• Thailand

Bouwsteen 2 Daagse Trekking rondom Chiang Mai -

2 Dagen Chiang Mai trekking

U maakt tijdens de 2 daagse trekking kennis met minderheden en slaapt eenvoudig in een grote ruimte bij een stam.

Inclusief

Engelssprekende gids, 1 nacht bij stam incl. ontbijt, transfers naar beginpunt en terug van eindpunt, alle maaltijden, transport , olifantenrit en tocht per bamboevlot. NB.:enige conditie is vereist en neemt u zelf een muskietennet en instektenrepellent mee. Opmerking: Prijs gebaseerd op Seat in Coach bij min. 2 personen, privé tour is mogelijk met toeslag. Er kan een hoogseizoenstoeslag van toepassing zijn.

Extra informatie

Exclusief: intercontinentale tickets, reis- en annuleringsverzekeringen, overige maaltijden, entreegelden, fooien, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten: € 25,00 en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Programma

Dag 1:

We rijden naar naar Mae Wang. Hier bezoeken we de lokale markt en gaan daarna naar een Shan dorp waar we lunchen. Vervolgens wandelen we naar een Karendorp. Tijdens een trekking zitten er zelden of nooit hele vlakke stukken in de route. Een van onze gidsen zegt altijd “same same Holland” als hij gevraagd wordt over de route van die dag maar hij is dan ook nog nooit in Nederland geweest. De paden waar over we lopen worden gebruikt door de lokale mensen. Soms is het pad overgroeid en moet de gids met zijn kapmes aan het werk. We lopen door dicht bos, open stukken, plantages van de bergmensen en soms langs of door riviertjes. Als u wilt kunt u een drager huren om uw bagage te dragen. Aan het eind van de middag komt u aan in het bergdorp. Wij raden aan om niet te wachten tot zonsondergang met het klaarmaken van uw slaapplaats, veel dorpen beschikken nog niet over elektriciteit. De gids zal zich bezighouden met het klaarmaken van de maaltijd. U zult zich verbazen over de smakelijke maaltijden in deze primitieve omstandigheden. Het is leuk om nog even het dorp in te lopen en contact te maken met de mensen. Na het eten zit iedereen bij het gastgezin en worden er met handen en voeten de mooiste gesprekken gevoerd. Bij geschikt weer kunnen we soms een kampvuur maken. Misschien is er wel iemand die een gitaar heeft. De mensen in de dorpen slapen heel vroeg omdat zij zoveel mogelijk gebruik willen maken van het daglicht. Zij staan dan ook heel vroeg weer op. We overnachten in een van de huizen van de Karen stam, deze mensen zijn naar Thailand gekomen vanuit Birma.

Dag 2:

Uw nachtrust zal een stuk minder zijn dan u gewend bent door de primitieve manier van slapen en allerlei geluiden van het dorp om u heen zoals kraaiende hanen en knorrende varkens. Echter een ervaring om nooit meer te vergeten. We wandelen verder op weg naar het ontmoetingspunt waar onze auto ons ophaalt om ons naar het startpunt van de vlottentocht te brengen. We varen ongeveer 1 uur over de rivier. Na de lunch gaan we terug richting Chiang Mai waar we in de middag aankomen.

Uw verblijf

thailand doi suthep
Chiang MaiChiang Mai ligt in het Noorden van Thailand zo’n 600 km ten Noordwesten van Bangkok.

Chiang Mai was vroeger de hoofdstad van het koninkrijk Lanna dat van de 13e tot en met de 16e eeuw in Noord-Thailand was gevestigd. De stad staat dan ook vol met... Meer infoMore infoInformations supplémentaires