• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

Bouwsteen 4 dagen jungle en vogels bij Sorong

Deze verrassende bouwsteen neemt u mee naar het regenwoud in de vallei van Klasow, ten zuiden van Sorong. De natuur is het hoogtepunt van deze reis. Een ervaren gids laat u allerlei vreemde vogels zien, waaronder verschillende soorten Paradijsvogels en de endemische Cassoway, een uit de klauwen gegroeide pauwen- of kleinere struisvogelsoort.
Overnachtingen zijn zeer basic, met mandibak (douchen door bakjes water over je heen te gooien) en met langere trekkings door de jungle.
Inclusief:
•Eenvoudige accommodatie inclusief genoemde maaltijden
•Koffie, thee en water
•Vervoer per 4-wheel drive
•Donaties en entreegelden

Exclusief:
•Intercontinentale en binnenlandse vluchten
•Overige drankjes
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking

Annuleringskosten:
•tot 2 maanden voor aanvang: 25% van de prijs
•tot 30 dagen voor aanvang: 50% van de prijs
•tot 14 dagen voor aanvang: 75% van de prijs
•14 dagen of minder voor aanvang: volledige prijs

Dag 1 Van Sorong naar de jungle

Met een jeep of landrover rijden we van Sorong naar Klasow. De rit duurt normaliter 2 uur. Daarna gaan we wandelend verder door de Jungle. De wandeling gaat langs de flora en fauna van het regenwoud. Wanneer het regent kan het modderig en daardoor glad zijn. Kan zijn dat een bloedzuiger met u “meelift”. Tijdens de wandeling zullen we de geluiden horen en wellicht een bik vangen van de verschillende soorten vogels zoals de kakatoe, ijsvogel en neushoornvogel. Als we geluk hebben spotten we de cassoway, de op één na zwaarste vogelsoort die een beetje op de struisvogel of Emu lijkt. De Kasuaris is een inwoner van de tropische bossen en een bekende gast voor de mensen in Klasow. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. In het dorp Klasow verblijven we in een eenvoudige homestay. De badkamer (mandibak met koud water) bevindt zich buiten. Een mooie manier om kennis te maken met het dagelijkse leven van de lokalen.

Dag 2 Lesser Bird of Paradise en Wallabies

Vroeg op vandaag... Na een eenvoudig ontbijt beginnen we aan de wandeling om de Paradijs vogels te spotten. De wandeling duurt ongeveer een uur. In de vroege ochtend, net na zonsopgang, voeren de volgens hun prachtige dansen en rituelen uit. We wandelen daarna terug naar het dorp. We zien vele andere vogelsoorten en vlinders. Uw gids zal u vertellen over de vele tropische en inheemse planten. Deze worden vaak als kruid verwerkt voor traditionele medicijnen. Ook leren we over speciale houtsoorten die worden gebruikt om een jacht uitrusting te maken of om lokale huizen te bouwen. In de namiddag maken we ook kans om de King bird of paradise te spotten, vlakbij het dorp. Lunch en diner vandaag inclusief. Overnachting lokaal huis

Dag 3 Terug naar Sorong

In de ochtend maken we nog een mooie wandeling door Klasow en omgeving. We nemen afscheid van de dorpsbewoners en lopen terug naar de hoofdweg. In de middag weer aankomst in Sorong. Overnachting in Sorong.

Dag 4 Vertrek vanaf Sorong

Na het ontbijt, ongeveer anderhalf uur voor je vlucht vertrekt, staat je chauffeur klaar om je naar het vliegveld te helpen. Als je wilt helpt hij je bij het inchecken en neem je afscheid van Sorong.

Swiss-Bel hotel - Sorong

Het nieuwe (2014) 4* Swiss-Bel is het enige 4-sterren hotel in Sorong. Het hotel telt ruim 130 kamers, allen voorzien van airco, TV, Wifi, kofie- en theefaciliteiten. Deluxe kamers hebben alle twin-beds, Superior hebben ook king-size bedden. Geen van de kamers hebben een balkon of terras. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. meer info more info Informations supplémentaires

Klasow

Klasow (Sorong)

Klasow is een vallei op ongeveer 2 uur rijden en 2 uur lopen vanaf Sorong en ligt in een prachtige jungle.

Sorong

Sorong

Sorong is een stad (kota) op de noordwestkust van het eiland Nieuw-Guinea, in het westen van de Indonesische provincie West-Papoea (Papua Barat). De stad ligt aan de Straat Sele van de Grote Oceaan, aan westzijde van het schiereiland Vogelkop. Aan westzijde liggen de Raja Ampat-eilanden, aan oostzijde wordt het bestuurlijk gezien omringd door het gelijknamige regentschap (kabupaten) Sorong. De snelgroeiende stad telt inclusief de omringende 22 dorpen 172.855 inwoners (2008)[1] en heeft een oppervlakte van 1.105 km².

Sorong vormt het logistieke centrum van de olie- en gasindustrie op het Indonesische deel van het eiland, hetgeen zich manifesteert in een groeiende rijkdom en economische voorspoed. De stad telt ruim 50.000 inwoners en vormt daarmee een van de grotere steden van Papoea. De inwoners bestaan net als bij de meeste West-Papoeaanse steden vooral uit transmigrasi.

De naam 'Sorong' komt van het woord soren wat iets als "diepe zee" betekent. Vermoedelijk komt dit uit een Biaks dialect, daar de Biakkers vanuit Biak naar de Raja Ampat voeren en zich er uiteindelijk ook vestigden.
(bron: Wikipedia)

Bezienswaardigheden

De stad heeft een fraaie strandpromenade en telt een aantal historische gebouwen uit de Nederlandse olieperiode. Het is een contrastrijke stad. In de buurt van de stad liggen de volgende bezienswaardigheden:

Kaap Cassuwary: 3 km van Sorong, strand met koraalriffen;
Krokodilleneiland, 500 meter uit het strand;
het eiland Kafiau;
het eiland Matan;
de heetwaterbronnen van Klaijili, 60 km van Sorong;
een beschermd bosgebied, 15 km van Sorong.
Sorong vormt verder de belangrijkste uitvalsbasis voor toeristische tochten naar de nabijgelegen Raja Ampat-eilanden en de erbij gelegen koraalriffen van de Koraaldriehoek.
(bron: Wikipedia)
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat