• Cambodja Angkor Wat

Kampong Cham

Kampong Cham - Algemene Informatie

Kampong Cham is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is na Phnom Penh en Siem Reap de derde stad in Cambodja. Kampong Cham is nog niet heel erg ontwikkeld voor het toerisme, maar dat geeft de stad juist extra charme. In de stad zelf is het altijd de moeite waard om een markt te bezoeken, met name de lokale markt is erg bijzonder. Hier koopt u de meest bijzondere etenswaren. Onbekende vruchten, vogelspinnen, levende vissen of varkenskoppen.

Ten Westen van Kampong Cham liggen twee bergen die volgens de overlevering bekend staan als de mannenheuvel en de vrouwenheuvel; de Phnom Proh en de Phnom Srei. Op de top van deze heuvels vindt u verschillende tempels. Op Phnom Proh is het een drukte van belang met stalletjes en aapjes. De Phnom Srey heeft een ruïnetempel op de top waar geen monniken meer leven. Tussen de twee bergen ligt één van de vele ‘Killing Fields’ ter nagedachtenis aan de genocide gepleegd in de jaren 80 door Pol Pot met zijn Rode Khmer. Ook Nokor Wat, een tempel gebouwd in de Khmerstijl, is een tempelruïne die aan deze periode doet denken. Tekeningen in de tempel beelden martelingen, executies en het leven in het hiernamaals af. Erg indrukwekkend.

De landelijke omgeving van Campong Chang is door de vruchtbare grond rond de Mekong rijk aan plantages en jungle. U kunt hier een mooie tocht maken per ossenkar, moto of bijvoorbeeld op een mountainbike. U kunt de Mekong oversteken via de ‘Bamboo Bridge’ naar Koh Paen, een eiland in de Mekong. Dit is de thuisbasis voor veel bergstammen die hier leven van landbouw op de vruchtbare grond.

Kampong Cham is de eerste stad ten Noordwesten van de hoofdstad Phnom Penh en is goed bereikbaar over de weg en het water.