• Thailand

Doi Inthanon

Doi Inthanon National Park

Op 60 km (zo'n twee uur rijden) van Chiang Mai in Noord-Thailand, ligt Doi Inthanon National Park. Het prachtige natuurpark beslaat 482 km2 en is vernoemd naar de heilige berg Doi Inthanon, kortweg Doi In, die hoog boven het park uittorent en met 2565 meter de hoogste berg van Thailand is. Doi In maakt deel uit van het Thanon Thongchai gebergte en op haar top prijkt fier een stoepa. Hierin wordt de as van de laatste soevereine Thaise koning Intawichayanon bewaard en dit maakt het dan ook een belangrijk pelgrimsoord. Vlakbij de top staat een chedi, gebouwd door de luchtmacht als monument voor de zestigste verjaardag van de huidige koning Bhumibol (Rama IX). Hoewel de top regelmatig in mist is gehuld, kun je de stoepa op heldere dagen al van verre zien.

De 47 km lange weg naar de berg voert langs drie indrukwekkende watervallen, schitterende rijstvelden en -terrassen, dichtbegroeide bergruggen, weelderige orchideeën en andere tropische flora, gifgroene valleien en hill-tribe dorpjes, waaronder Karen- en Hmong-dorpen. Met bijna 400 inheemse vogelsoorten, zwarte beren, apen, herten en andere zoogdieren is het daarmee een paradijs voor vogel-, wild- en natuurliefhebbers. Voor het helderste uitzicht vanaf de top kun je het park het beste aan het begin van het droge seizoen (nov/dec) bezoeken, daar de kans op mist dan kleiner is en de watervallen op hun mooist zijn.

Het Higland resort is een vlakbij de ingang van het Doi Inthanon aan een meer gelegen hotel. De kamers van de bungalows zijn eenvoudig maar schoon en er is een warme douche.
Het is een ideale plaats voor vogelliefhebbers en vanuit het hotel kun je wandelingen met een gids maken. ... meer infomore infoinformations supplémentaires