• Komodo

Bouwsteen luxe Komodo cruise White Pearl

Deze individuele cruise neemt u mee naar het Nationaal marinepark Komodo. U verblijft 3 dagen aan boord van de luxe privé boot White Pearl 02.

Even spectaculair als de Komodovaranen is de onderwaterwereld bij de eilanden. U kunt hier duiken en snorkelen in één van de mooiste zeetuinen ter wereld! Op deze trip gaan we onder water op zoek naar de enorme mantaroggen, schildpadden en talloze gekleurde vissen en prachtig koraal. Komodo en Rinca zijn de grootste eilanden die we bezoeken. Hier vindt u de reusachtige Komodo varanen, de pre-historische viervoeters die hier vrij in een groot reservaat leven.

Veel regen valt er niet op deze eilanden, maar als u echt in de droge tijd wilt reizen, ga dan tussen maart en november.

Inclusief:
•Accommodatie aan boord op basis van fullboard (ontbijt, lunch, diner)
•Lokale Engelstalige gids en kok tijdens boottocht Komodo
•Snorkeluitrusting

Exclusief
•Intercontinentale en binnenlandse vluchten
•Transfers van en naar haven, hotel en vliegveld
•Overige maaltijden
•Lokaal te betalen entrance-fee in Komodo park
•Optionele excursies, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calimiteitenfonds €30 per boeking

Aanbetaling 50%

Dag 1 Vertrek van Labuan Bajo en tocht naar Kelor, Majarite en Rinca eilanden

Na aankomst op het vliegveld van Labuan Bajo brengt de chauffeur u naar de haven en gaat u aan boord van uw privé boot. De kapitein vaart u naar de eilandjes Kelor en Majarite om te snorkelen boven het koraal en tussen de vele kleurrijke vissen. Vervolgens zet de kapitein koers naar het eiland Rinca. Tijdens een 2-uur durende gemakkelijke trektocht gaat u met de lokale ranger op zoek naar de Komodo varanen. Overnachting aan boord.

Dag 2 Padar, Komodo , Pink beach en Kalong

Na het ontbijt vaart u naar Padar island. Hier maakt u een stevige klim om te genieten van het mooiste uitzicht in het Komodo National Park. Terug op de boot vaart u naar Komodo island. Ook op Komodo maakt een wandeling, in de hoop de Komodovaranen in het wild tegen te komen. Wanneer ze zich daar niet laten zien, dan treft u er altijd wel een paar aan in de buurt van de gebouwen van de rangers. Na de wandeling vaart de boot verder naar Pink Beach om te snorkelen. Weer aan boord vaart u naar Kalong island, waar u vliegende honden kunt spotten. Overnachting aan boord.

Dag 3 Manta Point, Siaba, Kanawa en terug naar Labuan Bajo

In de ochtend vaart u naar Manta Point om te snorkelen. Zoals de naam al doet vermoeden is het doel hier de majestueuze mantaroggen te spotten. Deze plankton etende roggen kunnen een spanwijdte bereiken van ruim 5 meter! Bij het eilandje Siaba is de kans groot om schildpadden te zien. Na de lunch aan boord bereiken we Kanawa eiland waar u nog een laatste keer kunt snorkelen, voordat de boot terugvaart naar Labuan Bajo. Hier eindigt het programma

White Pearl 02

De White Pearl 02 is een luxe Phinisi schoener, gebouwd in 2019. De boot heeft 2 ruime AC hutten met badkamer, een riante zitkamer en een heerlijk lounge zonnedek. De zitkamer heeft een TV en DVD. De boot voldoet aan alle moderne veiligheidseisen. meer info more info Informations supplémentaires

Komodo

Komodo

Het marine park telt enkele honderden eilandjes, waarvan Komodo, Rinca en Padar de bekendste zijn. Op Komodo en Rinca kun je een trekking doen, op zoek naar de prehistorische Komodovaranen. De beklimming van het eiland Padar levert een prachtig panorama op. Om het Komodo park te bezoeken kun je het beste een boot huren voor 2 dagen, met een overnachting op de boot.

Duik- en snorkelliefhebbers kunnen in het Komodo park hun hart ophalen. Vooral duikers hebben een keur aan duikspots, variërend van rustig voor beginners tot de ‘Shotgun’ voor ervaren duikers. Mantaroggen komen vrijwel het gehele jaar door naar de duikstek Makassar reef, ook bekend als Manta Point.

Duikers kunnen voor Komodo kiezen uit twee opties: dagtochtne vanuit Labuan Bajo, waar je rekening moet houden met boottochten van minimaal een uur naar en van de duikstekken, óf een meerdaagse liveaboard.

Video Komodo

Labuan Bajo

Labuan Bajo

Labuan Bajo betekent letterlijk “De haven van de zeenomaden”. Labuan Bajo was voorheen een vissersdorp, maar de laatste jaren is toerisme de grootste bron van inkomen. Ieder jaar komen er nieuwe hotels bij, van budget tot 5 sterren. Jaarlijks trekken Komodo, en dus Labuan Bajo zo’n 180.000 toeristen.

Labuan Bajo is de uitvalshaven voor tochten naar de bekende Komodo eilanden. Het stadje heeft een gezellige kern, omringd door een éénrichtingsweg boven en onderlangs het centrum. Zowel op de berg als onderaan langs de kust is er een aaneenschakeling van restaurantjes, homestays, duikscholen en touroperators.

Behalve naar Komodo kun je in de omgeving van Labuan Bajo dagtochten maken naar verschillende watervallen, de onderwatergrot Batu Cermin (vooral ’s morgens doen, als de zon spiegelt in het water) of naar traditionele dorpjes.

Lekker eten kun je onder andere bij Treetop of het dure Atlantis Beach Club.
Onze favoriete hotels zijn het Puri Sar, aan de zuidkant van het stadje, Green Hill Boutique resort boven het centrum of het verafgelegen en luxe Plataran Komodo en het Sudamala resort op het eilandje Seraya.