• Bali mountainbike
  • Bali Lovina dolphins
  • Bali Bangli
  • Bali Sanur sunset
  • Bali sawa
  • Bali Batur
  • Bali dans
  • Bali surf
  • Bali sunset
  • Bali Processie

Dagexcursie Secrets of Bali jeep tour -

Dagexcursie Secrets of Bali jeep tour

Deze dag gaat u met een jeep 'off the beaten track'op safari door oost Bali. De tour start vanuit het hotel richting Penida Village in Bangli Regency. Uw eerste stop is bij de beroemde waterval (Krisik Waterfall), waar u de tijd heeft om een bad te nemen en mooie foto’s te maken.
U rijdt verder naar Pejaten Village, waar u een korte stop van 20-30 minuten maakt om te zien hoe elke familie een dakpannenfabriekje aan huis heeft. Ongeveer 45-55% van de dorpelingen werkt in deze sector. Daarna nog een culturele korte stop, dit keer om het traditionele keramiekproductieproces in een beroemde fabriek op Bali te zien.
Na de keramiek vervolgt u uw tocht naar de traditionele markt van Kerambitan om te zien hoe belangrijk de lokale markt is voor de lokale handel en het dagelijks leven in en rondom het dorp. Van de Kerambitan-markt rijdt u naar het koffiepauzepunt, door het dorp Meliling en langs cacaoplantages, lokale tuinen en groenten-tuinen. Maar eerst heeft u een korte stop bij het kunstmatige meer/dam van Telaga Tunjung, waar onze professionele Engelssprekende chauffeur u uitleg geeft over waterirrigatie. Het is een bron van water uit de bergen dat naar elk afzonderlijk rijstveld gaat via een ingewikkeld netwerk van kanalen en aquaducten, waarvan het onderhoud en de regulering worden beheerd door lokale coöperatieve organisaties genaamd "Subak". U zult verbazingwekkende en niet-toeristische brede rijstterrassen ontdekken. Dan heeft u nog wat vrije tijd om zelf van de velden te genieten en duizenden foto's te maken van het verbluffende panoramische uitzicht over de enorme rijstvelden. De tour gaat verder naar Pesagi Village, waar een lokale Balinese familie u uitnodigt voor een Balinese koffie of thee in hun traditionele huis, terwijl uw chauffeur van Bali Jeep Tours u uitleg geeft over de verschillende gebouwen van een traditioneel Balinees huis.
Na een kopje koffie of thee in het familiehuis, rijdt u naar het punt waar u een wat kunt sporten met een korte trektocht door het natuurlijke bos en langs Beji Pingit, de meest geheime heilige waterbron op dat tempelgebied totdat u aankomt bij de Tamba Waras-tempel. De tempel van Tamba Waras, gebouwd in de 12e eeuw, heeft een historisch verleden. De koning van Tabanan Cokorda Tabanan leed aan een ernstige ziekte en geen enkel medicijn sloeg aan. De koninklijke bedienden waren op zoek naar medicijn na de magische aanwijzing die ze hadden ontvangen. Ze zagen toen wat rook uit een kokosnoot op de grond komen in een bamboebos! Na onderzoek op die plek vonden ze daar eindelijk wat medicijn. Dat medicijn werd vervolgens aan de koning gegeven en het genas hem van de ziekte. Om deze reden werd op die plaats een tempel gebouwd met de naam Tamba Waras-tempel. Tamba Waras is afgeleid van het woord 'Tamba' + 'Waras'. ‘Tamba’ betekent ‘medicijn’, ‘Waras’ betekent ‘terug naar normaal’. U gaat dan verder naar de volgende stop bij het plaatselijke restaurant om te lunchen met een biologische maaltijd, terwijl we het landelijke en The Secret of Bali kunnen voelen wat het echte typische Bali laat zien. Na de lunch rijdt u door dorpen over kleine smalle wegen met aan beide kanten een prachtig uitzicht en gaan we de beroemde terrasvormige rijstvelden van Jatiluwih in. Uiteraard wordt er gestopt om wat foto's te maken.
U rijdt dan terug naar uw hotel, met geschatte aankomsttijd, afhankelijk van het verkeer, om 16:30-17:00 uur, in de hoop dat u hebt genoten van de natuur en het avontuur op Bali.