• Tobameer
  • Samosir
  • Tangkahan
  • Bohorok

Bouwsteen 6 dagen Belitung

Belitung is een eilandje voor de zuidoost kust van Sumatra. Het eiland dankt zijn naam aan het ertsbedrijf Billiton, die hier jaren tin heeft gemijnd. Deze bouwsteen neemt je mee over het eiland en laat je de cultuur en geschiedenis zien. Daarnaast natuurlijk een dagje eiland hoppen langs de vreemde rotsformaties en eilandjes aan de noordkust. Verder is het vooral relaxen aan het strand.
Deze reis is slechts een voorbeeld van hoe uw reis er uit kan zien. We stemmen de reis graag af op uw wensen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Bezoek dan ons Indonesië Reiscafé . Onze landendeskundigen zijn daar aanwezig en adviseren u graag uit eigen ervaring!

Richtprijs

Op aanvraag

In- en exclusief:

Inclusief:
•accommodaties op basis van logies&ontbijt
•transfers in- en uit
•privé auto met chauffeur en Engelstalige gids tijdens eiland tour, inclusief donaties en entreegelden
•privé boot en Engelstalige gids tijdens eiland hoppen
•snorkeluitrusting

Exclusief:
•vluchten
•overige maaltijden
•niet genoemde of optionele excursies
•uitgaven van persoonlijke aard
•fooien
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds € 30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst Tanjung Pandan - Belitung

Aan het eind van de ochtend komt u aan op het vliegveld van Tandjung Pandan. Uw chauffeur staat gereed om u naar het hotel te brengen. De hele middag heeft u de tijd om te relaxen aan het strand of het zwembad.

Dag 2 Island hopping Belitung

Een heerlijke dag op het water. U vaart naar de kleine, vreemde eilandjes voor de kust met hun bijzondere rotsformaties. Op het eilandje pulau Lengkuas staat de uit 1882 daterende vuurtoren. Pulau Kontol is hét selfie-eiland voor Aziaten en op pulau Kelayang kunt u genieten van uw lunch en het uitzicht. Op dit eiland is ook een schildpadden kraamcentrum een grot. Natuurlijk stopt uw kapitein deze dag ook boven de mooie snorkellocaties.

Dag 3 Belitung vrije dag

Er staat vandaag niets op het programma. U kunt lekker relaxen aan het zwembad of op het strand van Tanjung Kelayang. Iets ten westen van het Rock&Wreck resort is een gezellig restaurantje, vanwaar de meeste bootjes vertrekken voor de island hopping tours. Vooral op zaterdag is het dan gezellig en chaotisch druk met lokale touristen, een aanrader om een paar uur te aanschouwen!

Dag 4 Belitung vrije dag

Nog een vrije dag op Belitung. Natuurliefhebbers kunnen (optioneel) een middag/avond tour maken naar Batu Mentas, waar in het begin van de avond de Tarsius aapjes te spotten zijn. De spookdiertjes leven hier in een beschermde omgeving in het park. Het park is verder een op lokale toeristen ingestelde attractie.

Dag 5 Island tour - Belitung

Een volle dagtour over het eiland. Uw gids en chauffeur nemen u mee naar plaatsen met een Nederlandse historische, zoals het het museum in het stadje Tanjung Pandan, met verschillende maquettes van de tinmijnen, de woning van de voormalige assistent-hoofdadministrateur en het Nederlandse kerkhofje. Aan de oostkant van het eiland bezoeken we onder andere de set van de in Indonesië wereldbekende speelfilm "Laskar Pelangi", het boekenmuseum Kata Andrea Hirata en de voormalige tinmijn Klapa Kampit.

Dag 6 Belitung vrije dag

De laatste vrije dag op Belitung...

Dag 7 Vertrek van Belitung

Ongeveer 2 uur voor uw vertrek wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht.

Rock & Wreck resort - Tanjung Kelayang Belitung

Het Rock & Wreck resort ligt direct aan het witte strand van Tanjung Kelayang, in het noordwesten van Belitung. Het gezellige resort heeft 14 unieke traditionele houten cottages. De cottages zijn vervaardigd van oude cottages en geheel in de oude stijl weer opgebouwd. De oudste cottage is zeker 100 jaar oud. Alle cottages beschikken over een woon- en slaapgedeelte, airco, ventilator, douche, dagbed en een ruim privé terras. Het resort heeft een zwembad en restaurant en is zeer sfeervol ingericht. Vanuit het resort kunnen duik- en snorkelexcursies worden ondernomen.Dé aanrader van Belitung eiland. meer info more info Informations supplémentaires

Belitung

Belitung

Het eiland Belitung telt ruim 250.000 inwoners en is bijna 5.000 vierkante kilometer groot, vergelijkbaar met de provincie Gelderland. Het ligt in het zuidoosten van Sumatra, ongeveer tussen Sumatra en Kalimantan in. Tijdens de Nederlandse periode delfde het Biliton bedrijf hier tin en gaf daarmee ook de naam aan het eiland.

Belitung is een heerlijk relaxed eiland met nog erg weinig westerse toeristen. In de weekenden zijn er veel lokale toeristen die vooral voor de witte stranden en rotseilandjes komen.
Island hoppen is een absolute aanrader. Een dag met een bootje langs de diverse eilandjes, met onder andere Pulau Langkuas met de iconische vuurtoren van L.I. Enthoven uit 1882 en een fantastische snorkelspot.
De island tour neemt je mee naar de oostkant van het eiland met onderweg stops bij een oude tinmijn, de filmset van de destijds populaire Indonesische film Laskar Pelangi, het boekenmuseum en verschillende andere bezienswaardigheden. Het zou ook mogelijk moeten zijn om aan het eind van de dag de Tarsius aapjes te kunnen spotten, maar het hoe en wat is mij ontgaan. De city tour door Tanjung Pandan kent stops bij verschillende oude gebouwen uit de Nederlands-Indische periode, het museum Rumah Adat en het museum Tanjung Pandan.

Hilarisch zijn de vertalingen vanuit het Indonesisch naar het Engels en dan naar het Nederlands:
• Maket Sumur bor Palembang KE-18
• Maket 18th century Palembang drill well
• Maket 18e eeuwse Palembang boor goed

In het noordwesten liggen de mooiste stranden en onze favoriete hotels: het boutique hotel Rock & Wreck en het Swiss-Belresort Belitung.

Favoriete restaurant: Dapoer Belitung. Probeer de Gurame goreng.
Belitung heeft dagelijks meerdere vluchten naar Jakarta en via via naar Medan.