• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

Bouwsteen 6 dagen Avontuurlijk Papua - Kaimana en Triton Bay

Deze bouwsteenreis neemt u mee naar Kaimana in West Papua (voormalig Nederlands Nieuw-Guinea).

Het is een tocht met vele ongemakken, maar vooral prachtige snorkelplekken, zwemmen met walvishaaien, overweldigende natuur, lieve locals, historische rotstekeningen en dansende paradijsvogels.

U verblijft enkele nachten bij locals thuis of in eenvoudige guesthouses. Met een speedboot vaart u door de Bicari baai, Triton baai en de straat van Ibis. Overal vodoende tijd om te genieten van hagelwitte strandjes en prachtige koralen.

Vanaf november tot en met april staat de wind goed en is de zee kalm. Tussen mei en oktober komt de wind uit het zuid-oosten en raden we deze bouwsteen af.

Wat mee te nemen:

Eigen snorkelmasker, lakenzakken of sarongs om onder te slapen bij de homestays/cottages en natuurlijk zonnebrandolie. Muggen zijn we er nauwelijks tegengekomen.

Richtprijzen

Richtprijs € 1.345 per persoon bij deelname 2 personen

Inclusief:
•Overnachtingen met ontbijt, lunch en diner
•Transfers
•Engels sprekende gids

Exclusief:
•intercontinentale en binnenlandse vluchten
. optionele excursies
. fooien en uitgaven van persoonlijke aard
. reis- en annuleringsverzekeringen.
. boekingskosten en bijdrage €30 Calamiteitenfonds
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst Kaimana

Na aankomst op het vliegveld checken we in bij het geheel nieuwe Grand Papua hotel Kaimana. Samen met de gids gaan we de middag op stap. Na een heerlijke Ikan kakap bakar (geroosterde red snapper) maken we een korte city toer (Kaimana is niet groot, er is wel een leuk oud gedeelte) en gaan vervolgens naar het dorpje Tanggaromi, op een dik half uur rijden. Het is een centraal havenplaatsje waar de bewoners uit het achterland hun vis en groente verkopen of aan wal gaan om naar Kaimana te rijden. We maken een heel gezellige wandeling door het dorpje en mogen overal foto’s maken van de markante Papua gezichten. Diner op eigen kosten in het hotel.

Dag 2 Naar Sisir en Froma Jaya, warm welkom en Paradijsvogels

Na het ontbijt rijden we vanuit Kaimana in ruim anderhalf uur naar het kustplaatsje Sisir aan de baai van Bicari. We maken een luie wandeling door het dorpje en stappen dan in onze speedboot. We steken de baai over en worden warm onthaald in het vissersdorpje Froma Jaya. U krijgt en welkomstdans te zien en rond zonsondergang trekken we het bos in en de berg op om de Paradijsvogels hun dans te zien doen. We overnachten zeer primitief in een lokale homestay. Voor de vroege vogels is er rond zonsopkomst de mogelijkheid om nogmaals de paradijsvogel te spotten.

Dag 3 Walvishaaien

Na het ontbijt nemen we afscheid van onze gastheer- en vrouw en varen we de baai van Bicari uit richting Maimai. In de straat van Afura zien we traditionele vissersplatforms waar we op zoek gaan naar de walvishaaien. Op zoek naar kleine visjes zwemmen ze altijd in de buurt van de vissers. De walvishaai is de grootste vis ter wereld. Met een lengte van tussen de 8 en 15 meter zijn ze zeker onder water imposant te noemen! De walvishaaien zijn voor de mens totaal ongevaarlijk. Ze leven van plankton en kleine visjes. We nemen volop de tijd om met de dieren te zwemmen of te snorkelen. Daarna vervolgen we onze weg naar Maimai, waar we heerlijk kunnen relaxen aan het strand, of snorkelend de kleurrijke tropische vissen en koraal te bewonderen. Tegen de avond kookt de crew een heerlijke maaltijd. We overnachten in de zeer eenvoudige hutjes van het Maimai guesthouse.

Dag 4 Door de straat van Iris, snorkelen en therapie

Vanmorgen hebben we een flinke tocht voor de boeg. Van Maimai naar Irisstraat is zeker twee uur varen. Niet dat het gaat vervelen, er is altijd wel wat te zien: de eeuwenoude rotstekeningen, vliegende vissen, wellicht een keer wat spelende dolfijnen en vogels in overvloed. Hornbills kom je zeker tegen... We varen naar het eilandje Little Komodo om te snorkelen. De lunch gebruiken we op Pink beach. Dan varen we naar Vuta waar we de 'red-shrimp therapy' kunnen ondergaan. Garnaaltjes die aan je tenen en voeten knabbelen en zorgen voor een lekker frisse en schone huid... We overnachten in een homestay op het eiland Aiduma.

Dag 5 Triton bay en Karst islands

Na het ontbijt varen we Triton bay in. Wanneer er belangstelling voor is kunnen we naar het plaatsje Lobo doorvaren om het Fort du Bus te bezoeken. Een monumentje ter nagedachtenis dat Nederland in dit plaatsje het Nederlands Nieuw-Guinea bezette. Het uitstapje kost ruim twee uur. Anders zetten we direct koers naar de Karst islands. Hier rijzen rotsformaties als paddestoelen uit het azuurwitte water op. We kunnen ook hier weer prachtig snorkelen. We leggen aan bij het witte strand van Erwun beach. Na de lunch zetten we koers naar Kaimana. U overnacht voor het eerst weer in een echt hotel.

Dag 6 Afscheid van Kaimana

Na het ontbijt checkt u uit en brengt uw chauffeur u naar de luchthaven voor uw vertrek uit Kaimana.

Grand Papua hotel Kaimana

Het nieuwe (2015) Grand Papua hotel Kaimana ligt op ongeveer 10 minuten van het stadje. Tijdens ons bezoek was het hotel nog niet helemaal gereed, maar het belooft een mooi hotel te worden. Kamers op de eerste en tweede verdieping zijn ruim en comfortabel en beschikken over airco, warm stromend water, een kluisje, minibar en waterkoker. meer info more info Informations supplémentaires

Kaimana

Kaimana

Kaimana is een prettig klein stadje waar nog een sfeer hangt van vervlogen Nederlandse tijden. In 1962 vertrokken de laatste Nederlandse soldaten uit Kaimana, nadat Nederland Nieuw-Guinea had overgedragen aan de Verenigde naties.

In de omgeving vind je eeuwenoude rotstekeningen in een prachtige natuur. Deze zijn het beste te bewonderen in de Bicari baai, op een half uur varen van Kaimana.
Rond de Sebakar baai is de natuur ook onovertroffen. U treft er kleurige vlinders, orchideeën, koraalriffen en paradijsvogels aan.

Duikers gaan natuurlijk naar het Triton Bay divers resort. Het resort ligt op het eilandje Aiduma, ongeveer 2 uur varen vanuit Kaimana. De Triton baai kent een onderwaterwereld die vergelijkbaar is met die van Raja Ampat. Zonder manta's weliswaar, maar wel met de walvishaaien. In en rond de baai van Triton zij nu ruim 30 dive sites bekend. Je kunt kiezen voor 2 of 3 duiken per dag (totaal 10 of 15 duiken).
Een keer per week brengen de Triton Bay divers een bezoek aan de walvishaaien, op een klein uurtje varen.
Vanuit het resort kunnen verschillende excursies worden gemaakt naar bijvoorbeeld de Karst eilanden, Sisir of Froma Jaya waar rond zonsopkomst en -ondergang de paradijsvogels zijn te bewonderen.

Toerisme staat in Kaimana nog in de kinderschoenen, maar voor wie geen luxe verwacht biedt Kaimana volop aangename verrassingen. De beste periode voor Kaimana en Triton Bay is van november tot mei.

Kaimana is niet de makkelijkste plaats om te bereiken. Airlines wijzigen regelmatig hun vluchtschema’s. In 2020 zijn er dagelijkse verbindingen met Sorong en enkele keren per week naar Manokwari.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat