• Bira
  • Lake Tempe
  • Sulawesi
  • Toraja
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Makassar

Bouwsteen 5 dagen noord Sulawesi, hooglanden, jungle en snorkelen

Deze korte, maar heerlijke bouwsteen neemt u mee naar het Noorden van Sulawesi, Manado.

In en rondom Manado bezoekt u het Tangkoko regenwoud met zeldzame dieren als de Macaca, Nigra, Hornbill en Tarsius Spectrum, de kleinste aap ter wereld. Een heerlijke dag snorkelen in één van de mooiste zeetuinen van de wereld beleeft u in het uitgestrekte en gevarieerde Bunaken National Marine park! De Minahassa highlands herbergen vulkanen, zwavelmeren en veel historie uit de Nederlands-Indische periode.

Gedurende deze rondreis beschikt u over een Engelstalige gids.

Deze reis is slechts een voorbeeld van hoe uw reis er uit kan zien. De richtprijs is gebaseerd op middenklasse hotels. We stemmen de reis graag af op uw wensen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Bezoek dan ons Indonesië Reiscafé . Onze landendeskundigen zijn daar aanwezig en adviseren u graag uit eigen ervaring!

Richtprijzen 2024

Richtprijs € 575 p.p. op basis van 2 deelnemers
Richtprijs € 475 p.p. op basis van 4 deelnemers
Inclusief:
• overnachtingen incl. ontbijt
• vervoer per AC-auto met chauffeur, zijn maaltijden en overnachtingen
• Engelstalige gids
• genoemde excursies en entreegelden
• bootreis naar Bunaken eiland inclusief lunch

Exclusief
•Vliegtickets
•Overige maaltijden
•Niet genoemde of optionele excursies
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis-en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten € 27,50 per boeking
•Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst op Manado en rit naar de Minahassa

Bij aankomst op het vliegveld staat bij de uitgang uw gids of chauffeur met een naambordje op u te wachten. Hij neemt u mee voor een mooie rit door de Minahassa naar uw hotel in Tomohon. Afhankelijk van uw aankomsttijd op Manado kunnen er onderweg diverse stops worden gemaakt. 2 overnachtingen in Tomohon.

Dag 2 Minahassa Highlands tour

De hele dag tourt u door de Minahassa. Een gebied dat vroeger de twaalfde provincie van Nederland werd genoemd en waar de bevolking over het algemeen praktiserend Katholiek is. De Minahassa ligt in de bergen ten westen van Manado. Uw chauffeur trekt om het Tondano meer heen en maakt mooie stops waar u regelmatig de gelegenheid heeft om te wandelen. Tondano en Tomohok zijn de plaatsen die u bezoekt en uitzicht bieden op de nog actieve vulkaan Lokon. Verder bezoekt u het zwavelmeer Danau Linow en het dorpje Woloan waar traditionele huizen worden gebouwd. In de middag brengt uw chauffeur u terug naar het hotel in Tomohon.

Dag 3 Van de Minahassa naar het Tangkoko Rainforest

Na het ontbijt verlaat u de Minahassa en rijdt via een mooie route van ongeveer twee uur naar het Tangkoko Rainforest. Onder leiding van een lokale ranger maakt u een eenvoudige trekking door het regenwoud. Tangkoko is een prachtig regenwoud met schitterende fauna en flora, gelegen in het bergachtige oosten. Het spectaculaire natuurreservaat herbergt vele zeldzame dieren, waaronder de Khuskus, Macaca, Nigra, Hornbill en Tarsius Spectrum, het kleinste aapje ter wereld. Rond zonsondergang heeft u de grootste kans het spookdiertje te spotten. U overnacht in een eenvoudige lodge aan de rond van het Tangkoko woud.

Dag 4 Van de jungle naar het bounty-eiland Bunaken

Na het ontbijt betreedt u nog één keer de jungle. Nu voor de zwarte makaken die zich juist 's morgens van hun beste kant laten zien. Vervolgens verlaat u het rainforest en rijdt uw chauffeur naar Manado. Hier stapt u over in een traditionele houten boot die u in een uurtje naar het eiland Bunaken brengt. U heeft de rest van de dag de gelegenheid om te snorkelen of te duiken (optioneel). De prachtige zeetuinen van Bunaken zijn wereldberoemd! U stapt zo in een prachtig zee-aquarium. De lunch gebruikt u op het eiland. In de middag keren we weer terug naar Manado. Overnachting in Manado.

Dag 5 Vertrek vanaf Manado

Uw chauffeur haalt u op bij uw hotel en brengt u naar de luchthaven.

Gardenia Country Inn Tomohon

In de hooglanden van de Minahassa ligt het Gardenia Country Inn in een prachtige tuin. Het uitzicht is weids. Er zijn nette chalets en bungalows en enkele familiebungalows. meer info more info Informations supplémentaires

Tangkoko Hill homestay

Zeer eenvoudige homestay gelegen aan de rand van het Tangkoko Rain forest. Geen warm stromend water. meer info more info Informations supplémentaires

Minahassa hotel Manado

Het Minahassa is een gezellig hotel in het centrum van Manado. Het hotel is gebouwd tegen een berg en je moet wel veel trappen lopen om naar je kamer of het leuke zwembad te gaan. meer info more info Informations supplémentaires

Manado

Manado

Manado is de hoofdstad van noord Sulawesi en telt ruim een half miljoen inwoners. Het is de uitvalsbasis voor uitstapjes naar het Minahassa hooggebergte, het Tangkoko regenwoud, maar het meest bekend voor het Bunaken national marine park.
Ook Lembeh strait en het eiland Bangka zijn vanuit Manado goed te bereiken.

De stad zelf heeft niet veel te bieden. Dierenliefhebbers kunnen een bezoek aan de markt beter mijden; de Manadoëzen staan er om bekend alles wat 4 poten heeft te eten. Op de markt worden dan ook honden voor consumptie verkocht...

Tomohon

Tomohon

Tomohon is een stad op ongeveer 1.000 meter hoogte in de Minahassa highlands. Het is relatief koel en het startpunt voor de tours in de Minahassa. De meerderheid van Minahassa bevolking beleidt een streng Katholiek geloof. In de weken rond Pasen ziet u talloze kruisen langs de wegen en in de dorpen. Vanwege het koelere klimaat wordt in en om Tomohon veel fruit en bloemen gekweekt. Jaarlijks, in de maand augustus, wordt het Tomohon Bloemen Festival georganiseerd.

Tangkoko

Tangkoko

Het Natuurresevaat Tangkoko Batuangus is een natuurgebied in Indonesië. Het ligt in de provincie Noord-Celebes op het eiland Sulawesi. Het gebied is 8700 ha groot en er zijn drie bergen Gunung Tangkoko (1109 m), Gunung Dua Saudara (1361 m) en Gunung Batuangus (450 m).
Bron: Wikipedia

Bunaken

Bunaken

Bunaken is een klein eiland voor de kust van Manado, noord Sulawesi.

Het eiland is vooral beroemd om de prachtige zeetuinen. Vrijwel alle hotels zijn ingericht voor duikers en snorkelaars.

Op het eiland ligt het dorpje Bunaken.