• Thailand

Phitsanulok

Phitsanoluk - Algemene Informatie

Phitsanoluk ligt ongeveer 380 km boven Bangkok, gelegen aan de Nan rivier en wordt vaak als overnachtingsplaats naar Chiang Mai aangedaan.

De stad is in de jaren zestig van de 20e eeuw grotendeels verwoest door een grote brand. Helaas zijn hierbij ook vele kunstschatten verloren gegaan.
Gelukkig is niet alles verloren gegaan, zo staat de tempel Wat Phra Si Ranata Mahathat nog overeind! Hier staat een van Thailand's meest bekende Boeddhabeelden die volgens de Thai al uw verlangens uit doet komen. Kortom, een belangrijk heiligdom. In de tempel treft u een fraai gegoten beeld (in Sukhothai stijl) van de zittende Boeddha. Wat Phra Si Ranata Mahathat is gelegen aan de voet van de Naresuan brug aan de stadszijde van de rivier en is zeer de moeite waard.

Ook de moeite waard is het nationale park Phu Hin Rong Kla, dit park is nu open voor bezoekers maar was vroeger een strategisch gelegen militaire basis.
Op zoek naar de natuur en wilde dieren dan zou u zeker eens het Thung Salaeng Luang Wildlife park kunnen bezoeken met 17 verschillende soorten zoogdieren (waaronder tijgers en wilde honden) en 190 verschillende soorten vogels. Verder zijn er nog enkele nationale parken in de omgeving waar u uit kunt kiezen!

Een aparte bezienswaardigheid in Phitsanulok heet
"Flying Morning Glory"". Deze toeristische attractie is aan de rivier waarbij gebakken groente over een grote afstand op uw bord wordt 'gegooid'. De avondmarkt is ook erg gezellig.

Phitsanoluk is goed bereikbaar per trein, (mini)bus of auto vanuit Bangkok!

Het Amarin Lagoon hotel ligt iets uit het centrum en bestaat uit 6 verdiepingen. De smaakvol ontworpen kamers beschikken over: airconditioning, badjassen, een bureau, een haardroger, en een sateliet-televisie. Tevens beschikbaar: niet roken kamers, winkels, een lift, een koffieshop met internetfacil ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Grand Riverside hotel is centraal in Phitsanulok, gelegen. In het hotel is een restaurant, koffiebar en lift. Het hotel heeft 79 ingerichte kamers, elk met draadloos internettoegang, airconditioning, koffie- en theezetfaciliteiten, douche, satelliet-/kabeltelevisie. Er is geen zwembad maar u kun ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het recent geopende Yodia Heritage Hotel is een kleinschalig boutique hotel dat centraal is gelegen. Faciliteiten zijn: vervoer van/naar luchthaven, parkeerplaats, lift, kinderopvang en familiekamers.
De hotelkamers zijn zorgvuldig en comfortabel ingericht met wifi, airconditioning,kluisje, een bu ... meer infomore infoinformations supplémentaires