• Komodo

Bouwsteen 3 dagen Komodo avontuur

Deze individuele reis neemt u mee naar het Nationaal par Komodo. U verblijft 3 dagen in het Nationaal park Komodo.

Komodo en Rinca zijn de eilandjes die we per boot bezoeken. Hier vindt u de reusachtige Komodo varanen, de pre-historische viervoeters die hier vrij in een groot reservaat leven.
Even spectaculair is de onderwaterwereld bij de eilanden. U kunt hier duiken en snorkelen in één van de mooiste zeetuinen ter wereld!

Veel regen valt er niet op deze eilanden, maar als u echt in de droge tijd wilt reizen, ga dan tussen maart en november.

Overnachtingen op de boot zijn op de Fitra Mandiri, een eenvoudige boot met slaapplaatsen aan dek (geniet van de prachtigste sterrenhemel!). Tegen meerprijs is er de Bintang Laut, een redelijk luxe uitgeruste boot met AC-hutten.

Richtprijzen

€ 450 p.p. bij deelname 2 personen op eenvoudige boot
€ 695 p.p. bij deelname 2 personen op boot met AC hutten
€ 345 p.p. bij deelname 4 personen op eenvoudige boot
€ 475 p.p. bij deelname 4 personen op boot met AC hutten
Hoogseizoen (1 juli-15 augustus): +10%

Inclusief:
•Accommodaties op basis van logies en ontbijt, tijdens verblijf op boot 2 x lunch, 1 x diner
•Transfers van en naar haven, hotel en vliegveld
•Lokale Engelstalige gids en kok tijdens boottocht Komodo
•Genoemde excursies en Entreegelden


Exclusief
•Intercontinentale en binnenlandse vluchten
•Overige maaltijden
•Lokaal te betalen camera-fee in Komodo park
•Optionele excursies, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calimiteitenfonds €30 per booking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon
•Toeslag airconditioned boot € 500 per boot

LET OP:

Per 1 januari 2023 worden mogelijk de entreegelden voor het Komodo National Park aanzienlijk verhoogd van € 25 naar € 250 per persoon. Deze toeslag is nog niet verwerkt in de prijs!

Dag 1 Aankomst Labuan Bajo en tocht naar Kelor, Rinca en Kalong eilanden

Na aankomst op het vliegveld van Labuan Bajo brengt de chauffeur u naar de haven en gaat u aan boord van uw privé boot. U heeft de keuze uit een eenvoudige boot met overnachting aan dek, of (tegen meerprijs) een luxere boot met AC hutten. U vaart naar het eilandje Kelor om te snorkelen boven het koraal en tussen de vele kleurrijke vissen. Vervolgens zet de kapitein koers naar het eiland Rinca. Tijdens een 2-uur durende gemakkelijke trektocht gaat u met lokale rangers op zoek naar de Komodo varanen. Weer aan boord vaart u naar Kalong island, waar u vliegende honden kunt spotten. Overnachting aan boord. (eenvoudig verblijf!)

Padar, Komodo , Pink beach en Kanawa

Na het ontbijt vaart u naar Padar island. Hier maakt u een stevige klim om te genieten van het mooiste uitzicht in het Komodo National Park. Terug op de boot vaart u door naar Komodo island. Ook op Komodo maakt u een wandeling, in de hoop de Komodovaranen in het wild tegen te komen. Wanneer ze zich daar niet laten zien, dan treft u er altijd wel een paar aan in de buurt van de gebouwen van de rangers. Na de wandeling vaart u verder naar Pink Beach om te snorkelen en ten slotte naar Kanawa island om te relaxen en wellicht een laatste snorkel te doen. In de namiddag bereikt u de vaste wal van Labuan Bajo en staat de chauffeur weer gereed om u naar het hotel te brengen. Overnachting in Labuan Bajo

Dag 3 Grot, markt en vertrek vanaf Flores

Na het ontbijt haalt uw chauffeur u op voor een ochtendtour naar Batu Cermin, een grot op een half uurtje rijden van het hotel. Batu Cermin betekent Spiegel grot. In de ochtenduren, vooral tussen 9 en 10, zie je in de hoofdkamer van de grot, een magisch lichtspel. Vertrek dus uiterlijk om 8 uur van het hotel. Na de grot brengt u nog een bezoek aan de lokale markt van Labuan Bajo voordat uw chauffeur u naar het vliegveld brengt voor uw volgende bestemming.

Bintang Laut - Komodo

De eilanden in het Komodo National park zijn uitsluitend per boot bereikbaar. Er zijn diverse soorten boten, van 4 tot 20 personen. De boot op de foto is de Bintang Laut en beschikt over hutten met airco, eenvoudig toilet en mandibak. Aan boord heeft u uw eigen kok. meer info more info Informations supplémentaires

Fitra Mandiri boot - Komodo

De eilanden in het Komodo National park zijn uitsluitend per boot bereikbaar. Er zijn diverse soorten boten, van 4 tot 20 personen. De boot op de foto is de Fitra Mandiri. U slaapt aan dek. De boot beschikt over een eenvoudig toilet en mandibak. Aan boord heeft u uw eigen kok. meer info more info Informations supplémentaires

Puri Sari Labuan Bajo

Het kleine en gezellige Puri Sari ligt direct aan het strand van Labuan Bajo. Alle 11 kamers hebben zicht op zee en een terrasje. Het hotel beschikt over een zwembad, er is WiFi in het restaurant. meer info more info Informations supplémentaires

Komodo

Komodo

Het marine park telt enkele honderden eilandjes, waarvan Komodo, Rinca en Padar de bekendste zijn. Op Komodo en Rinca kun je een trekking doen, op zoek naar de prehistorische Komodovaranen. De beklimming van het eiland Padar levert een prachtig panorama op. Om het Komodo park te bezoeken kun je het beste een boot huren voor 2 dagen, met een overnachting op de boot.

Duik- en snorkelliefhebbers kunnen in het Komodo park hun hart ophalen. Vooral duikers hebben een keur aan duikspots, variërend van rustig voor beginners tot de ‘Shotgun’ voor ervaren duikers. Mantaroggen komen vrijwel het gehele jaar door naar de duikstek Makassar reef, ook bekend als Manta Point.

Duikers kunnen voor Komodo kiezen uit twee opties: dagtochtne vanuit Labuan Bajo, waar je rekening moet houden met boottochten van minimaal een uur naar en van de duikstekken, óf een meerdaagse liveaboard.

Video Komodo

Labuan Bajo

Labuan Bajo

Labuan Bajo betekent letterlijk “De haven van de zeenomaden”. Labuan Bajo was voorheen een vissersdorp, maar de laatste jaren is toerisme de grootste bron van inkomen. Ieder jaar komen er nieuwe hotels bij, van budget tot 5 sterren. Jaarlijks trekken Komodo, en dus Labuan Bajo zo’n 180.000 toeristen.

Labuan Bajo is de uitvalshaven voor tochten naar de bekende Komodo eilanden. Het stadje heeft een gezellige kern, omringd door een éénrichtingsweg boven en onderlangs het centrum. Zowel op de berg als onderaan langs de kust is er een aaneenschakeling van restaurantjes, homestays, duikscholen en touroperators.

Behalve naar Komodo kun je in de omgeving van Labuan Bajo dagtochten maken naar verschillende watervallen, de onderwatergrot Batu Cermin (vooral ’s morgens doen, als de zon spiegelt in het water) of naar traditionele dorpjes.

Lekker eten kun je onder andere bij Treetop of het dure Atlantis Beach Club.
Onze favoriete hotels zijn het Puri Sar, aan de zuidkant van het stadje, Green Hill Boutique resort boven het centrum of het verafgelegen en luxe Plataran Komodo en het Sudamala resort op het eilandje Seraya.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat