• Thailand

Bouwsteen 5 Dagen Mae Hong Son en Chiang Rai -

5 Dagen Mae Hong Son en Chiang Rai

Een uitgebreide kennismaking met Noord Thailand!
Eerst bezoekt u het nationale park Doi Inthanon en een Karen bergdorp. Dan is het tijd voor de prachtige Vachirathan waterval, waar u kunt zwemmen. Laat in de middag arriveert u in Mae Hong Son voor te overnachten.
De volgende dag bezoekt u het dorp van de Padaung, een Lisu & Lihu stam en de Tham Lot grot in Soppong. U overnacht in Pai. De volgende dag bezoekt u het olifantenkamp van Mae Taman. Hierna rijdt u ongeveer 1 uur op de olifant naar een Lisu bergdorp. U rijdt door prachtige natuur en langs de rivier.'s Middags reist u per ossewagen en bamboevlot terug naar Chiang Dao, bij de grotten waar u overnacht. De volgende dag bezoekt u Doi Mae Salong, een volledig Chinees dorp op de top van een berg, hier overnacht u ook in een resort met prachtig uitzicht! De laatste dag bezoekt u Mae Sai aan de grens met Birma waar een levendige grensmarkt is en kunt u hier ook een tocht per speedboat maken naar Laos en de Gouden Driehoek. Via de oude hoofdstad Chiang Saen rijden we terug richting Chiang Mai. Een geweldige ervaring!

Inclusief

Transport per minibus of terreinwagen incl. chauffeur, Engelssprekende gids, 4 nachten in toeristenklasse hotels incl. ontbijt, lunch en alle entreegelden.

Extra informatie

Exclusief: intercontinentale tickets, reis- en annuleringsverzekeringen, overige maaltijden, entreegelden, fooien, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten: € 25,00 en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Programma

Dag 1:

We rijden naar het nationale park Doi Inthanon en gaan in totaal 45 kilometer klimmen. 5 kilometer onder de top stoppen we bij 2 prachtige pagodes die gebouwd zijn ter gelegenheid van de 60e verjaardag van respectievelijk de koning en de koningin. Vanuit de linkerpagode (die van de koning) heb je een prachtig uitzicht. We rijden de laatste 5 kilometer naar de top (2565 meter) waar een radarstation staat (geen foto’s !). Hier maken we een wandeling door prachtig bos met ook vele mossen, een hele bijzondere sfeer. Na de lunch stoppen we bij een Karendorpje, een van de grootste bergstammen in Thailand afkomstig uit Birma Ze zijn gevlucht omdat ze onderdrukt werden door het militaire regime. Ze leven nog behoorlijk primitief in huizen op palen met meestal geen electriciteit. Ook hebben ze een eigen klederdracht, de ongetrouwde meisjes dragen witte gewaden, de getrouwde vrouwen rode of paarse rokken. Dan is het tijd voor de prachtige Vachirathan waterval, we kunnen hier zwemmen. Laat in de middag arriveren we in Mae Hong Son waar we overnachten.

Dag 2:

‘s Ochtends bezoeken we het dorp van de Padaung bekend vanwege hun neksieraden. Dan naar de schitterende Tham Lot grot in Soppong en op weg naar Pai bezoeken we een Lisu en een Lahu bergdorp We overnachten in het gezellige plaatsje Pai.

Dag 3:

We rijden ongeveer 2 uur naar het olifantenkamp van Mae Taman. Hier kunt u de olifanten hun ochtendbad zien nemen en kunt u zien hoe ze vroeger gebruikt werden om mee te werken. Rit naar een Lisu bergdorp. U rijdt door prachtige natuur en langs de rivier. Terug naar het olifantenkamp per ossekar. Na de lunch gaat u per bamboevlot over de rivier, genietend van de rust. Daarna rijden we naar een leuk resort vlakbij de Chiang Dao grotten waar we overnachten.

Dag 4:

Via de grotten van Chiang Dao rijden we naar Doi Mae Salong, een volledig Chinees dorp op de top van een berg. Toen voorzitter Mao in 1949 de Volksrepubliek van China stichtte moest de Kuomintang onder leiding van Chiang Kai Shek vluchten. De meesten gingen naar Taiwan maar een kleine groep vluchtte naar Thailand. Overnachting in een resort met fantastisch uitzicht over de vallei.

Dag 5:

We rijden naar Mae Sai aan de grens met Birma waar een levendige grensmarkt is. Dan naar de Gouden Driehoek waar Laos, Birma en Thailand bij elkaar komen. Er bestaat een mogelijkheid om een tocht per speedboot te maken naar een eilandje in de rivier dat bij Laos hoort. Via de oude hoofdstad Chiang Saen rijden we terug richting Chiang Mai. Onderweg stoppen we nog bij heetwaterbronnen.

Uw verblijf

thailand doi suthep
Chiang MaiChiang Mai ligt in het Noorden van Thailand zo’n 600 km ten Noordwesten van Bangkok.

Chiang Mai was vroeger de hoofdstad van het koninkrijk Lanna dat van de 13e tot en met de 16e eeuw in Noord-Thailand was gevestigd. De stad staat dan ook vol met... Meer infoMore infoInformations supplémentaires