• Way Kambas
  • Way Kanan Rhino

Bouwsteen 6 dagen Way Kambas - zuid Sumatra

Een niet alledaagse en avontuurlijke bouwsteen in het zuiden van Sumatra.

Olifanten, rinocerossen, vogels, moerassen en een onvergetelijk avontuur. U verblijft in the Satwa Elephant Eco lodge.

NB: Sinds voorjaar 2018 is het niet toegestaan om de rino's te spotten: Regret to inform that the Rhino Center is confirmed currently closed for the visitors – due to the sensitive breeding program.

Richtprijs 2024

€ 1.725 per persoon op basis van 2 deelnemers

In- en exclusief

Inclusief:
. Accommodaties op basis van volpension, behalve in Bandar Lampoung (logies en ontbijt)
. Privé auto met chauffeur, inclusief brandstof, tol- en parkeergelden
. Engels sprekende gids
. Entreegelden
. Verblijfsvergunning voor het National park


Exclusief
. Intercontinentale en binnenlandse vluchten
. Overige maaltijden
. Uitgaven van persoonlijke aard
. Fooien
. Meer of minderkosten bij langer of korter verblijf voor auto en gids
. Reis- en annuleringsverzekeringen.
. Boekingskosten € 27,50
•Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
. Bijdrage SGR € 5 per persoon
. CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst Bandar Lampung, transfer naar uw hotel

Na aankomst op Bandar Lampung airport staat uw chauffeur gereed om u naar uw hotel in de stad te brengen. Rest van de dag vrij te besteden.

Dag 2 Naar de Satwa Eco-lodge in Way Kambas

Na het ontbijt wordt u opgehaald en in een kleine 3 uur naar de Satwa eco-lodge gebracht. De middag is vrij te besteden, er is genoeg te zien rondom de lodge. Na het diner kunt u met de lokale gids nog een wandeling in het donker maken om nachtvogels en groter wild te spotten. Met een beetje geluk spot u behalve de nachtvogels de "Sunda slow loris", een klein aapje dat zich overdag graag schuil houdt.

Dag 3 Sumatraanse olifanten en het Bambangan herbebossing centrum

Na het ontbijt vertrek naar het olifanten trainingscentrum waar u de mahouts (oppassers) ontmoet. Zij vertellen u over hun werk en maken u vertrouwd met de Sumatraanse olifanten. U kunt vanuit de lodge wat rietsuiker stengels meenemen, de olifanten laten zich graag verwennen met dit snoepgoed... Vervolgens naar Bambangan voor een picknick lunch. Daarna een korte hike het park in naar het herbebossing centrum. Naast veel informatie kunt u hier zelf een boom planten. Tijdens de wandeling langs de rivier kunt u mogelijk nog wat olifanten spotten en met wat geluk ziet u de ,"white winged wood duck", een vreemde eend...

Dag 4 Op zoek naar vogels, gibbons, olifant safari en een tocht over de rivier

Een dag vol avontuur en je ogen uitkijken... Onze lokale gids neemt je vroeg in de ochtend al graag mee om vogels te spotten en het dagelijks leven in het dorpje mee te beleven. Je gaat dan ook op zoek naar de zwarte Simoang gibbon apen. Na het ontbijt bezoeken we het Way Kambas elephant traing centre. We maken een tocht door het bos, waarna we bij de Butterfly Bridge talloze vlinders zullen zien. In de middag maken we een boottocht over de Way Kanan rivier met grote kans op veel wilde dieren.

Dag 5 Vogels en gibbons

Na het ontbijt op stap met Harry, de ervaren vogelgids en een wandeling naar het dorpje om het Sumatraanse dagelijks leven mee te maken. Vervolgens een wandeling met een lokale ranger op zoek naar de Siamang gibbons, de grootste gibbon-soort. Mogelijk kunt u ze alleen maar horen,, maar uw ranger doet zijn uiterste best u deze langarmige apen te laten zien. Na de lunch nog een tochtje over de rivier, op zoek naar primaten, vreemde vogels en mogelijk nog enkele olifanten.

Dag-6 Vogelen voor de liefhebbers en terug naar het vliegveld

Op de laatste dag in Way Kambas kunnen de vogelliefhebbers nog een vroege vogel wandeling maken. Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de volgende bestemming.

Satwa Eco lodge - Way Kambas

Eenvoudige eco lodge op 500 meter vanaf het Way Kambas National park. De lodge heeft 4 2-kamer cottages, uitgerust met ventilator, douche met warm stromend water, westers toilet en privé terras. Kortom: zeer eenvoudige accommodatie waar je jezelf al snel thuis voelt tussen de Aziatische fruitbomen. Er is een eenvoudig restaurant met lekkere lokale gerechten, WiFi en vooral heel veel natuur. meer info more info Informations supplémentaires

Hotel Horison - Bandar Lampung

Hotel Horison ligt in het centrum van de stad vlakbij verschillende warungs en restaurantjes. Het hotel beschikt over een restaurant, zwembad en spa. De kamers zijn netjes en beschikken over airco, privé badkamer, waterkoker en kluisje meer info more info Informations supplémentaires

Bandar Lampung

Bandar Lampung

Bandar lampung in Zuid-West Sumatra is de hoofdstad van de provincie Lampung.
De stad is samengesteld uit de 2 steden Telukbetung and TanjungKarang.
Aankomst punt van ferries en vliegtuigen vanaf Jakarta voor het reizen in het zuiden van Sumatra.
Vanuit deze stad kunt u Lampung Bay en het Way Kambas natuurpark bezoeken.

Way Kambas

Way Kambas

Nationaal park Way Kambas is een park in de provincie Lampung op zuidwest Sumatra. Het park staat bekend vanwege de aanwezigheid van de Sumatraanse neushoorn. Voor onderzoek en een fokprogramma is in het Way Kambas National Park ook de Sumatran Rhino Sanctuary gevestigd.