• Komodo

Bouwsteen 3 dagen Wae Rebo trekking

Deze individuele reis neemt u mee naar het traditionele dorpje Wae Rebo. Vanaf Denge maakt u een stevige, ongeveer 4 uur durende trekking naar Wae Rebo. U wandelt door het regenwoud, langs beekjes en op het laatst in de bergen. U overnacht in één van de traditionele huizen bij een lokale familie.

Belangrijk

Voor de trekking dient u over een goede conditie te beschikken. Niet geschikt voor kleine kinderen.
Neem goede wandelschoenen mee.

Richtprijzen

€ 290 p.p. bij deelname 2 personen
€ 225 p.p. bij deelname 4 personen

Inclusief:
•Zeer eenvoudige accommodatie inclusief ontbijt
•Lunch en diner op dag 2
•Transfers van Labuan Bajo naar Wae Rebo lodge
•Lokale Engelstalige gids
•Entreegelden


Exclusief
•Drankjes, overige maaltijden
•Fooien
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calimiteitenfonds €30 per booking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 van Labuan Bajo naar Denge

U gaat op weg naar het dorpje Denge, het startpunt voor de trekking naar Wae Rebo, een rit van ruim 5 uur.. Onderweg stopt u onder andere bij de Cunca Rami of Cunca Wulang waterval.

van Ruteng naar Denge

We gaan op weg naar Denge, het startpunt voor de trekking naar Wae Rebo, een rit van ruim 3 uur. Onderweg stoppen we onder andere bij de spinnenweb sawa’s van Cancar.

Dag 2 Trekking naar Wae Rebo

Na het vroege ontbijt begint u aan de ongeveer 4 uur durende trekking naar het op 1.100 meter hoogte gelegen Wae Rebo. Het begin van de trekking gaat door de jungle en na ruim een uur maakt u een stop bij een beekje met wat poeltjes, waar u zich lekker kunt opfrissen. Dan gaat u verder op weg naar de volgende rustplaats 'Pocoroko' met een mooi uitzicht over de zee. Het laatste gedeelte zit u al echt in de bergen en ziet u Wae Rebo al ver weg liggen. U wordt hier feestelijk onthaald en gebruikt er de lunch bij een lokale familie. De hele middag maakt u onderdeel uit van het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Ook het avondeten gebruikt u bij een lokale familie, waar u ook de nacht doorbrengt. (zeer simpel: u slaapt op een bamboe matje, er is geen ventilator of AC).

Dag 3 Van Wae Rebo terug naar de bewoonde wereld

Na het ontbijt neemt u afscheid van uw gastfamilie en wandelt dezelfde weg terug als gisteren, alleen nu bergaf. De lunch nuttigt u bij dezelfde lodge en vervolgens brengt uw chauffeur u naar uw hotel in Labuan Bajo of Ruteng.

Wae Rebo lodge

Eenvoudige homestay in de rijstvelden van het dorpje Denge. De 9 kamers bieden niet veel meer dan een bed, westers toilet, mandibak (waterbak met emmertje om te 'douchen') en een paar stoelen op de veranda. meer info more info Informations supplémentaires

Wae Rebo local house

U overnacht hier bij een lokale familie in een 'Mbaru Tembong', een traditioneel huis. Alles is uiterst basic: uw slaapplaats is op een bamboe matje op de grond, hurktoilet en mandibak (waterbak met emmertje om te 'douchen'). U eet met de familie mee. meer info more info Informations supplémentaires

Wae Rebo

Wae Rebo

Wae Rebo is een traditioneel dorpje op Flores in het Manggarai district. Het kleine geïsoleerde dorp is bekend vanwege de traditionele Mbaru Niang huizen.
Wae Rebo is een klein, echt afgelegen dorp. Het ligt ongeveer 1.100 meter boven zeeniveau. Het is er dus fris!

Om Wae Rebo te bezoeken moet je een overnachting in één van de lokale huizen inplannen. De trekking naar Wae Rebo doe je bij voorkeur in de ochtend en duurt zo’n vier uur. De nacht voor de trekking omhoog verblijf je dan in een eenvoudig guesthouse.

Denge

Denge

Denge is een klein dorpje in het zuiden van Flores en is het startpunt voor trekkings naar Wae Rebo