• Bira
  • Lake Tempe
  • Sulawesi
  • Toraja
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Makassar

Rondreis 16 dagen duiken bij Thalassa Bunaken en Lembeh

Deze duikreis neemt je mee naar het noorden van Sulawesi. In het Bunaken national marine park ervaar je hoe het is om tropisch te duiken tussen kleurrijk koraal, schildpadden, en scholen vis overal waar je kijkt. Bunaken en haar buureilandjes vormen een perfect ecosysteem voor spectaculair duiken, snorkelen en freediving. Met meer dan 2000 soorten vis en 390 soorten koraal kent Bunaken zo’n beetje de hoogste biodiversiteit ter wereld.

De Lembeh Strait staat wereldwijd bekend als het summum van muckduiken, en met recht. De variëteit aan onderwaterleven is vooral voor macrofotografen ongekend divers. Ontdek het buitenaards leven op de zwarte zandgronden van Lembeh Strait Je vindt er onder andere Banggai kardinaalvis, pegasus, zeer veel hengelaarsvissen, zeepaardjes, veel inktvissoorten en naaktslakjes.

Richtprijzen

€ 2.750 p.p. op basis van 2 personen, incl 18 duiken in laagseizoen
€ 3.000 p.p. op basis van 2 personen, incl 18 duiken in hoogseizoen

In- en Exclusief

Inclusief:
•Intercontinentale en binnenlandse vluchten met Garuda Indonesia, incl. 30 kg ruimbagage en 23 kg sportbagage (mits vooraf aangemeld) of Singapore Airlines (incl. 30 kg ruimbagage)
•Alle transfers
•Ontbijt, lunch en diner
•Koffie, thee en water
•18 bootduiken
•Tangkoko jungle tour
•Cooking class
•Mangrove walk & visit school
•Highlands or vulcano tour
•Waterfall trip

Exclusief:
•Overige drankjes
•Excursies
•Bunaken National marine park entrance fee (ca € 10 per persoon voor gehele verblijf)
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen ( verplicht )
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 vlucht Amsterdam-Jakarta-Manado (Garuda)

Garuda Indonesia vliegt non-stop van Amsterdam naar Jakarta met haar nieuwe Boeing 777-300 ER. Beleef de gastvrijheid van de Indonesische cultuur aan boord bij Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië. De directe verbinding brengt u in slechts 13,5 uur van Amsterdam naar Jakarta. Vertrek Amsterdam rond het middaguur, aankomst Jakarta vroeg in de ochtend. Uw aansluitende vlucht vertrekt ongeveer 4 uur later en duurt ca 3,5 uur. Max. gewicht: 30 kg.

Dag 2 Aankomst op Manado en transfer naar Thalassa Manado

Bij aankomst op het vliegveld staat bij de uitgang uw chauffeur met een naambordje op u te wachten. Hij brengt u naar uw hotel.

Duikpakket Thalassa

Duiken in de wateren in het Bunaken National Marine park en de straat van Lembeh is bijzonder en prachtig. U duikt met het PADI Dive centre Divine diving, onder Nederlands management.

Dag 3 t/m 9 Duiken bij Bunaken national marine park

Deze dagen kunt u naar hartelust duiken in de wateren van het Bunaken national marine park

Dag 9 Transfer naar Lembeh

Na uw duiksessies staat uw chauffeur gereed om u in ongeveer twee uur naar Lembeh Strait te brengen. Daar wacht een bootje om u naar het resort op het eiland te varen.

Dag 10 t/m 14 Duiken bij Lembeh

Deze dagen kunt u naar hartenlust duiken in de straat van Lembeh. De bodem van de Straat van Lembeh bestaat voornamelijk uit zwart zand met hier en daar een stukje koraal en een scheepswrak. Dé ideale omgeving voor muckdiving en macro-fotografie.

Dag 15 Pulang kampong, terug naar huis

Na de lunch vaart u met een bootje naar de vaste wal. Hier staat uw chauffeur gereed om u naar het vliegveld te brengen voor uw 16:30 Garuda vlucht via Jakarta naar Amsterdam.

vlucht Manado-Amsterdam via Jakarta

Vlucht met Garuda Indonesia met transfer in Jakarta. Vertrek 16:30, aankomst vroeg in de ochtend volgende dag.Dag 16 Aankomst Amsterdam

In de ochtend aankomst op Schiphol. Het einde van een mooie reis...

Thalassa Dive & Wellbeing resort

Het nieuwe resort van Thalassa ligt op 5 minuten rijden van de 5* duikschool, aan de rand van het Bunaken National Marine park. Het telt 4 bungalows en 2 villa's met elk 2 slaapkamers. Het resort ligt in een prachtig bosrijk gebied en heeft een zwembad en een restaurant met Indonesisch en westerse keuken. De pizza's van Thalassa zijn wereldberoemd onder duikers... Alle kamers zijn voorzien van airco, eigen badkamers met warm water en hebben een eigen terras. meer info more info Informations supplémentaires

Thalassa dive resort - Lembeh

Het nieuwe (2017) Thalassa duikresort is gelegen in een inham van Lembeh island en ligt direct aan de straat van Lembeh. Het resort telt 12 comfortabele sea-view bungalows en een drietal deluxe eenpersoonskamers. Thalassa beeschikt over een 5* PADI duikcentrum, zwembad, lounge en een restaurant. Het resort verzorgt ook excursies naar de Minahassa hooglanden en Tangkoko rainforest. Alle kamers zijn voorzien van privé badkamer met warm stromend water, ventilator, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een veranda met uitzicht op zee. meer info more info Informations supplémentaires

Manado

Manado

Manado is de hoofdstad van noord Sulawesi en telt ruim een half miljoen inwoners. Het is de uitvalsbasis voor uitstapjes naar het Minahassa hooggebergte, het Tangkoko regenwoud, maar het meest bekend voor het Bunaken national marine park.
Ook Lembeh strait en het eiland Bangka zijn vanuit Manado goed te bereiken.

De stad zelf heeft niet veel te bieden. Dierenliefhebbers kunnen een bezoek aan de markt beter mijden; de Manadoëzen staan er om bekend alles wat 4 poten heeft te eten. Op de markt worden dan ook honden voor consumptie verkocht...

Duikspots Bunaken

Bunaken dive spots

Het National park Bunaken kent ongelooflijk veel interessante duik- en snorkel locaties. De meeste duikspots zijn prima toegankelijk voor minder ervaren duikers. Op sommige plaatsen en tijden kunnen er stevige stromingen staan.

Beste duikperiode: van maart/april tot november.

Muka Gereja

Muka Gereja betekent "voor de kerk". Je vindt hier een prachtige steile kronkelende wand met vele holen, spelonken, ondiepe grotten, overhangende formaties en bedekt met heel veel koraal, waaronder enorme vatsponzen van soms wel 1m doorsnee. Verder is het een echt aquarium met o.a. vlindervissen, maanvissen, papegaaivissen, gestreepte katvissen, ringslangplatstaarten, witpuntrifhaaien, schildpadden en ook schorpioenvissen, verschillende soorten krabben en naaktslakken. Als je weer aan de oppervlakte bent krijg je als toetje nog een prachtig uitzicht van de 812m hoge slapende vulkaan van Manado Tua voorgeschoteld.
Duikniveau: gevorderd
Diepte: 15-25m
Zicht: 10-30m
Stroming: meestal mild tot matig

Mike’s Point

Ten noord-westen van Bunaken eiland ligt duikstek Mike’s point, vernoemd naar Mike Severns, de beroemde onderwater fotograaf. Een wand bedekt met een grote diversiteit aan kleurrijke koralen waar eveneens een grote verscheidenheid aan tropische rifvissen huist. Naast vele andere soorten vis kom je hier geheid Bultkop papegaaivissen, Napoleon vissen, makreel en tonijn tegen. De grotere vissen zijn hier vaak te vinden omdat er vaak sterke stroming staat, afhankelijk van de getijden. Ook een prima spot om dieper te duiken. De bodem van het rif is bedekt met verschillende spons-soorten.
Duikniveau: gevorderd
Diepte: 15-40m
Zicht: 10-30m
Stroming: meestal mild/matig , maar kan ook sterk zijn (afhankelijk van het tij)

Raymond’s Point

Raymond’s point ligt ten zuiden van Mike’s Point. Een prachtige wand bedekt met sponzen en veel fraai hard en zacht koraal, waaronder zweep koraal dat goed gedijt op plaatsen met veel stroming. Grote en kleine vissen zijn rijkelijk aanwezig. Ook nog een behoorlijke grot die een bezoek waard is en op een gegeven moment een soort zandpad waar je gewoonlijk blauw gespikkelde pijlstaartroggen ziet liggen. Mooie duikstek waar je prachtige foto’s kunt maken. Maar pas op de stroming…
Duikniveau: gevorderd
Diepte: 5-35m
Zicht: 10-30m
Stroming: matig - sterk

Lekuan

Lekuan is een zeer uitgestrekte top klasse duikstek en daarom onderverdeeld in Lekuan I, II en III. Wat stroming betreft is Lekuan I het pittigst met vaak sterke stroming, Lekuan II heeft matige tot sterke stroming en Lekuan III is het rustigst met zacht tot matige stroming.

Lekuan I

Lekuan I is een zeer populaire duikstek met een drop off en steile wand tot op grote diepte met spelonken, verticale canyons, holen, zachte koralen, reuze vatsponzen, hoornkoralen, zeewaaiers, zwarte koralen…
Naast scholen vlindervissen, wimpelvissen, fusiliers en roodtandtrekkervissen zie je hier grote vissen zoals reuze-en blauwe-vinnen trevally’s, tonijnen en haaien, soms adelaarsroggen en zwarte-vinnen barracuda’s.
Duikniveau: gevorderd met 20 gelogde duiken
Diepte: 20-40m en meer
Zicht: 10-40m
Stroming: gemiddeld tot sterk

Lekuan II

Een grote drop off met een geweldige verticale muur tot meer dan 60m diep met vele canyons en spleten en veel kleurrijk hard en zacht koraal, grote sponzen, zwarte koralen, naaktslakken, zeeplatwormen, schoonmaakgarnalen, kreeften, krabben enz. Je kunt hier prachtige plaatjes schieten. Heel veel kleurrijke rifvissen. Enorme scholen vlindervissen, snappers en roodtandtrekkervissen. Je kunt hier ook witpuntrifhaaien, murenen, zeeslangen, schildpadden, maanvissen, schorpioenvissen en vaak napoleonvissen tegenkomen. Nog wat dieper vind je zwartpuntrifhaaien en als je geluk hebt adelaarsroggen.
Duikniveau: gevorderd
Diepte: 20-40m en meer
Zicht: 10-40m
Stroming: gemiddeld tot sterk

Lekuan III

Een prachtige duikstek, beginnend met een mooie zandhelling met koraal pinnacles overgaand in een prachtige wand die meer dan 200m diep daalt. Zeewaaiers en grote sponzen bekleden de wand en overal veel kleurrijke vissen. Scholen fusiliers, sweetlips, makrelen, vleermuisvissen, vaak ook barracuda’s, jacks en zwartpuntrifhaaien. Voor de macrofotografen is het kleinere werk eveneens aanwezig, blad schorpioenvis, naaktslakken, platwormen… Soms tref je hier krokodilvissen en adelaarsroggen.
Ook een geliefde stek voor nachtduiken. Meestal rustige stroming.
Duikniveau: beginner en gevorderd
Diepte: 20-40m
Zicht: 10-35m
Stroming: zacht tot matig

Molas Shipwreck

Het Molas wrak was waarschijnlijk een duits of nederlands koopvaardij schip dat tijdens de Tweede Wereld Oorlog is gezonken. Het metalen wrak is 60m lang en hoewel wat verzwakt, nog steeds in redelijke conditie.
Het scheepswrak ligt op een modderige zandhelling. Bij hoog water ligt de romp tussen de 30 en 40m diep, de dubbele schroeven op het diepste punt. De boeg van het schip begint op 22m diep. Het zicht is meestal niet zo geweldig, van 5 tot 15m, gewoonlijk rond de 10m. De duikstek ligt erg dicht bij de kust en niet zo gek ver van het wrak mondt een riviertje uit in de zee. Dit betekent dat er veel sediment in het water ‘hangt’ als het regent. Een duiklamp is handig. Het koraal is mooi, maar bedekt met modder.
Grote zeebaarzen, kogelvissen, sweetlips, bladneus aalen, vleermuisvissen, veel naaktslakken, schorpioenvissen en ander klein spul kun je zien in de ondiepere riffen naast het wrak.
Niveau: gevorderd
Diepte: 15-30m
Zicht: 5-15m.
Stroming: mild

Lembeh island

Lembeh

Lembeh is een eiland voor de noordoostkust van Sulawesi in de buurt van de stad Bitung. Lembeh Island is 25 km lang en 2 km breed. Lembeh Island wordt gescheiden van het vasteland van Sulawesi door een smalle strook water die bekend staat als de Lembeh Straat, hét summum voor muck divers.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat