• Rinjani

Bouwsteen 3 dagen Rinjani trekking

Een zware maar prachtige trekking over de Rinjani vulkaan.
De start is aan de oostkant van de berg, bij Sembalun Lawang. De eerste dag wandelen we over steppen en bereiken we de kraterrand Plawangan waar we overnachten in tentjes.
Dag twee brengt ons in een relatief eenvoudige trekking naar het kratermeer. Voor echte klimmers kunnen we daarvoor de top van de Rinjani op 3.762 meter hoogte bedwingen.
Op de derde dag klimmen we de Plawangan-2 krater alvorens af te dalen naar het bergdorpje Sembalun Lawang, waar de trekking ten einde komt.

Extra informatie

Voor deze bouwsteen heeft u een zeer goede conditie nodig en goede (berg-)schoenen.
U overnacht in tentjes. Er gaat een lokale gids mee. Er zijn geen sanitaire voorzieningen onderweg.
Optioneel kunt u een comfortpakket reserveren inclusief sanitaire tent (ca € 80 p.p.)
Optioneel kunt u ook de top beklimmen ( ca €30 p.p. )

Van januari tot en met maart worden de trekkings niet uitgevoerd vanwege het regenseizoen.

Richtprijzen

€ 240 p.p. bij 2 deelnemers
€ 210 p.p. bij 3 of meer deelnemers

Inclusief:
•Accommodatie in tent, inclusief lunch en diner
•Lokale Engelstalige gids
•Dragers
•Toegang Nationaal Park
•Tent, slaapmatjes en slaapzakken
•Kookgerei

Exclusief
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Beklimming top ( ca €30 p.p.)

Bij het Comfort Pakket ( ca €80 p.p.) zijn de volgende extra's inbegrepen:

•Trekking Leader
•Melokaq ( zegening )
•Eet en toilet tent
•Noodlampen
•Verzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Van het Rinjani informatie centrum naar Plawangan-1

Na registratie bij het Rinjani Information Centre in het bergdorpje Sembalun Lawang bezoekt u het Volcanology Centre waar u veel over de Rinjani vulkaan te weten komt. Het informatiecentrum vertelt over de route, de gebruiken en waar op te letten om een prachtige trekking te maken. Dan starten we de trekking vanaf 1.565 meter en wandelen we de eerste drie uur vals plat door steppeachtig landschap. We houden pauze bij Post-2 Tengengean. Daarna wordt het serieuzer klimmen. De komende drie en een half uur klimmen we naar 2.639 en slaan de tent op bij de kraterrand van Plawangan-2.

Dag 2 Van Plawangan-2 naar het kratermeer

De echte klimmers staan om 3 uur 's nachts op om de top van de Rinjani te beklimmen (zie verderop). Wie het rustiger aan wil doen gaat na het ontbijt in een rustig tempo bergaf naar het kratermeer. De middag is heerlijk relaxed aan het meer of om lekker op temperatuur te komen in de nabijgelegen hotsprings.

Naar de top!

Om 3 uur 's nachts klimmen we in het donker nog ruim duizend meter naar de top van de Rinjani op 3.726 meter hoogte. Als we geen pech hebben zien we hier een van de mooiste zonsopgangen uit uw leven. Rond half zeven zijn we terug bij het kamp voor een welverdiend ontbijt.

Dag 3 Van het kratermeer via Plawangan-1 naar Senaru

Na het ontbijt klimmen we in drie uur naar de andere kraterrand, de Plawangan-2 Sembalun op 2.639 meter hoogte. Langs het pad vinden we Edelweiss en genieten we van het prachtige uitzicht over de krater in het meer, maar ook het uitzicht op de tropische oceaan en Sumbawa. Na een afdaling van circa drie en half uur komt u bij Pada Balong aan op circa 1800 meter. Bij de graslanden graast het vee van de lokale bevolking en heeft u een mooi uitzicht op de Bumbung dorpjes Sembalun en Sembalun Lawang. Deze dorpjes staan ook bekend om hun koffie en knoflook productie. Na ongeveer 4 uur wandelen komt u weer bij het Rinjani Trekking Centre uit in Sembalun Lawang en eindigt uw tour.

Rinjani map

Overnachtingen in tent op de Rinjani

Tijdens de Rinjani trekking overnacht u in kleine tentjes. Er zijn geen sanitaire voorzieningen (tegen meerprijs van ongeveer € 80 kan een comfort-pakket worden geboekt, inclusief toilet-tent, eet-tent en zaklampen). Standaard reist u met een gecertificeerde lokale gids, kok en dragers. Uw uitrusting bestaat uit een tent, slaapzak, matrasje en eet- en drinkgerei) meer info more info Informations supplémentaires

Senaru

Senaru

Senaru is een piepklein bergdorpje op de noordelijke flank van de vulkaan Rinjani. Het is ook het eindpunt van onze driedaagse Rinjani expeditie.
In en rond Senaru is het prachtig wandelen. De wandeling die wij hebben opgenomen in ons Ongerept Lombok rondje kent een mix van natuur, traditionele Sasakdorpjes, rijstvelden en een waterval.

Pondok Senaru is een eenvoudig hotelletje, met typische niet-westerse- gemakken: In onze bungalow hing de toiletrol op een hoogte van 2 meter en de spiegel boven de wasbak is ook op een hoogte gemaakt voor basketballers. Meer luxe kun je verwachten in de Rinjani lodge.