• Tobameer
  • Samosir
  • Tangkahan
  • Bohorok

Bouwsteen 8 dagen jungletrek noord Sumatra

De ultieme tour voor avonturiers...
Regenwoud, een 3-daagse trekking dwars door het regenwoud, orang oetans en een wild-water raft op de Wampu-rivier!

Je reist met eigen chauffeur en maakt de trekking met je privé ranger en dragers.

Voor deze avontuurlijke reis dien je over een (zeer) goede conditie te beschikken, niet bang zijn en over een gezonde dosis flexibiliteit te bezitten.
Deze reis is slechts een voorbeeld van hoe uw reis er uit kan zien. We stemmen de reis graag af op uw wensen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Bezoek dan ons Indonesië Reiscafé . Onze landendeskundigen zijn daar aanwezig en adviseren u graag uit eigen ervaring!

Richtprijzen

Richtprijs € 895 p.p. bij 2 personen in laagseizoen.
Richtprijs € 840 p.p. bij 4 personen in laagseizoen.
Hoogseizoen toeslag 10% (week voor en na Suikerfeest, 1 juli-15 augustus en 23 december-3 januari)

In- en exclusief:

Inclusief:
•Accommodaties op basis van logies en ontbijt
•Genoemde excursies
•Kampeeruitrusting (tent, matras) tijdens de trekking
•3 lunches en 2 diners tijdens de trekking
•Privé ranger en dragers tijdens de trekking
•Lokale ranger bij de orang oetans
•Rafting met professionele organisatie, inclusief raft-uitrusting en lunch
•Privé auto met chauffeur, inclusief brandstof, tol- en parkeergelden en de overnachtingen en maaltijden van de chauffeur


Exclusief
•Overige lunches en diner
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis- en annuleringsverzekeringen.
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking

Dag 1 Aankomst Medan

Selamat datang, hartelijk welkom in Medan! In Medan staat de chauffeur op u te wachten met een naambordje en wordt u naar het Hotel Deli River gebracht, een kleinschalig familie hotel gelegen net buiten de grote stad Medan. Het hotel heeft een zwembad en is gelegen in een mooie tropische aangelegde tuin. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u een kleine citytour maken of bij uw hotel acclimatiseren.

Dag 2 Medan Tangkahan

In de ochtend maken we een korte stadstour door Medan. De stad is één van de grootste steden van Indonesië. Druk, stoffig en warm maar een hele belevenis om er doorheen te rijden. Veel becaks “fietstaxi’s” en bromfietsen waar de plaatselijke bevolking zich mee verplaatst. We rijden langs koloniale gebouwen en brengen een bezoek aan het paleis van de Sultan van Deli. Dan rijden we door met onze eigen privé auto met chauffeur. Heerlijk “slenterend” over het platteland van Sumatra. We passeren vele rubber en palmolie plantages. We gaan richting Nationaal Leuser park. Het laatste stuk van de weg wordt slechter en via eenvoudige dorpjes komen we aan in Tangkahan. We moeten met een bamboe vlot de rivier oversteken om bij ons hotel te komen. Verblijf in een eenvoudige jungle lodge. We kunnen in de middag de olifanten wassen in de rivier. De olifanten zijn niet alle dagen beschikbaar.

Dag 3 Trekking van Tangkahan naar camp Krapu

Na het ontbijt rij je in twee uur met een four wheel drive naar Sungai Musam, het startpunt van de trekking. Met een ervaren lokale ranger en dragers ga je de jungle van het Leuse National park in. Onderweg kun je orang oetans, gibbons, makaken, Thoams Leaf apen, hornbills en nog veel meer wild in het bos zien. De ranger heeft ogen en oren op een stokje en als hij iets hoort of ziet maakt hij je deel van het Sumatraanse wildlife. Lunch en diner wordt ter plaatse klaargemaakt door de ranger of een drager. De jungle is vochtig en heet. Bescherm je zo veel mogelijk tegen muggen en bloedzuigers.

Dag 4 Trekking van camp Krapu naar camp Batu Lintang

Ook het ontbijt wordt ter plaatse klaargemaakt. Deze dag wandel je ongeveer zeven uur door puur natuur. Verbaas je over de onmetelijk hoge bomen, de fantastische geluiden van de jungle en al het wildlife dat je tegenkomt. Lunch onderweg en diner in camp Batu Lintang.

Dag 5 Trekking van camp Batu Lintang naar Bukit Lawang

Na twee zware dagen nog een paar uur lopen voordat we met grote banden de rivier Bohorok afzakken tot bij het dorp Bukit Lawang. Tijd voor een beetje luxe en een goede douche. Je verblijft de komende nachten in het Bukit Lawang cottages eco-resort, hoel Rindu Alam of Sam's bungalow. Alle accommodaties liggen direct aan de Bohorok rivier.

Dag 6 Bukit Lawang

Deze plaats is bekend van zijn Orang Oetangs. Wanneer nodig worden deze prachtige apen in het rehabilitatie kamp heropgevoed om weer in het wild te kunnen leven in het Nationaal Leuser park. Op gezette tijden worden ze door de rangers bijgevoederd op een voedingsplaats. We wandelen in de ochtend naar deze voederplaats. Een prachtig gezicht hoe deze indrukwekkende apen loom slingerend uit de bomen aankomen. U kunt ter plaatse nog een langere jungletrekking bijboeken, uiteraard onder leiding van een lokale ranger.(Optioneel: raft op de Wampu rivier).

Raft excursie Bohorok

De Wampu rivier gaat dwars door de jungle van het Gunung Leuser natuurpark. Na het ontbijt gaat u per jeep naar het plaatsje Mariki, het startpunt van de raft van ongeveer vier uur. Halverwege stoppen we bij een waterval, waar u een natuurlijke douche kunt nemen en waar we de lunch gebruiken. De raft eindigt bij de brug in Bohorok. Lokale gecertificeerde gidsen begeleiden de raft. Minimum leeftijd is 10 jaar.

Dag 8 Bukit Lawang - Medan

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid nogmaals de jungle in te trekken om orang oetans te spotten (optioneel). Na de lunch vertrekken we uit de jungle en rijden in ongeveer 4 uur naar de hoofdstad Medan. Overnachting in Medan

Deli River

Schoon en kleinschalig hotel, net buiten de drukte van Medan. Ruim opgezet en prachtig gelegen aan de Deli rivier. Vanuit het zwembad uitzicht op de rivier. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Aantal kamers: 8 Faciliteiten: zwembad, goed restaurant Deli River wordt beheerd door Tri Jaya Tour & Travel, onze agent op Sumatra. meer info more info Informations supplémentaires

Mega Inn, Tangkahan

Eenvoudige maar zeer gezellige accommodatie aan de rand van het Leuser National Park. Direct aan de rivier gelegen eenvoudige cottages. Geen warm water, maar wel heerlijk eten en volop betrokkenheid van Mega, uw gastheer. meer info more info Informations supplémentaires

Bukit Lawang Cottages

Eenvoudig, maar schoon hotel, met cottages op de begane grond. Een hangbrug over de rivier de Bohorok is de entree naar het hotel. In het open restaurant is voldoende keus. De ruime kamers beschikken over een fan, geen airco en er is een buitendouche. In de omgeving kunt u een trekking maken naar de oerang oetans, er is ook een voederplaats waar ze graag komen. meer info more info Informations supplémentaires

Medan

Medan

Medan is de drukke hoofdstad van Noord-Sumatra. Over het algemeen is Medan de vertrekplaats van reizen over Sumatra. Het heeft goede verbindingen met Singapore, Kuala Lumpur. Medan telt ongeveer 2,5 miljoen inwoners. De grootste bezienswaardigheden zijn het Maimun paleis van de sultan en de grote moskee Mesjid Raya.

Tangakahan

Tangkahan

Tangkahan is een klein gehucht aan de splitsing van 2 riviertjes. Op slechts zo'n 70 kilometer, maar zeker 5 uur! gelegen vanaf Medan. De laatse 25 kilomter worden ongeveer stapvoets afgelegd over de bumpy road door de palmolieplantages. Aangekomen bij de rivier zie je dat hier de kap van het regenwoud ook halt heeft gehouden. Bij Tangkahan begint het oerwoud van het Leuser Nationaal Park.

Tangkahan kent een aantal zeer eenvoudige onderkomens zonder douche en vaak met niet westerse toiletten De natuur maakt echter alles goed. Nabij Tangkahan is een rehabilitatiecentrum voor olifanten.

Vanuit Tangkahan bestaat de mogelijkheid per motor of 4WD door te reizen naar Bohorok.

Bukit Lawang

Bukit Lawang

Bukit Lawang of Bohorok is het bekendst om het rehabilitatie centrum voor Orang Oetangs in Bukit Lawang dat in 1973 is opgezet door Regina Frey en Moinca Boemer.
Sinds deze tijd zijn er al meer dan 200 orang oetangs weer in hun natuurlijke omgeving geplaats.
Het plaatsje ligt in het regenwoud naast het natuurpark Gunung Leuser.
In het regenwoud kunt u een wandeling maken onder leiding van een ervaren gids.

Video Gunung Leuser park

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat