• Seram

Bouwsteen 4 dagen Ternate en Tidore

De eilandjes Ternate en Tidore, beide qua grootte vergelijkbaar met Texel, liggen in de noord Molukken en maken deel uit van de KieRaha eilanden (de 4-sultans eilanden, Ternate, Tidore, Bacan en Jailolo). Deze korte bouwsteen neemt je mee naar beide Sultanaten, die je makkelijk in een paar dagen kunt leren kennen. Beide eilandjes kennen een eeuwenoude geschiedenis, waarin Portugezen en Nederlanders streden om de peperdure specerijen. Verder maak je kennis met de lokale gewoonten en met wat geluk drink je een kopje thee met de Sultan van Ternate.

Richtprijzen 2024

Op aanvraag

In- en exclusief:

Inclusief:
•Accommodaties op basis van logies en ontbijt
•Alle transfers en transport
•Engelstalige gids
•Excursies zoals in het programma vermeld
•Genoemde boottochten

Exclusief
•Vluchten
•Overige maaltijden
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds € 30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst op Ternate

Bij aankomst op het vliegveld staat bij de uitgang uw chauffeur met een naambordje op u te wachten. Hij brengt u naar uw hotel. Mogelijk is uw kamer bij de vroege incheck nog niet gereed. U kunt dan al wel gebruik maken van de overige faciliteiten van het hotel.

Dag 2 Rondje Ternate

Het eiland Ternate is zo'n 45 kilometer in omtrek. De kustweg rijdt rondom de allesoverheersende vulkaan Gamalama, een van de vele actieve vulkanen in Indonesië. We bezoeken vandaag het paleis van de Sultan van Ternate, het Portugese fort Tolucco en maken een wandeling bij het groene meer Danau Laguna. Onderweg ook nog een stop bij het monument voor de sultan Hairun. In de middag komen we terug bij het hotel en heeft u de tijd aan u zelf. Een leuke wandeling over de boulevard, rond zonsondergang, leert u de lokale eetgewoonten kennen.

Dag 3 Uitstapje naar Tidore

Samen met uw gids vertrekt u na het ontbijt naar het haventje en vaart in een half uurtje naar het zustereiland Tidore. Hier kunt u nog enkele ruïnes en een monument terugvinden van de Spaanse overheersers uit de 16e eeuw. We bezoeken wat lokale nijverheid en de lokale markt (alleen op zondag). De excursie op Tidore gaat geheel ter voet. Sportievelingen kunnen de berg beklimmen vanaf het Spaanse fort. In de middag keren we terug naar Ternate.

Dag-4 Vertrek van Ternate

Ongeveer anderhalf uur voor vertrek van uw vlucht wordt u naar het vliegveld gebracht.

Amara Bela International

Amara Bela International was een prachtig hotel. De kamers zijn erg ruim, voorzien van AC, koelkastje en TC en er zijn kamers die direct aan het zwembad liggen. Het hotel heeft na Corona wel slechte recensies qua onderhoud. meer info more info Informations supplémentaires

Villa Ma'Rasai - Ternate

Dit kleinschalige hotel ligt te midden van de kruidnagel en nootmuskaatbomen op een terrein van 10.000m2. Gesitueerd circa 7 km vanaf Ternate centrum. Alle kamers zijn comfortabel ingericht met eigen badkamer en airconditioning en hebben een prachtig uitzicht over de baai met de eilanden Tidor, Mare en Moti en Makian. Er is een zwembad en een restaurant waar het ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd. meer info more info Informations supplémentaires

Ternate en Tidore

Ternate

Ternate is een piepklein eilandje, prachtig gelegen in de Noord Molukken. Het was één van de bekendste specerijen eilanden tijdens de Nederlandse tijd. Nog steeds zijn er volop kruidnagel en nootmuskaat te vinden . Het is een van de KieRaha eilanden (de 4-sultans eilanden, Ternate, Tidore, Bacan en Jailolo) Het eiland wordt gedomineerd door de Gamalama, één van de vele nog actieve vulkanen die Indonesië telt. De laatste uitbarsting was rond de eeuwwisseling.

Het is heerlijk om een paar dagen over het eiland te “slenteren”. Prima te bereiken vanuit Manado en of Makassar - Vanuit de lucht zie je al meteen de kleine eilandjes met hun vulkanen, een prachtig gezicht. Het vliegveld heet Sultan Babullah.

Na het inchecken in het hotel is het prima te doen om het kleine stadje te voet te verkennen. De bevolking is uiterst vriendelijk en behulpzaam. Loop richting de Boulevard of de haven. De dagelijkse levendige Pasar Gamalama is zeker een bezoek waard. Kleurrijk en een wir war van Indonesisch handelswaar. Bekend onder andere van zijn eigen gemaakte zilveren kettingen. Er zijn tal van mogelijkheden om je te verplaatsen in Ternate stad: taxi, bemo (openbare busjes), ojek (bromfietstaxi) en we vinden hier ook nog de Bendhi, paard en wagen. Afdingen is een noodzaak

Als je lokaal wilt gaan eten is het restaurant Pondok Katu een aanrader, heerlijke visgerechten, schoon en betaalbaar. Ze geven je de kaart met een briefje en een pen, je schrijft dan op wat je wilt eten, Het briefje wordt dan opgehaald. Het Platinum restaurant is iets meer Westers waar je bijvoorbeeld prima een juice van verse tropische vruchten kunt drinken. De boulevard is s’ avonds een verzamelplaats van de Kaki Lima’s (eettentjes). Een wandeling hierlangs is een wandeling langs de “Indonesische keuken”. Je vindt hier gerechten vanuit heel Indonesië.

Ternate heeft dagelijkse vluchten op Jakarta, Manado en Makassar en onregelmatig naar verschillende plaatsen in de Molukken. De Het vliegveld is in 2020 nog gezellig Indonesisch, maar de bagage afhandeling gaat toch vrij vlot. De rit naar Ternate “kota” stad duurt niet langer dan 15 minuten.

Tidore

Tidore is een eilandje op een kwartiertje varen. Net als Ternate heeft het een vulkaan die het beeld van het eiland bepaalt. Andere bezienswaardigheden als het Spaanse fort, de kleurrijke markt en het paleis van de Sultan maken een dagtochtje Tidore de moeite waard.

Kijk eens op een (oud) briefje van 1000 Roepiah; de afbeelding die je hierop vindt is het uitzicht vanaf Ternate op de eilandjes Tidore en Maitara.

Weer