• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

Bouwsteen 3 dagen Paradijs- en vreemde vogels in Nimbokrang

Deze korte bouwsteen neemt u mee naar de jungle bij Nimbokrang, op ca 2 uur rijden van Jayapura. Met de lokale Isyo Hill's Birdwatching spot u deze dagen behalve diverse Paradijsvogels ook de Casoway en tal van andere vreemde vogels.
Verblijf is in de Isyo Hill's lodge, een eenvoudige accommodatie zonder enige luxe.

Richtprijzen 2024

€ 475 per persoon bij deelname 2 of meer personen.

In- en exclusief

Inclusief:
•Overnachtingen met ontbijt, lunch en diner
•Transfers
•Engels sprekende gids

Exclusief:
. vluchten
. optionele excursies
. fooien en uitgaven van persoonlijke aard
. reis- en annuleringsverzekeringen.
•Boekingskosten € 27,50 per boeking
•Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Naar de lodge in Nimbokrang

Vanaf Jayapura wordt u in circa twee uur naar Nimbokrang gereden. Hier maakt u kennis met uw lokale vogelgids Pak Alex Waisimon. Rest van het programma in overleg met Pak Alex. Rond zonsondergang flirten de paradijsvogels.

Dag 2 Birding in Nimbokrang

U bent vandaag de gehele dag op stap met Pak Alex, die u alles vertelt over het regenwoud bij Nombokrang, ook over de ontbossing bij Jalan Korea en welke invloed dat heeft op zowel de fauna als de oorspronkelijke bewoners. Maar meer nog gaat u met hem op zoek naar een deel van de 194 vogelsoorten die in dit gebied voorkomen. Naast de verschillende Paradijsvogels (Lesser bird of Paradise, King boP, Twelve-wired boP, Magnificient boP om er maar eens wat te noemen) komt u vrijwel zeker ook de Casiway tegen, alsmede verschillende duiven, kakatoes, uilen en andere vreemde vogels.

Dag 3 Na de ochtenddans terug naar de bewoonde wereld

U kunt vanmorgen vroeg nog een keer op zoek naar de dansende Paradijsvogels. Bij terugkomst geniet u nog een ontbijtje alvorens u wordt teruggebracht naar de bewoonde wereld.

Isyo Hills lodge - Nimbokrang

Isyo Hills lodge is een eenvoudige en eco-vriendelijke lodge bij het dorpje Nimbokrang. Vanuit de lodge worden birding trips georganiseerd. meer info more info Informations supplémentaires

Nimbokrang

Nimbokrang

Nimbokrang is een klein plaatsje op 2 uur rijden van Jayapura. Het wordt omgeven door jungle en is vooral bekend vanwege de vreemde vogels in het bos.

Jayapura

Jayapura

Jayapura is de hoofdstad van de provincie Papua. De stad is vanwege de ligging tussen bergen opgedeeld in verschillende "stukken". Je hebt de stad zelf met de oude wijk Kloofkamp, en verder in de omgeving de "wijken" Hamadi, Enterop, Kota Raja, Abepura, Dok2 t/m Dok9, APO (American Post Office).

De luchthaven van Jayapura ligt 25 kilometer verderop bij Sentani Er worden meerdere vluchten per dag uitgevoerd, onder andere naar Jakarta, Makassar en Denpasar en naar veel kleine bestemmingen in Papua, waaronder de Baliemvallei.

Geschiedenis

De stad is ontstaan als Hollandia nadat de grens tussen Engeland en Nederland die midden over het eiland Nieuw Guinea werd getrokken, is vastgesteld. De Nederlanders stichtten vlak aan de grens in het zuiden Merauke en in het noorden dus Hollandia, dit om eventuele Engelse expansiedrift te kunnen indammen.

Later, nadat Nederlands Nieuw Guinea door Indonesië werd ingelijfd heeft de stad korte tijd Soekarnopoera geheten, waarna ze werd omgedoopt in Jayapura.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de plaats een hoofdkwartier geweest voor het Amerikaanse leger en verschillende zaken herinneren daar nog aan. Zo vindt men de wijk APO wat staat voor American Post Office. Hier was ooit het postkantoor van het Amerikaanse leger te vinden. Het strand ten noorden van de stad heet Base G. En er liggen op heuvels nog vliegtuigwrakken.

(bron: Wikitravel)

Bezienswaardigheden

Op de weg naar het vliegveld van Jayapura ligt het Museum Negeri. In het museum kun je een hoop te weten komen over de verschillende stammen op Papoea. Er staan prachtige voorwerpen tentoongesteld.

Het Gedung Loka Budaya Museum bevindt zich op het terrein van de Cendrawasih Universiteit in Abepura, een soort buitenwijk van Jayapura. In het museum is een prachtige tentoonstelling van voorwerpen uit Irian Jaya te zien. Een groot deel is afkomstig uit het Asmatgebied.

Er liggen een paar prachtige stranden in de buurt van Jayapura. Het Hamadistrand waar de geallieerde troepen in de Tweede Wereldoorlog landden, ligt op ongeveer vijftien minuten van Jayapura met de bemo. Het strand ligt in de buurt van een druk bewoond gebied en is erg drukbezocht. Het Base G strand dat zijn naam dankt aan Mac Arthur die hier zijn hoofdkwartier had is een mooier strand. Dit strand ligt ook niet ver van Jayapura en is ook per bemo te bereiken.

Lake Sentani ligt op 40 kilometer van Jayapura, zie onder plaatsinfo Sentani.