• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

7 dagen Raja Ampat dive resort - Waisai

Een heerlijke week duiken op een van de mooiste duiklocaties ter wereld: Raja Ampat.
Op het grotere eiland Waigeo is het Raja Ampat dive resort gevestigd in de buurt van het stadje Waisai. Vanaf het vliegveld in Sorong wordt u begeleid om met de publieke ferry naar Waigeo te varen. Vanaf daar wordt u afgehaald en naar het duikresort gebracht. Vanaf dat moment zit u een week in het duikparadijs Raja Ampat...

Richtprijzen

2 personen inclusief 15 duiken : € 1.600 p.p. per arrangement
2 personen, 1 duiker (inclusief 15 duiken ), 1 niet duiker: € 1.600 en € 850 p.p. per arrangement
1 persoon inclusief 15 duiken: € 1.800 p.p. per arrangement


Inclusief:
•Transfers en ferry van en naar het resort
•Ontbijt, lunch en diner
•Koffie, thee en water
•3 duiken per dag (totaal 15 duiken indien duikpakket gekozen)
•Entrance fee voor het Marina park (ca € 70 p.p.)


Exclusief:
•Intercontinentale en binnenlandse vluchten
•Overige drankjes
•Excursies
•Extra kosten voor bootduiken op grotere afstand van het resort
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst Sorong, met de ferry naar Waigeo en het resort

Je vaart met de snelle ferry rond 9:00 in ongeveer 2 uur naar Waisai op het eiland Waigeo. Hier word je opgewacht en vaar je met een speedboot naar het resort. Als je te laat bent voor de ferry, brengt de gids je naar jouw hotel in Sorong en maak je de volgende dag de tocht naar het resort.

Dag 2 t/m 7 Duiken op Raja Ampat

Deze dagen kunt u naar believen snorkelen of duiken in het mooiste gebied van Indonesië. Tussen november en maart is een duik- of snorkeltocht bij Manta Sandy een must! Maar laat u niet weerhouden om ook de zeepaardjes, wobbegonghaaien, barracuda's en andere prachtige vissen boven het prachtig gezonde koraal te bewonderen! Behalve duiken en snorkelen kunt u ter plaatse excursies boeken naar de Paradijsvogels of een traditioneel dorpje. Of gewoon lekker luieren aan het strand...

Duikpakket Raja Ampat dive resort (15 duiken)

Het duikpakket bestaat uit 3 duiken per dag (inclusief instructeur en boot).

Dag 8 Terug naar Sorong

Na het ontbijt vaart u terug naar de haven en scheept u voor 09:00 in op de ferry voor de terugtocht naar Sorong. Onze chauffeur staat al weer gereed bij de haven en brengt u naar het vliegveld of naar een hotel in Sorong. Lunch en diner zijn deze dag op eigen kosten. Schema ferry van Wasai naar Sorong (onder voorbehoud): dagelijks om 09:00 en 14:00. Tijdens nationale feestdagen wordt er niet gevaren.

Raja Ampat dive resort - Waigeo

Het Raja Ampat duikresort ligt op 15 minuten varen of 20 minuten rijden vanaf het stadje Waisai op het eiland Waigeo in Raja Ampat. Het resort telt 12 bungalows, alle voorzien van AC, badkamer met warm stromend water, 24 uur electriciteit en een privé veranda. Het duikcentrum beschikt over moderne Bauer compressoren en meer dan 100 (12 liter) tanks, Aqualung en Cressi duikuitrusting. Voor de jetty ligt het huisrif, dat uitermate geschikt is voor duiklessen en beginnende duikers. meer info more info Informations supplémentaires

Raja Ampat

Raja Ampat

Raja Ampat is een eilandengroep in West Papua (voormalig Irian Jaya) en bestaat uit 610, voornamelijk onbewoonde eilanden. De vier grootste eilanden zijn Waigeo in het noorden, Salawati (ten zuidwesten van Sorong), Batanta (ten noorden van Salawati) en Misool in het zuidwesten. De naam Raja Ampat is ook op deze vier eilanden gebaseerd en betekent letterlijk vertaald ‘de vier koningen’.

Raja Ampat is een nog vrij onbekend gebied in Indonesië, maar onder duikers geniet deze bestemming veel bekendheid. Dit komt door het grote aanbod aan diverse vissoorten en fantastische koraalriffen, variërend van hard tot zacht koraal. Maar ook de eilanden zelf zijn indrukwekkend. De Raja Ampat eilanden hebben stille lagunes met kristalwit zand en water dat varieert van de kleuren heldergroen tot helderblauw.

Duiken is vooral populair in de Straat van Dampier. Je vindt hier talloze duikspots met ongelofelijk veel koraal en vis. Cape Kri, Blue Magic en Manta Point zijn échte blikvangers.
Misool is ook geliefd om de grote variëteit aan vissen en koraal.

Op Raja Ampat kan het hele jaar gedoken worden, maar van half juli tot half september heb je meer kans op regen en hoge golven. Misool is tussen half juni en half september gesloten.
Raja Ampat telt tientallen duikresorts en homestays. Vanuit de homestays wordt veelal gebruik gemaakt van lokale duikschooltjes, zoals bijvoorbeeld de Arborek dive shop. De luxere duikresorts bieden behalve meer comfort ook meer veiligheid. Sorido Bay resort, Raja Ampat Biodiversity en Papua Explorers zijn onze favorieten in de Dampier Strait, Papua Paradise Eco resort bij het eiland Batanta. Een prima middenklasse resort is het Scuba Republic.

Een snelle publieke ferry vaart twee keer per dag tussen Sorong en Waisai op het eiland Waigeo. Op Waigeo is ook een vliegveldje met een dagelijkse vlucht op Sorong.

Liveaboards

Liveaboards bieden veelal duikcruises van een week aan in noordelijk Raja Ampat (Dampier Strait en de noordelijke Wajag karsteilandjes. Langere, vaak 10-daagse tochten doen ook het zuidelijke deel rond Misool aan. De meeste liveaboards voeren de Raja Ampat cruises uit tussen september en maart-april, om vervolgens te docken en het zomerseizoen in de wateren rond Komodo te varen.

Video Raja Ampat snorkel cruise

Arborek-Raja Ampat

Arborek

Arborek is een piepklein eilandje in de Dampier Strait, noord Raja Ampat. Je loopt in een kwartier rond het eiland. Er is 1 restaurantje en een paar kleine winkeltjes waar je zelfs koud bier kunt kopen. Op het eilandje is de Arborek Diveshop gevestigd, waar je 2 duiken per dag kunt boeken (van te voren reserveren!). Bij de Arborek Jetty kun je fantastisch snorkelen.