• Seram

Bouwsteen 4 dagen Seram

Seram is een van de grootste eilanden van de Molukken. Het is een bijzondere plaats met verschillende oude volken en wonderschone natuur.
Deze tour brengt u, voornamelijk over het water, naar traditionele dorpen op het eiland. Natuur en cultuur is waar deze bouwsteen over gaat. U verblijft in het Ora Beach Resort.

Richtprijzen

€ 580 p.p. bij deelname 2 personen

In- en exclusief:

Inclusief:
•Transfers naar en van de haven
•Accommodaties op basis van volpension
•Excursies zoals in het programma vermeld
•Genoemde boottochten

Exclusief
•Overige maaltijden
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 Ambon-Seram

De hele dag zijn we aan het reizen, maar er is zoveel te zien langs de weg en op het water dat dat zeker niet vervelend is. Vanaf uw hotel wordt u opgehaald en naar de haven van Tulehu gebracht. Hier stapt u op de boot waar u in de luxe VIP-class zit. Na twee uur varen komt u aan in Amahai. Vanaf hier gaan we verder met de auto. Een mooie rit van drie uur door natuur en dorpen brengt ons in het dorpje Soleman. Hier start het laatste stuk van de route. Met een klein motorbootje wordt u naar uw hotel gebracht. De avond is vrij, u kunt bijkomen van de lange reis.

Dag 2 Seram, Samahai rivier

Vandaag maken we een lange boottocht naar het vissersdorp Sawai. We bezoeken verschillende kleine eilandjes en varen over de Samahai rivier. Op de route kunt u prachtige exotische vogels en vlinders spotten. Als u geluk heeft laat een zoetwaterkrokodil zich zien. Eind van de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 3 Seram, Air Belanda

Dit is een rustige dag. Op het programma staat snorkelen en een tocht naar de zoetwaterbron Air Belanda. Snorkelen is een bijzondere ervaring in de omgeving van deze eilanden, ontdek de kleurrijke onderwaterwereld met haar exotische koralen en vissen. Later gaan we naar de zoetwaterbron. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag-4 Terug van Seram naar Ambon

Op deze laatste dag keren we terug naar Ambon. Vanaf hier kunt u uw reis verlengen met een van de andere bouwstenen die we aanbieden. Ook is het mogelijk om uw verblijf bij het Ora Beach Resort te verlengen.

Ora Beach Resort

Ora Beach Resort is een gezellig familie resort. Het ligt direct aan het strand en aan de rand van het Mansuela reservaat. De locatie is uitermate geschikt om te snorkelen. Let wel op dat u hier geen warm water tot uw beschikking hebt. Personeel is niet altijd even attent. meer info more info Informations supplémentaires

Lisar Bahari - Seram

In het noorden van Seram, in het plaatsje Sawai, ligt Lisar Bahari guesthouse direct aan de zee. De cottages zijn gebouwd direct boven het water. Er zijn 6 cottages met elk 5 kamers. De eigenaar grapt over airdo-economy: de wind houdt de kamers koel... De accommodatie is uiterst eenvoudig. Er is soms geen beddegoed, toiletpapier of handdoek aanwezig. De douche geeft alleen koud water. Maar... de sfeer is prima en het uitzicht geweldig! Vanaf je veranda zie je de vissen zo onder je door zwemmen. meer info more info Informations supplémentaires

Sawai

Sawai

Sawai is een klein vissersdorpje, waarvan de meeste woningen op palen boven het water zijn gebouwd.

Ambon

Ambon

Ambon, de hoofdstad van de eilanden groep Molukken ligt op het gelijknamige eiland Ambon.
Ambon-stad is met afstand het belangrijkste knooppunt van de provincie en vervult een belangrijke rol voor geheel Oost-Indonesië. Aan de overkant van de Baai van Ambon (Teluk Ambon) ligt het Pattimura vliegveld met lijnvluchten naar onder andere Makassar, Jakarta, Soerabaja, Bali, Ternate en Papoea. Daarnaast doen een aantal Pelni Ferries de stad aan. Het openbaar vervoer op het eiland zelf bestaat uit de Angkotan Kota, kleine busjes die vanaf de Mardika Terminal nabij het centrum van de stad vele bestemmingen op het eiland bedienen.

Ambon-stad heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren van de omliggende dorpen en eilanden, waardoor de bevolking zeer jong is. Zij komen vooral om werk te zoeken. De belangrijkste werkgever in Ambon-stad is de overheid en een baan als ambtenaar is zeer gewild aangezien het zekerheid, status en voordelen (zoals het kunnen helpen van familieleden) verschaft. Maar voor Molukkers die al langere tijd in Ambon-stad wonen of er geboren zijn, blijft het dorp van herkomst (van de familie) zeer belangrijk voor de identiteit. Bij belangrijke dorpsgebeurtenissen of op feestdagen keren dan ook veel Ambonezen terug naar het dorp van hun familie.

Favoriete restaurant

Ambon stad heeft érg lekkere visrestaurants. Zelf zou ik Rumah Makan Ratu Gurih aanbevelen, in de weekenden druk bezet, maar door de week eet je hier de lekkerste ikan goreng of ikan bakar (in olie gebakken of geroosterde vis).
Ga zeker ook een keer koffie drinken bij Rumah Kopi Sibu Sibu en kijk je ogen uit!

Seram

Seram

Seram (of Ceram) is het grootste eiland in de zuid Molukken. Het is 17148 km² groot en het hoogste punt is 3027 m.

Het dichtbevolkte eiland Ambon ligt ten zuidwesten van het eiland. Ten noorden van Ceram bevindt zich de Ceramzee en ten zuiden de Bandazee.

Nusa Ina was de naam van het eiland zoals gegeven door de oorspronkelijke bewoners van het eiland. 'Nusa' betekent 'eiland' en 'Ina' betekent 'moeder'. Deze benaming verwijst naar de overlevering in de Molukse orale literatuur dat alle Molukkers oorspronkelijk van het eiland Nusa Ina afstammen.

Het is één van de groenste eilanden, in het centrale deel ligt het moeilijk te bereizen Manusela National Park, waar we wel trekkings voor met name vogelaars kunnen organiseren. Hier bevinden zich ook de traditionele Alifurustammen, die nog steeds door vele Indonesiërs worden gevreesd vanwege hun magische kunsten.

In het noorden ligt het dropje Sawai, grotendeels gebouwd boven het water. Vanuit Sawai kun je in een prauw prachtige tochten over de Sawairivier maken. Het leven is hier ongecompliceerd en het is prachtig snorkelen vanaf het strand.

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat