• Maleisië

Melaka

Melaka

Melaka (ook wel Malacca of Malakka) n de loop der eeuwen diverse overheersers gehad: Chinezen, Portugezen, Hollanders en Engelsen. Het was vroeger een strategische plek aan de Straat van Melaka. Het lag aan de specerijenroute naar China, de wind stond er voor zeezeilers altijd goed en de stad kon veiligheid garanderen. Geen wonder, dat men in deze stad ging provianderen. Het was een strategische stad voor degenen, die de specerijenroute wilden beheersen. Daarom heeft Melaka sinds 1400 diverse bezetters gehad en kon het tot een groot handelscentrum uitgroeien.
het Stadthuys, Klokkentoren, Christ Church. Deze gebouwen zijn dieprood, wat kenmerkend is voor de Nederlandse bouwstijl in die periode. Het Stadthuys was de residentie van degouverneur.
Een brede trap leidt tegenwoordig naar een museum, die de moeite waard is. Bij de rotonde (met een windmolen!) vind je verder nog een Klokkentoren en Christ's Church. Bovenop de heuvel vind je St. Pauls Church. Deze is door de Portugezen gebouwd; er liggen Nederlanders in begraven en het heeft een Engelse naam. Aan de voet van de heuvel heb je de "Porta de Santiago".
Niet ver hier vandaan vind je de Menara Taming Seri (rond draaiende toren) en het Maritiem Museum.

In het centrum van Malakka ligt dit prachtige Boutique hotel welke is gebouwd in een voormalig Peranakan House.

Alles in dit hotel ademt de karakterestieke sfeer uit van de grote rijkdom van de oorspronkelijke bewoner Tan Kim Seng.

Het hotel is aangepast aan de eisen van de moderne tijd met ro ... meer infomore infoinformations supplémentaires