• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

Bouwsteen 6 dagen Avontuurlijk Papua - Kaimana en Triton Bay

Deze bouwsteenreis neemt u mee naar Kaimana in West Papua (voormalig Nederlands Nieuw-Guinea).

Het is een tocht met vele ongemakken, maar vooral prachtige snorkelplekken, zwemmen met walvishaaien, overweldigende natuur, lieve locals, historische rotstekeningen en dansende paradijsvogels.

U verblijft enkele nachten bij locals thuis of in eenvoudige guesthouses. Met een speedboot vaart u door de Bicari baai, Triton baai en de straat van Ibis. Overal vodoende tijd om te genieten van hagelwitte strandjes en prachtige koralen.

Vanaf november tot en met april staat de wind goed en is de zee kalm. Tussen mei en oktober komt de wind uit het zuid-oosten en raden we deze bouwsteen af.

Wat mee te nemen:

Eigen snorkelmasker, lakenzakken of sarongs om onder te slapen bij de homestays/cottages en natuurlijk zonnebrandolie. Muggen zijn we er nauwelijks tegengekomen.

Richtprijzen

Op aanvraag
Inclusief:
•Overnachtingen met ontbijt, lunch en diner
•Transfers
•Engels sprekende gids

Exclusief:
•intercontinentale en binnenlandse vluchten
. optionele excursies
. fooien en uitgaven van persoonlijke aard
. reis- en annuleringsverzekeringen.
. boekingskosten en bijdrage €30 Calamiteitenfonds
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst Kaimana

Na aankomst op het vliegveld checkt u in bij het Grand Papua hotel Kaimana. Samen met de gids gaat u de middag op stap. Na een heerlijke Ikan kakap bakar (geroosterde red snapper) maakt u een korte city toer (Kaimana is niet groot, er is wel een leuk oud gedeelte) en gaat vervolgens naar het dorpje Tanggaromi, op een dik half uur rijden. Het is een centraal havenplaatsje waar de bewoners uit het achterland hun vis en groente verkopen of aan wal gaan om naar Kaimana te rijden. U maakt een heel gezellige wandeling door het dorpje en mag overal foto’s maken van de markante Papua gezichten. Diner op eigen kosten in het hotel.

Dag 2 Naar Sisir en Froma Jaya, warm welkom en Paradijsvogels

Na het ontbijt rijdt u vanuit Kaimana in ruim anderhalf uur naar het kustplaatsje Sisir aan de baai van Bicari. U maakt een luie wandeling door het dorpje en stapt dan in de speedboot. U steekt de baai over en wordt warm onthaald in het vissersdorpje Froma Jaya. U krijgt een welkomstdans te zien en rond zonsondergang trekt u het bos in en de berg op om de Paradijsvogels hun dans te zien doen. U overnacht zeer primitief in een lokale homestay. Voor de vroege vogels is er rond zonsopkomst de mogelijkheid om nogmaals de paradijsvogel te spotten.

Dag 3 Walvishaaien

Na het ontbijt neemt u afscheid van onze gastheer- en vrouw en vaart u de baai van Bicari uit richting Maimai. In de straat van Afura ziet u traditionele vissersplatforms waar u op zoek gaat naar de walvishaaien. Op zoek naar kleine visjes zwemmen ze altijd in de buurt van de vissers. De walvishaai is de grootste vis ter wereld. Met een lengte van tussen de 8 en 15 meter zijn ze zeker onder water imposant te noemen! De walvishaaien zijn voor de mens totaal ongevaarlijk. Ze leven van plankton en kleine visjes. We nemen volop de tijd om met de dieren te zwemmen of te snorkelen. Daarna vervolgt u uw weg naar Maimai, waar u heerlijk kunt relaxen aan het strand, of snorkelend de kleurrijke tropische vissen en koraal bewonderen. Tegen de avond kookt de crew een heerlijke maaltijd. U overnacht in de zeer eenvoudige hutjes van het Maimai guesthouse.

Dag 4 Door de straat van Iris, snorkelen en therapie

Deze ochtend heeft u een flinke tocht voor de boeg. Van Maimai naar Irisstraat is zeker twee uur varen. Niet dat het gaat vervelen, er is altijd wel wat te zien: de eeuwenoude rotstekeningen, vliegende vissen, wellicht een keer wat spelende dolfijnen en vogels in overvloed. Hornbills komt u zeker tegen... U vaart naar het eilandje Little Komodo om te snorkelen. De lunch gebruikt u op Pink beach. Dan vaart u naar Vuta waar u de 'red-shrimp therapy' kunt ondergaan. Garnaaltjes die aan tenen en voeten knabbelen en zorgen voor een lekker frisse en schone huid... U overnacht in een homestay op het eiland Aiduma.

Dag 5 Triton bay en Karst islands

Na het ontbijt vaart u Triton bay in. Wanneer er belangstelling voor is kunt u naar het plaatsje Lobo doorvaren om het Fort du Bus te bezoeken. Een monumentje ter nagedachtenis dat Nederland in dit plaatsje het Nederlands Nieuw-Guinea bezette. Het uitstapje kost ruim twee uur. Anders zet u direct koers naar de Karst islands. Hier rijzen rotsformaties als paddestoelen uit het azuurwitte water op. U kunt ook hier weer prachtig snorkelen. We legt u aan bij het witte strand van Erwun beach. Na de lunch zet u koers naar Kaimana. U overnacht voor het eerst weer in een echt hotel.

Dag 6 Afscheid van Kaimana

Na het ontbijt checkt u uit en brengt uw chauffeur u naar de luchthaven voor uw vertrek uit Kaimana.

Grand Papua hotel Kaimana

Het nieuwe (2015) Grand Papua hotel Kaimana ligt op ongeveer 10 minuten van het stadje. Tijdens ons bezoek was het hotel nog niet helemaal gereed, maar het belooft een mooi hotel te worden. Kamers op de eerste en tweede verdieping zijn ruim en comfortabel en beschikken over airco, warm stromend water, een kluisje, minibar en waterkoker. meer info more info Informations supplémentaires

Kaimana

Kaimana

Kaimana is een prettig klein stadje waar nog een sfeer hangt van vervlogen Nederlandse tijden. In 1962 vertrokken de laatste Nederlandse soldaten uit Kaimana, nadat Nederland Nieuw-Guinea had overgedragen aan de Verenigde naties.

In de omgeving vind je eeuwenoude rotstekeningen in een prachtige natuur. Deze zijn het beste te bewonderen in de Bicari baai, op een half uur varen van Kaimana.
Rond de Sebakar baai is de natuur ook onovertroffen. U treft er kleurige vlinders, orchideeën, koraalriffen en paradijsvogels aan.

Duikers gaan natuurlijk naar het Triton Bay divers resort. Het resort ligt op het eilandje Aiduma, ongeveer 2 uur varen vanuit Kaimana. De Triton baai kent een onderwaterwereld die vergelijkbaar is met die van Raja Ampat. Zonder manta's weliswaar, maar wel met de walvishaaien. In en rond de baai van Triton zij nu ruim 30 dive sites bekend. Je kunt kiezen voor 2 of 3 duiken per dag (totaal 10 of 15 duiken).
Een keer per week brengen de Triton Bay divers een bezoek aan de walvishaaien, op een klein uurtje varen.
Vanuit het resort kunnen verschillende excursies worden gemaakt naar bijvoorbeeld de Karst eilanden, Sisir of Froma Jaya waar rond zonsopkomst en -ondergang de paradijsvogels zijn te bewonderen.

Toerisme staat in Kaimana nog in de kinderschoenen, maar voor wie geen luxe verwacht biedt Kaimana volop aangename verrassingen. De beste periode voor Kaimana en Triton Bay is van november tot mei.

Kaimana is niet de makkelijkste plaats om te bereiken. Airlines wijzigen regelmatig hun vluchtschema’s. In 2020 zijn er dagelijkse verbindingen met Sorong en enkele keren per week naar Manokwari.