, terwijl het ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het ruim opgezette Mahagiri resort ligt aan het noordwestelijke Pantai Pasir Putih strand. Het resort kent 3 vleugels met Oceanview, Gardenview en Villageview. De absolute aanrader zijn de kamers met uitzicht op zee.
Alle airconditioned kamers hebben een privé badkamer met douche, balkon, TV, water ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Tanis Beach resort ligt aan de Mushroom Bay aan de noordwest kust van Nusa Lembongan. Het resort heeft 2 zwembaden, een restaurant en bar. Alle kamers beschikken over eigen badkamer met warm stromend water, airco, koffie/thee faciliteiten, minibar, kluisje, bureau en terras of balkon.
De Garden en ... meer infomore infoinformations supplémentaires