• Cambodja Angkor Wat

Kampong Cham

Kampong Cham - Algemene Informatie

Kampong Cham is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is na Phnom Penh en Siem Reap de derde stad in Cambodja. Kampong Cham is nog niet heel erg ontwikkeld voor het toerisme, maar dat geeft de stad juist extra charme. In de stad zelf is het altijd de moeite waard om een markt te bezoeken, met name de lokale markt is erg bijzonder. Hier koopt u de meest bijzondere etenswaren. Onbekende vruchten, vogelspinnen, levende vissen of varkenskoppen.

Ten Westen van Kampong Cham liggen twee bergen die volgens de overlevering bekend staan als de mannenheuvel en de vrouwenheuvel; de Phnom Proh en de Phnom Srei. Op de top van deze heuvels vindt u verschillende tempels. Op Phnom Proh is het een drukte van belang met stalletjes en aapjes. De Phnom Srey heeft een ruïnetempel op de top waar geen monniken meer leven. Tussen de twee bergen ligt één van de vele ‘Killing Fields’ ter nagedachtenis aan de genocide gepleegd in de jaren 80 door Pol Pot met zijn Rode Khmer. Ook Nokor Wat, een tempel gebouwd in de Khmerstijl, is een tempelruïne die aan deze periode doet denken. Tekeningen in de tempel beelden martelingen, executies en het leven in het hiernamaals af. Erg indrukwekkend.

De landelijke omgeving van Campong Chang is door de vruchtbare grond rond de Mekong rijk aan plantages en jungle. U kunt hier een mooie tocht maken per ossenkar, moto of bijvoorbeeld op een mountainbike. U kunt de Mekong oversteken via de ‘Bamboo Bridge’ naar Koh Paen, een eiland in de Mekong. Dit is de thuisbasis voor veel bergstammen die hier leven van landbouw op de vruchtbare grond.

Kampong Cham is de eerste stad ten Noordwesten van de hoofdstad Phnom Penh en is goed bereikbaar over de weg en het water.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat