• Cambodja Angkor Wat

Battambang

Battambang - Algemene Informatie


Battambang ligt midden in het Cambodjaanse platteland. Natte rijstvelden, plantages, meren als het Kam Ping Buy meer, bergen als de ‘Crocodile Mountain’ en pittoreske dorpjes wisselen elkaar vloeiend af in dit sprookjesachtig mooie landschap.

In Battambang neemt u een stap terug in de tijd naar de Franse koloniale periode. Langs de rivier de Sanger ziet u de architectuur van de oude Franse winkels en in het Zuiden van Battambang prachtige koloniale villa’s. De stad is de tweede stad van Cambodja, maar een stuk rustiger dan de hoofdstad Phnom Penh en veel minder druk bezocht door toeristen.

Met name de omgeving rond Battambang is de moeite waard om te verkennen. In een bamboetreintje bijvoorbeeld, niet veel meer dan twee assen, een bamboevlot en een motor. Op deze combinatie doorkruist u het prachtige landschap rond Battambang. U kunt ook een mountainbike of moto (met gids) gebruiken om de omgeving te ontdekken.

Dichtbij Battambang vindt u een aantal Khmer ruïnes. De Wat Boville bijvoorbeeld is een boeddhistische tempel die in Khmerstijl is gebouwd. Indrukwekkend is ook de Wat Phnom Sampean, hier zijn in de periode van de Rode Khmer vele mensen geëxecuteerd en in de ‘Killing Caves’ gegooid. De tempel ‘Wat Ek Phnom’ is op een heuvel gebouwd en biedt een fantastisch uitzicht.

Battambang zelf is zoals gezegd een rustige stad. Een bezoek aan de centrale markt is zeker de moeite waard, hier kunt u alles kopen; lekkernijen, kunst, kleding, sieraden en edelstenen. Wanneer u in Battambang verblijft, zult u waarschijnlijk ook in de buurt van de centrale markt overnachten.

De provincie Battambang was een lange tijd in handen van Thailand. Deze invloeden ziet u nog veel terug in de stad. Zo kunt u er nog steeds met de Baht betalen.

Battambang ligt zo’n 300km ten Noord-Westen van de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Het is vanuit hier bereikbaar met de bus en per vliegtuig. Vanuit Siem Raap kunt u een boottocht maken naar Battambang, deze boottocht van zo’n 6 uur is één van de mooiste in Cambodja.

Accommodaties Accommodations Hébergements

Battambang

La Villa is een prachtig autenthiek hotel in koloniale stijl in Battambang. Het heeft een aantal mooie kamers die antiek klassiek ingericht zijn en de service die wordt gegeven is goed. De Franse eigenaren zullen u alle hulp geven die u nodig heeft en ze zijn erg prettig in de omgang. Internetfacili... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat