• Thailand

Doi Inthanon

Doi Inthanon National Park

Op 60 km (zo'n twee uur rijden) van Chiang Mai in Noord-Thailand, ligt Doi Inthanon National Park. Het prachtige natuurpark beslaat 482 km2 en is vernoemd naar de heilige berg Doi Inthanon, kortweg Doi In, die hoog boven het park uittorent en met 2565 meter de hoogste berg van Thailand is. Doi In maakt deel uit van het Thanon Thongchai gebergte en op haar top prijkt fier een stoepa. Hierin wordt de as van de laatste soevereine Thaise koning Intawichayanon bewaard en dit maakt het dan ook een belangrijk pelgrimsoord. Vlakbij de top staat een chedi, gebouwd door de luchtmacht als monument voor de zestigste verjaardag van de huidige koning Bhumibol (Rama IX). Hoewel de top regelmatig in mist is gehuld, kun je de stoepa op heldere dagen al van verre zien.

De 47 km lange weg naar de berg voert langs drie indrukwekkende watervallen, schitterende rijstvelden en -terrassen, dichtbegroeide bergruggen, weelderige orchideeën en andere tropische flora, gifgroene valleien en hill-tribe dorpjes, waaronder Karen- en Hmong-dorpen. Met bijna 400 inheemse vogelsoorten, zwarte beren, apen, herten en andere zoogdieren is het daarmee een paradijs voor vogel-, wild- en natuurliefhebbers. Voor het helderste uitzicht vanaf de top kun je het park het beste aan het begin van het droge seizoen (nov/dec) bezoeken, daar de kans op mist dan kleiner is en de watervallen op hun mooist zijn.

Het Higland resort is een vlakbij de ingang van het Doi Inthanon aan een meer gelegen hotel. De kamers van de bungalows zijn eenvoudig maar schoon en er is een warme douche.
Het is een ideale plaats voor vogelliefhebbers en vanuit het hotel kun je wandelingen met een gids maken. ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat