• Thailand

Mae Hong Son

Mae Hong Son - Algemene Informatie

Mae Hong Son is omgeven door hoge bergen daardoor ligt de stad wat geïsoleerd van de rest van Thailand. Dit heeft ervoor gezorgd dat de eigen cultuur goed bewaard is gebleven. Het is ook de reden voor het aangename klimaat en de prachtige landschappen.

Mae Hong Son is vooral bekend vanwege de oorspronkelijke bewoners met de traditionele Thai Yai kleding, de prachtige, in Birmese stijl gebouwde, houten tempel en de opvallende langnek (Padau) stammen. Elk meisje krijgt met volle maan een koperen ring om haar nek, waardoor deze uitgroeien tot onvoorstelbare lengtes. Deze bevolkingsgroep komt oorspronkelijk uit Birma.

Het is mogelijk om bergstammen te bezoeken en te overnachten mocht u dit willen. Mae Sariang is het grootste dorp en heeft ook de beste faciliteiten voor een overnachting.

Zeer bijzonder is de Nam Hu Hai Chai grot. Binnenin de grot is een meertje waarvan het water iedere 45 minuten wegstroomt. Tijdens dit verschijnsel maakt de grot geluiden die lijken op ademhaling, zeer speciaal om eens mee te maken. Mocht u nog meer natuur willen zien dan kan dit in een van de vele nationale parken in de omgeving van Mae Hong Son.

Mae Hong Son is prima bereikbaar per (mini)bus of vliegtuig vanuit Bangkok en Chiang Mai.

Deze eco-lodge bestaat uit 30 houten bungalows die gebouwd zijn in lokale Shan stijl en gelegen in voormalige rijstvelden.
De eenvoudige maar smaakvolle ingerichte bungalows beschikken over een houten bed met stoelen en een klein tafeltje. Een terras en warme douche is aanwezig.
Er is een klein z ... meer infomore infoinformations supplémentaires