• Thailand

Bouwsteen 4 dagen Bangkok-Chiang Mai overland met auto met chauffeur -

Bangkok-Chiang Mai overland via Ayutthaya en Sukhothai naar Chiang Mai

Uw chauffeur haalt u op bij uw hotel in Bangkok en rijdt naar Ayutthaya. Hier bezoekt u de volgende dag op eigen gelegenheid het historisch park. Gehele dag vrij voor deze mooie oude Koningsstad te verkennen, per fiets is dit een uitstekend idee! U overnacht 1 nacht in uw hotel. Vervolgens rijdt de chauffeur met u naar Sukothai.
Hier bezoekt u de oude koningsstad en verblijft 2 nachten in een comfortabel hotel. De laatste dag rijdt de chauffeur u naar Chiang Mai, hier kunnen we ook verschillende accommodatie aanbieden in en buiten het centrum van de stad. Het is ook mogelijk een Engelssprekende gids bij te boeken, dan zijn de entreegelden ook inclusief en verzorgt hij/zij de entreekaartjes.

Inclusief

* Verblijf 3 nachten in 3-sterren hotels met ontbijt * Transfer met chauffeur naar Ayutthaya, Sukhothai en Chiang Mai * Eindigend bij uw hotel in Chiang Mai Opmerking: Prijs gebaseerd op privétour, deze tour is niet mogelijk op basis van Seat in Coach. Min. 2 personen. Vanaf 4 pers. wordt het voordeliger. Er kan een hoogseizoenstoeslag van toepassing zijn.

Extra informatie

Exclusief: intercontinentale tickets, reis- en annuleringsverzekeringen, overige maaltijden, entreegelden, fooien, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard. Een Engelssprekende gids kan worden bijgeboekt. Boekingskosten: € 27,50, SGR € 5,00 en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Programma

Dag 1:

Vandaag zult u ontdekken waarom de stad Ayutthaya in de 17de eeuw als een van de mooiste steden van heel Azië werd beschouwd. Hier bevinden zich meer dan 1.700 tempels en 4.000 afbeeldingen van Boeddha. Na een vier jaar durende oorlog met Birma is de stad in 1767 bijna volledig verwoest. De overgebleven ruïnes getuigen van een bijzonder en roemrijk verleden. Daarna brengt u een bezoek aan de Wat Chai Wattanaraan die, met zijn prestigieuze ligging aan de rivier, tot een der mooiste tempels van heel Azië genoemd kan worden. U bezoekt het Historical Park met haar vele ruïnes per fiets of per tuktuk. Deze worden beschouwd als de spectaculairste van Thailand. De belangrijkste tempel is de Wat Phra Si Sanphet. Andere ‘must sees’ zijn: Wat Mongkhon Bophit, Wat Phra Mahathat en Wat Phra Ram. De middag is ter vrije besteding. Overnachting: u verblijft één nacht in boutique Iudia*** Hotel aan de rivier of het Krungsri hotel**** op basis van logies en ontbijt.

Dag 2:

Vervolgens rijdt uw chauffeur u naar Sukothai, de eerste hoofdstad van Thailand. Ook hier kunt u fietsen huren en de overblijfselen van deze 700 jaar oude stad op eigen gelegenheid bekijken. Het gehele park is nu zo'n 70 km² groot en wij raden u dan ook aan om een fiets te huren om zo op een leuke manier door het park te rijden. Als u een wat minder gebruikte route pakt komt u ook nog uit bij bouwwerken die niet gerestaureerd zijn en nog in authentieke staat te bewonderen zijn.
Overnachting 2 nachten in een comfortabel boutique hotel.

Dag 3:

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt vandaag ook Phitsanulok bezoeken. De stad is in de jaren zestig van de 20e eeuw grotendeels verwoest door een grote brand. Helaas zijn hierbij ook vele kunstschatten verloren gegaan. Gelukkig is niet alles verloren gegaan, zo staat de tempel Wat Phra Si Ranata Mahathat nog overeind! Hier staat een van Thailand's meest bekende Boeddhabeelden die volgens de Thai al uw verlangens uit doet komen. Kortom, een belangrijk heiligdom. In de tempel treft u een fraai gegoten beeld (in Sukhothai stijl) van de zittende Boeddha. Wat Phra Si Ranata Mahathat is gelegen aan de voet van de Naresuan brug aan de stadszijde van de rivier en is zeer de moeite waard. Ook de moeite waard is het nationale park Phu Hin Rong Kla, dit park is nu open voor bezoekers maar was vroeger een strategisch gelegen militaire basis.

Dag 4:

Op ongeveer 55 km van Sukhothai op weg naar Chiang Mai ligt nog een historisch park namelijk Si Satchanalai. Deze stad is door Sukhothai gebouwd om haar positie in Centraal-Thailand te versterken. Dit park herbegt ook veel opmerkelijk goed bewaard gebleven tempels, paleizen en andere belangrijke gebouwen. Het is mogelijk hier een stop te houden voordat u aankomt in Chiang Mai. Hier eindigt het arrangement bij uw geboekte hotel of treinstation.

Uw verblijf

BangkokBangkok is de hoofdstad van Thailand en met ruim 10 miljoen inwoners ook de grootste stad. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Chao Phraya rivier, dicht bij de Golf van Thailand.

Bangkok staat bekend om de vele paleizen en boeddhist... Meer infoMore infoInformations supplémentaires