• Maleisië

Kuah

Kuah - Algemene Informatie

Het stadje Kuah ligt aan de zuidoost zijde van het hoofdeiland en is de hoofdstad van Langkawi, Maleisie. Het stadje kent zo'n 13.000 inwoners en het geheel oogt rustig, net zoals de gehele eilandengroep Langkawi. De hoofdstad van het dichtbij gelegen eiland Penang (Georgetown) is een bruisende stad, daarentegen is Kuah Town meer een groot dorp. Langkawi is een eiland dat elke toerist aandoet wanneer je naar Maleisie met vakantie gaat. Een bezoek aan het stadje Kuah is dan vanzelfsprekend een vast onderdeel van de reis.

Het centrum van Kuah kent wat ouderwets ogende winkeltjes. Bij de meeste winkels kun je (belastingvrij) drank en rookwaren kopen. In het centrum vind je ook een aantal banken, dit zijn tevens de enige plekken waar je kunt pinnen en waar je je andere geldzaken kunt afhandelen. Houd ook hier weer rekening met de salarisperiode, tegen het einde van de maand wil bank de optie voor toeristen om te pinnen nog wel eens stopzetten. Dit omdat de 'locals' voorgaan. Aan de rand van het stadje vind je één van de weinige plekken op Langkawi waar je 'westers' kunt winkelen, de Langkawi Fair.

In Kuah heb je ook een aantal internetcafés. Heeft je resort geen internetvoorziening, dan is Kuah zo'n beetje de enige plek waar dit mogelijk is. Mocht je het eten van je resort of hotel op Langkawi zat zijn, dan kun je in Kuah ook prima terecht om lekker langs de straat bij een hawker te eten. Tussen de Langkawi Fair en de Jetty Point zit een prima foodcourt.