• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

Bouwsteen 4 dagen jungle en vogels bij Sorong

Deze verrassende bouwsteen neemt u mee naar het regenwoud in de vallei van Klasow, ten zuiden van Sorong. De natuur is het hoogtepunt van deze reis. Een ervaren gids laat u allerlei vreemde vogels zien, waaronder verschillende soorten Paradijsvogels en de endemische Cassoway, een uit de klauwen gegroeide pauwen- of kleinere struisvogelsoort.
Overnachtingen zijn zeer basic, met mandibak (douchen door bakjes water over je heen te gooien) en met langere trekkings door de jungle.

Richtprijzen 2024

€ 775 bij deelname 2 personen
€ 575 bij deelname 4 personen

In- en exclusief

Inclusief:
•Eenvoudige accommodatie inclusief genoemde maaltijden
•Koffie, thee en water
•Vervoer per 4-wheel drive
•Donaties en entreegelden

Exclusief:
•Intercontinentale en binnenlandse vluchten
•Overige drankjes
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis-en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten € 27,50 per boeking
•Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Annuleringskosten:
•tot 2 maanden voor aanvang: 25% van de prijs
•tot 30 dagen voor aanvang: 50% van de prijs
•tot 14 dagen voor aanvang: 75% van de prijs
•14 dagen of minder voor aanvang: volledige prijs

NB: Neem zelf zaklamp(en) mee voor in het donker!

Dag 1 Van Sorong naar de jungle

Met een jeep of landrover rijdt u van Sorong naar Klasow. De rit duurt normaliter 2 uur. Daarna gaat u wandelend verder door de Jungle. De wandeling gaat langs de flora en fauna van het regenwoud. Wanneer het regent kan het modderig en daardoor glad zijn. Kan zijn dat een bloedzuiger met u “meelift”. Tijdens de wandeling hoort u de geluiden en vangt blikken van de verschillende soorten vogels zoals de kakatoe, ijsvogel en neushoornvogel. Als u geluk heeft spot u ook de cassoway, de op één na zwaarste vogelsoort die een beetje op de struisvogel of Emu lijkt. De Kasuaris is een inwoner van de tropische bossen en een bekende gast voor de mensen in Klasow. De wandeling duurt ongeveer een uur. In het dorp Klasow verblijft u in een eenvoudige homestay. De badkamer (mandibak met koud water) bevindt zich buiten. Een mooie manier om kennis te maken met het dagelijkse leven van de lokalen.

Dag 2 Lesser Bird of Paradise en Wallabies

Vroeg op vandaag... Na een eenvoudig ontbijt beginnen we aan de wandeling om de Paradijs vogels te spotten. De wandeling duurt ongeveer een uur. In de vroege ochtend, net na zonsopgang, voeren de volgens hun prachtige dansen en rituelen uit. We wandelen daarna terug naar het dorp. We zien vele andere vogelsoorten en vlinders. Uw gids zal u vertellen over de vele tropische en inheemse planten. Deze worden vaak als kruid verwerkt voor traditionele medicijnen. Ook leren we over speciale houtsoorten die worden gebruikt om een jacht uitrusting te maken of om lokale huizen te bouwen. In de namiddag maken we ook kans om de King bird of paradise te spotten, vlakbij het dorp. Lunch en diner vandaag inclusief. Overnachting lokaal huis

Dag 3 Terug naar Sorong

In de ochtend maken we nog een mooie wandeling door Klasow en omgeving. We nemen afscheid van de dorpsbewoners en lopen terug naar de hoofdweg. In de middag weer aankomst in Sorong. Overnachting in Sorong.

Dag 4 Vertrek vanaf Sorong

Na het ontbijt, ongeveer anderhalf uur voor je vlucht vertrekt, staat je chauffeur klaar om je naar het vliegveld te helpen. Als je wilt helpt hij je bij het inchecken en neem je afscheid van Sorong.

Klasow Homestay

Zeer eenvoudige homestay in de jungle van Klasow. De slaapkamer heeft een matras op de grond en muskietennet. De badkamer/douche heeft een hurktoilet en een mandibak. meer info more info Informations supplémentaires

Aston Sorong

Het 4* Aston in Sorong ligt vlak bij het vliegveld en op een kwartiertje rijden van de haven. Alle kamers beschikken over een zitje, TV en WiFi. De Studio-kamers zijn de voordeligste, de iets grotere Studio Style (Deluxe studio) iets groter met een zithoek. De suites hebben een aparte zitkamer. Het hotel heeft een restaurant, bar, zwembad en een rooftop terras. meer info more info Informations supplémentaires

Klasow

Klasow (Sorong)

Klasow is een vallei op ongeveer 2 uur rijden en 2 uur lopen vanaf Sorong en ligt in een prachtige jungle. Het is het dorpje waar je in een guesthouse overnacht als je de vogels in de jungle van de Klasow-vallei gaat spotten.

Sorong

Sorong

Sorong is de meest westelijke stad van het eiland Nieuw-Guinea. De stad ligt aan de Straat Sele van de Grote Oceaan op het schiereiland Vogelkop. Het is de uitvalsbasis voor trips naar de Raja Ampat-eilanden.

Twee uur rijden ten zuiden van Sorong ligt het regenwoud in de Klasow vallei met allerlei vreemde vogel. Je vindt er verschillende soorten Paradijsvogels en de endemische Cassoway, een uit de klauwen gegroeide pauw- of kleinere struisvogelsoort.

Sorong vormt het logistieke centrum van de olie- en gasindustrie rond west Papua, hetgeen zich manifesteert in een groeiende rijkdom en economische voorspoed. De stad telt ruim 50.000 inwoners en vormt daarmee een van de grotere steden van Papua. Het grootste deel van de inwoners zijn transmigranten uit Sulawesi, Java en andere eilanden.

Direct voor de kust ligt het eilandje Jefman, dat tot 2012 het vliegveld van Sorong had. Het nieuwe vliegveld heeft dagelijkse verbindingen met onder andere Jakarta, Makassar, Manado, Ambon en verschillende steden in Papua.

Bezienswaardigheden

De stad heeft een fraaie strandpromenade en telt een aantal historische gebouwen uit de Nederlandse olieperiode. Het is een contrastrijke stad. In de buurt van de stad liggen de volgende bezienswaardigheden:

Kaap Cassuwary: 3 km van Sorong, strand met koraalriffen;
Krokodilleneiland, 500 meter uit het strand;
het eiland Kafiau;
het eiland Matan;
de heetwaterbronnen van Klaijili, 60 km van Sorong;
een beschermd bosgebied, 15 km van Sorong.
Sorong vormt verder de belangrijkste uitvalsbasis voor toeristische tochten naar de nabijgelegen Raja Ampat-eilanden en de erbij gelegen koraalriffen van de Koraaldriehoek.
(bron: Wikipedia)