• Thailand

Mae Hong Son

Mae Hong Son - Algemene Informatie

Mae Hong Son is omgeven door hoge bergen daardoor ligt de stad wat geïsoleerd van de rest van Thailand. Dit heeft ervoor gezorgd dat de eigen cultuur goed bewaard is gebleven. Het is ook de reden voor het aangename klimaat en de prachtige landschappen.

Mae Hong Son is vooral bekend vanwege de oorspronkelijke bewoners met de traditionele Thai Yai kleding, de prachtige, in Birmese stijl gebouwde, houten tempel en de opvallende langnek (Padau) stammen. Elk meisje krijgt met volle maan een koperen ring om haar nek, waardoor deze uitgroeien tot onvoorstelbare lengtes. Deze bevolkingsgroep komt oorspronkelijk uit Birma.

Het is mogelijk om bergstammen te bezoeken en te overnachten mocht u dit willen. Mae Sariang is het grootste dorp en heeft ook de beste faciliteiten voor een overnachting.

Zeer bijzonder is de Nam Hu Hai Chai grot. Binnenin de grot is een meertje waarvan het water iedere 45 minuten wegstroomt. Tijdens dit verschijnsel maakt de grot geluiden die lijken op ademhaling, zeer speciaal om eens mee te maken. Mocht u nog meer natuur willen zien dan kan dit in een van de vele nationale parken in de omgeving van Mae Hong Son.

Mae Hong Son is prima bereikbaar per (mini)bus of vliegtuig vanuit Bangkok en Chiang Mai.

Accommodaties Accommodations Hébergements

Mae Hong Son

Deze eco-lodge bestaat uit 30 houten bungalows die gebouwd zijn in lokale Shan stijl en gelegen in voormalige rijstvelden.
De eenvoudige maar smaakvolle ingerichte bungalows beschikken over een houten bed met stoelen en een klein tafeltje. Een terras en warme douche is aanwezig.
Er is een klein z... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat