• Komodo

Bouwsteen 3 dagen Wae Rebo trekking

Deze individuele reis neemt u mee naar het traditionele dorpje Wae Rebo. Vanaf Denge maakt u een stevige, ongeveer 4 uur durende trekking naar Wae Rebo. U wandelt door het regenwoud, langs beekjes en op het laatst in de bergen. U overnacht in één van de traditionele huizen bij een lokale familie.

Belangrijk

Voor de trekking dient u over een goede conditie te beschikken. Niet geschikt voor kleine kinderen.
Neem goede wandelschoenen mee.

Richtprijzen

€ 290 p.p. bij deelname 2 personen
€ 205 p.p. bij deelname 4 personen

Inclusief:
•Zeer eenvoudige accommodatie inclusief ontbijt
•Lunch en diner op dag 2
•Transfers van Labuan Bajo naar Wae Rebo lodge
•Lokale Engelstalige gids
•Entreegelden


Exclusief
•Drankjes, overige maaltijden
•Fooien
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calimiteitenfonds €30 per booking

Dag 1 van Labuan Bajo naar Denge

U gaat op weg naar het dorpje Denge, het startpunt voor de trekking naar Wae Rebo, een rit van ruim 5 uur.. Onderweg stopt u onder andere bij de Cunca Rami of Cunca Wulang waterval.

Dag 2 Trekking naar Wae Rebo

Na het vroege ontbijt begint u aan de ongeveer 4 uur durende trekking naar het op 1.100 meter hoogte gelegen Wae Rebo. Het begin van de trekking gaat door de jungle en na ruim een uur maakt u een stop bij een beekje met wat poeltjes, waar u zich lekker kunt opfrissen. Dan gaat u verder op weg naar de volgende rustplaats 'Pocoroko' met een mooi uitzicht over de zee. Het laatste gedeelte zit u al echt in de bergen en ziet u Wae Rebo al ver weg liggen. U wordt hier feestelijk onthaald en gebruikt er de lunch bij een lokale familie. De hele middag maakt u onderdeel uit van het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Ook het avondeten gebruikt u bij een lokale familie, waar u ook de nacht doorbrengt. (zeer simpel: u slaapt op een bamboe matje, er is geen ventilator of AC).

Dag 3 Van Wae Rebo terug naar de bewoonde wereld

Na het ontbijt neemt u afscheid van uw gastfamilie en wandelt dezelfde weg terug als gisteren, alleen nu bergaf. De lunch nuttigt u bij dezelfde lodge en vervolgens brengt uw chauffeur u naar uw hotel in Labuan Bajo of Ruteng.

Wae Rebo lodge

Eenvoudige homestay in de rijstvelden van het dorpje Denge. De 9 kamers bieden niet veel meer dan een bed, westers toilet, mandibak (waterbak met emmertje om te 'douchen') en een paar stoelen op de veranda. meer info more info Informations supplémentaires

Wae Rebo local house

U overnacht hier bij een lokale familie in een 'Mbaru Tembong', een traditioneel huis. Alles is uiterst basic: uw slaapplaats is op een bamboe matje op de grond, hurktoilet en mandibak (waterbak met emmertje om te 'douchen'). U eet met de familie mee. meer info more info Informations supplémentaires

Wae Rebo

Wae Rebo

Wae Rebo is een traditioneel dorpje op Flores in het Manggarai district.
Dit kleine geïsoleerde dorp Wae Rebo wordt erkend vanwege het herbouwen van de traditionele Mbaru Niang huizen, traditionele huizen gebaseerd op de samenwerkende kracht van de bevolking vanuit hun sterke duurzame traditie, maar tegelijkertijd, hebben ze hun welvaart verbeterd.

Wae Rebo is een klein, echt afgelegen dorp. Het ligt ongeveer 1.100 meters boven het zeeniveau, waar de lucht koud is en rondom het dorp uitzichten op de bergketens en de dennenbossen. Dit tropische bos is rijk aan vegetatie waar u orchideeën kunt vinden, verschillende soorten varens en u kunt het fluiten van de vele vogels horen.
De oprichter van het dorp, en daarom, hun belangrijkste voorouder die het dorp stichtte ongeveer 100 jaar geleden, heette Empu Maro. Vandaag zijn de bewoners de afstammelingen van zijn 18de generatie.
Wae Rebo zijn belangrijkste kenmerken zijn de unieke huizen, genaamd Mbaru Niang. De huizen zijn hoog en in kegelvormig en helemaal bedekt door lontar riet van de roef tot de grond. Het blijkt dat dit soort huizen gebruikelijk waren in de regio. Maar tegenwoordig, is het alleen dit dorp dat het typische Manggarai traditionele huis wil blijven behouden, zonder Wae Rebo zouden deze unieke huizen verdwenen zijn.
Het huis heeft 5 niveaus, elk niveau is gemaakt voor een bepaald doel. Het eerste niveau is lutur of tent, waar de familieleden wonen. Het tweede niveau is lobo of zolder, waar ze het eten en goederen bewaren. Het derde niveau is lentar waar ze de zaden bewaren voor de volgende oogst. Het vierde niveau is lempa rae waar ze de voedselvoorraad bewaren in geval van droogte. en de vijfde en ook het hoogste niveau is hekang kode, is een heilige plek waar ze offers voor de voorouders brengen.
Een speciaal ceremonieel huis is een gemeenschaps gebouw waar de leden van alle clans samenkomen voor ceremonies en rituelen. Het grootste deel van de bevolking is Katholiek maar nog steeds gehecht aan het oude geloof. In dit huis worden bewaard, de heilige erfstukken van drumstellen en gongen.
Met een kleine gemeenschap met rond de 1.200 inwoners, zijn er 7 huizen in het dorp en de helft daarvan heeft onderhoud nodig. Het basisvoedsel van de dorpsbewoners zijn cassave en maïs. Maar rond het dorp planten ze koffie, vanille en kaneel en die worden verkocht op de markt ongeveer 15 km van het dorp. Tegenwoordig is Wae Rebo bekend als een van de populaire toeristische bestemmingen voor enthousiaste internationale eco-toeristen, en dit heeft bijgedragen aan de economische welvaart van het dorp. De bewoners van Wae Rebo zullen de bezoekers verwelkomen die in hun dorp willen bezoeken en om hun simpele traditionele leven te ervaren.

Denge

Denge

Denge is een klein dorpje in het zuiden van Flores en is het startpunt voor trekkings naar Wae Rebo
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat