• Rinjani
  • Senaru
  • Tetebatu
  • Perama resort

Bouwsteen Ongerept Lombok

Tijdens deze tour maak je kennis met het ‘echte’ leven op Lombok. Je bezoekt kleurrijke traditionele markten en bijzondere begraafplaatsen waar magische krachten aan worden toegekend. Je leert de traditionele Sasak mensen kennen met hun traditionele huisnijverheid en heerlijke keuken. Je loopt door adembenemende landschappen en bezoekt weef- en pottenbakkers dorpjes. Ga met ons mee op ontdekkingstocht!
Inclusief:
• Accommodatie op basis van logies en ontbijt
• Auto met airconditioning en Engels of Nederlands sprekende chauffeur
• Snorkel trip Labuan Pandan inclusief snorkeluitrusting
• Lokale gids in Tetebatu en Narmada en bij snorkelen
• Dansvoorstelling
. 2 x lunch ( dag 3 + 4 )

Exclusief:
• Vliegtickets
• Overige entreegelden en donaties
• Overige maaltijden
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
• Bijdrage SGR € 5 per persoon
• CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 naar Senaru, op de flank van de Rinjani vulkaan

U wordt deze ochtend opgehaald en via de noordwestkust naar Senaru gereden. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht over de Lombokzee en eventueel een lekker visje laten roosteren. Langs de traditionele Noordkust wordt de Wetu Telu religie aangehangen, een mix van de Islam en het Animisme. In de middag tijdt u de flanken van de Rinjani vulkaan op. Als we stijgen daalt de temperatuur en komen we aan in het bergdropje Senaru, vanwaar vele trekkings naar de Rinjani starten. Het eenvoudige hotel heeft een mooi zicht op de zee én op de vulkaan. Overnachting in Senaru.

Dag 2 Een prachtige wandeling en verder naar de noordoost kust

Vandaag heeft u een stevige maar leuke en leerzame wandeling voor de boeg. Eén van de vrouwelijke gidsen uit het dorp welke is opgeleid door een project van Nieuw Zeeland staat klaar om u mee te nemen en te vertellen over het alledaagse leven in de dorpjes op de noordflank van de Rinjani. De bewoners kennen hier een mengeling van Moslimgeloof en traditioneel animistische leefwijze. Via de kleine dorpjes, de rijstvelden en het bamboebos beleeft u in een uur of vier het gebied en de bewoners. Een bijzondere wandeling met bijzondere ontmoetingen en verrassingen. Na de lunch stapt u weer in de auto en rijdt uw chauffeur terug naar de kust. Met wat stops onderweg, onder andere bij de oudste moskee van Lombok (er staan er wel 1.000 op heel Lombok) komt u in het kustplaatsje Labuan Pandan aan. Uw gastvrouw en gastheer heten u hier van harte welkom. Eenvoudig verblijf in Labuan Pandan.

Dag 3 Snorkelen en naar de zuidflank van de vulkaan, Tetebatu

Na een eenvoudig ontbijt in het guesthouse gaat u naar het strand en stapt daar aan boord van een houten motorbootje. Uw kapitein vaart in ruim een half uur naar één van de Gili's (Gili is de Lombokse benaming van een eiland) voor de kust. Alles hier is eenvoudig en het snorkelen uniek. Geniet van het blauwe koraal, dat u verder nauwelijks ziet in Indonesië. U heeft tot na de lunch (lunchpakket vanuit het guesthouse) de tijd om te zwemmen, snorkelen en relaxen voordat u wordt teruggevaren naar het 'vaste land' van Lombok. Hier stapt u weer in de auto en rijdt uw chauffeur u naar het bergdorp Tetebatu, op de zuidflank van de Rinjani vulkaan. Onderweg naar Tetebatu maakt u een stop in Limbunan, een traditioneel Sasak dorpje. De huizen in het centrum zijn alle gemaakt van bamboe waardoor het lijkt alsof u terug in de tijd bent gegaan. Overnachting in het bergdorp Tetebatu dat op circa 800 meter boven zeespiegel ligt.

Dag 4 Traditioneel Lombok

Deze dag staat voornamelijk in het teken van de traditionele huisnijverheid van Lombok. Vandaag staat een wandeling op het programma door de rijstvelden en tabakplantages naar Pringasela, een traditioneel Sasakdorp dat bekend staat om de oude weeftechnieken van de Ikatpatronen, die typisch zijn voor Lombok. Voor u naar het volgende dorpje vertrekt bereiden zij een heerlijke lunch voor u. Onderweg terug naar Tetebatu maakt u tenslotte nog een stop bij het dorpje Masbagik waar u kunt zien hoe het aardewerk nog met de hand gemaakt wordt. Overnachting in Tetebatu

Dag 5 De waterval, einde programma

Voordat u terug gaat naar uw hotel of vliegveld maken we in de ochtend nog een mooie wandeling naar de waterval van Tetebatu, een eenvoudige wandeling van ongeveer twee uur via een lastig gemetseld pad, herkenbaar voor de meer ervaren Indonesië gangers... Hier kunt u nog de zwarte aapjes tegenkomen welke in de bamboebossen leven. Tenslotte maakt u nog een stop bij het Waterpaleis Narmada voor u naar uw volgende bestemming reist. NB: mocht u een vlucht hebben gepland op deze dag houdt u er dan rekening mee dat deze pas na 14:00 uur vertrekt.Indien u een ochtend vlucht heeft geboekt vervalt het programma van deze dag en wordt u naar de luchthaven gebracht.

Pondok Senaru - Lombok

Het kleine en gezellige Pondok Senaru ligt op een van de flanken van de vulkaan Rinjani. Het hotel is een prima uitvalsbasis voor trekkings op de vulkaan. Minder inspannend is een halve dag wandelen langs traditionele dorpjes en naar de waterval waar je vanuit het restaurant uitzicht op hebt. De meeste kamers beschikken alleen over koud stromend water. De Superior kamers hebben tevens warm water. Verwacht geen luxe in het hotel, wel gastvrijheid. meer info more info Informations supplémentaires

Rinjani lodge - Senaru

De Rinjani lodge ligt op de noordelijke flank van de imposante Rinjani vulkaan. Het 13 kamers tellende hotel beschikt over zwembad en restaurant. Alle kamers beschikken over eigen badkamer, tv, airco, minibar, waterkoker en gratis WiFi. Vanuit de kamers en vanuit het restaurant is er een prachtig uitzicht. meer info more info Informations supplémentaires

Pondok Siola - Labuhan Pandan

Eenvoudig en schoon guesthouse, op loopafstand van het strand. Warm en koud stromend water en heerlijk eten! Vanaf het strand is het eenvoudig om een bootje te charteren om op één van de eilandjes voor de kust te snorkelen. meer info more info Informations supplémentaires

Tetebatu Mountain resort

Kleinschalig nieuw hotel in lokale Sasak stijl gebouwd – Uitkijkend op de tabaks- en rijstvelden en op de vulkaan Rinjani. Eenvoudig maar bij de omgeving passend! Terras aanwezig om van het uitzicht te genieten. Warm water en westers toilet – geen airconditioning – ook niet nodig vanwege de hoge ligging dus redelijk koel. Heerlijk uitgangspunt om lange wandelingen in de omgeving te maken. meer info more info Informations supplémentaires

Senaru

Senaru

Senaru is een piepklein bergdorpje op de noordelijke flank van de vulkaan Rinjani. Het is ook het eindpunt van onze driedaagse Rinjani expeditie.
In en rond Senaru is het prachtig wandelen. De wandeling die wij hebben opgenomen in ons Ongerept Lombok rondje kent een mix van natuur, traditionele Sasakdorpjes, rijstvelden en een waterval.

Pondok Senaru is een eenvoudig hotelletje, met typische niet-westerse- gemakken: In onze bungalow hing de toiletrol op een hoogte van 2 meter en de spiegel boven de wasbak is ook op een hoogte gemaakt voor basketballers. Meer luxe kun je verwachten in de Rinjani lodge.

Labuan Pandan

Labuan Pandan

Dit kleine vissersdorpje in het noordoosten van Lombok is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de oostelijke Gili's Lawang, Sulat, Pentangan en vooral Gili Pasaran en Lampu, waar het prachtig snorkelen is.

Tetebatu

Tetebatu

Het bergdorpje Tetebatu ligt op de zuidflank van de Rinjani vulkaan. In de buurt zijn veel lokale huisnijverheidsbedrijfjes te bezichtigen. In het dorpje Loyok worden rieten manden gevlochten, in Masabagik potten gebakken en in Pringgasela ikatkleden geweven.