• Myanmar
  • Myanmar
  • Myanmar

Rondtour Yangon -

Rondtour Yangon

Deze rondreis begint in Yangon en neemt u mee naar de 4 grootste trekpleisters van dit mysterieuze land: Yangon,Mandalay, Bagan, Amarapura en het Inle meer. Hoogtepunten zijn bezoek aan de Shwedagon Pagode, bezoek per paardekoets aan de tempels in Bagan, boottocht op de Ayeyarwaddy rivier bij zonsondergang, de oude hoofdstad Amarapura, bezoek aan het Waso klooster, roeiboottocht op het Inle meer, drijvende tuinen en ontdek koloniaal Yangon, voorheen Rangoon. Een ideale kennismaking met Myanmar!

Inclusief

• accommodatie gebaseerd op 2-persoonskamer incl. ontbijt • alle entree voor de genoemde excursies • Engelssprekende gids tijdens genoemde tour • alle transfers, transport per airco minibus of auto met chauffeur • binnenlandse vluchten: Yangon- Bagan - Mandalay - Heho -Yangon. • pivé boot voor Mingun & Inle area • pony rit in Ava & Bagan • zonsondergangboottocht in Bagan • rondrit per trein in Innsein • visa authorisatiebrief voor autoriteiten

Extra informatie

intercontinentale tickets, reis- en annuleringsverzekeringen, overige maaltijden, entreegelden, fooien, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard. Tevens visum en airport departure tax van $ 10,00 p.p. Boekingskosten: € 25,00 en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Programma

Dag 1:

Na aankomst op de luchthaven wacht de gids u op om naar uw hotel van uw keuze te brengen waar u 1 nacht verblijft. De rest van de middag bent u vrij om zelf de Shwedagon Pagode en het centrum van Yangon te bekijken. De Shwedagon Pagode is 99 m. hoog en een met bladgoud bekleedde stupa en het is het heiligste monument voor de Birmezen. Loop vanaf de pagode de wijk Little India in voor een kleurrijke kennismaking met vele kleine winkels en kramen met allerlei producten. Bekijk hier ook de Sri Kali tempel en loop dan door naar Chinatown, 's avonds vindt hier elke dag de nachtmarkt plaats met vele kramen. Heerlijk eten met een koud biertje kunt u op de 19e straat.

Dag 2:

Vanmorgen heeft u een transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Bagan. De gids haalt u hier op en reist met u naar een lokale markt met zowel eetwaren als souvenirs. Vervolgens bezoekt u de Shwezigon Pagoda en de Gubyaukyi (Grot)Pagoda en verderop Htilominlo tempel gebouwd door Koning Htilominlo in 1211. In de middag bezoekt u het Ananda Okkyaung klooster, een oud klooster uit de tijd van de Bagan periode. Verver bezoekt u nog de Thatbyinnyu tempel, de langste tempel en de Dhammmayangyi tempel, de grootste tempel in Bagan. U maakt een rit per paardenkoetsje langs de tempels en tegen zonsondergang maakt u een boottocht op de Ayeyarwaddy rivier. Vervolgens wordt u naar uw comfortabele hotel gebracht waar u 2 nachten verblijft.

Dag 3:

De gids haalt u op na uw onbijt en reist met u naar het Myinkaba dorp. Hier maakt u kennis met de lakindustrie waar dit dorp bekend voor is. De Gubyaukkyi tempel staat ook op het programma met haar prachtige door Unesco beschermde muurschilderingen. De Manuha tempel is één van de oudste tempels van Bagan en is in een rechthoekige vorm gebouwd. Eén van de beelden van Boeddha stelt zijn overgang naar het Nirvana voor. ´s Middags bezoekt u het dorp Minnanthu met de Tayok, Pye en Payathonzu tempels alsmede het meditatieklooster Kyet Kan Cave. U overnacht in uw hotel in Bagan.

Dag 4:

Na het ontbijt haalt uw gids u op voor de transfer naar de luchthaven, u vliegt naar Mandalay. Eerst bezoekt u Amarapura, een voormalige hoofdstad van Birma. Hier bezoekt u het Waso Klooster en de U Bein brug die over het Taung Thaman meer is gebouwd. Het is 's werelds langste houten brug en een foto hoogtepunt van uw reis! Er wordt wel aangeraden om per boot de brug te fotograferen en er niet overheen te lopen. U bezoekt een zijde en katoen weverij voordat u de Mahamuni Pagoda bezoekt. Hier zijn vele workshops te vinden van steenhouwers, bronsbewerkers en goudbewerkers. 's Middags bezoekt u nog een hoogtepunt van Mandalay: het Shwenandaw Golden Royal Palace, het voormalige koninklijke paleis gebouwd door Koning Mindon in 1857. Hier bevindt zich ook het grootste boek van de wereld in de Kuthodaw Pagoda. Bovenop Mandalay Hill heeft u nog een prachtig uitzicht over de stad voordat de avond invalt. U verblijft 2 nachten in Mandalay in een comfortabel hotel.

Dag 5:

U reist vandaag 1 uur per boottocht naar Mingun. Bij aankomst bezoekt u de Set Taw Yar pagoda, bekend vanwege de voetafdruk van Boeddha in marmer. In het stadje staat ook de onafgebouwde Pathodawgyi Pagoda. Neem ook een kijkje bij de Minggun klok en de Sin Phyu Me Stupa in wit die de berg Neru voorstelt. U kunt hier een ritje per ossenwagen maken en kijken hoe de lokale mensen leven. Vervolgens reist u per boot terug naar Mandalay waar u de rest van de dag kunt doorbrengen.

Dag 6:

Na het ontbijt haalt uw gids u op voor de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Heho in de minderheidsregio van Shan staat. De gids reist met u per auto met onderweg een stop bij het houten Shwe Yan Pyay klooster naar Nyaung Shwe, plaats aan het Inle meer. U reist verder per boot en wordt naar uw hotel voor 1 nacht gebracht. In de middag maakt u een boottocht over het Inle meer langs de drijvende tuinen en kunt u de vissers zien de de netten binnenhalen. U maakt een stop bij de Phaung Daw Oo Pagoda, idyllisch in het midden van het meer gelegen. Tevens bezoek aan het weefdorpje Inn Paw Khone en het Nga Phe Kyaung klooster met prachtige antieke Boeddha figuren. Vervolgens reist u terug naar uw hotel.

Dag 7:

Uw gids haalt u op voor de transfer naar de luchthaven en u vliegt terug naar Yangon. Hier haalt uw gids u op en neemt u mee naar de Sule Pagode, het is meer dan 2600 jaar oud en ouder dan de Shwedagon Pagode. U kunt hier uw toekomst laten voorspellen door de vele waarzeggers! Bij Pansodan kunt u aan de kade de vele handelaren en Birmezen gadeslaan die de rivier oversteken. Hier vindt u ook de koloniale gebouwen die de Britten hebben gebouwd zoals het douane kantoor, het postkantoor en de Ambassade. Wilt u ook een drankje drinken in een Victoriaans hotel, dat kan bij het Strand hotel dat nog geheel in de oude stijl is behouden. Vervolgens bezoekt u ook de Chaukhtatkyi Pagoda waar een liggende Boeddhafiguur is. In de voormalige Scott's markt, nu Bogyoke Aung San markt geheten waant u zich nog in de 19e eeuw met kinderkopjes op de straten. U kunt uw middag eindigen in het Kandawgyi Park vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de Shwedagon Pagode alvorens u terug wordt gebracht naar uw hotel, waar u nog 1 nacht verblijft.

Dag 8:

Vanmorgen maakt u olv een gids een rondrit per trein naar de buitenring van Yangon waar ook de lokale vismarkt bij Insein is. Hier gaat u met uw gids de leuke marktkramen bezoeken en kunt u ook met lokale mensen in contact komen. De gids neemt u ook per auto mee naar het Kalaywa Klooster waar wel 2000 monniken verblijven. Lunch is inclusief alvorens u weer per auto terugreist naar de luchthaven voor uw vlucht naar de plaats van uw keuze (niet inclusief).

Uw verblijf

YangonDe kosmopolitische (voormalige) hoofdstad van Myanmar behoudt nog steeds haar koloniale charme, met wijde boulevards, indrukwekkende bomen en rustieke meren. De 19de eeuwse Britse architectuur is, vermengd met boeddhistische, islamitische, christelij... Meer infoMore infoInformations supplémentaires