• Maleisië

Bouwsteen Splendours of Borneo 7 dagen -

Bouwsteen Splendours of Borneo 7 dagen

Borneo is een zeer interessante bestemming omdat het van alles te bieden heeft. De ondoordringbare jungles met een grote diversiteit aan flora en fauna, de verschillende etnische groepen die op het eiland leven en de bijzondere architectuur in de steden. Dit alles zult u meemaken tijdens deze tour. We bezoeken onder anderen; regenwouden, een orang utan park en een traditioneel Maleisisch dorp.

Vanaf 1 november 2010 verandert deze tour. De nacht in Miri vervalt en er komt een extra nacht in Kuching wat de mogelijkheid geeft meer van Kuching te zien.

Opmerking: Omdat het verblijf in het guesthouse bij de Ibans simpel is, is het verstandig om uw eigen handdoek en toiletartikelen mee te nemen. Verder kunt u meenemen: regenjas, zaklamp, goede wandelschoenen, anti-malaria medicijnen, anti-insecten spray en zonnebrandcrème.
Het is verstandig om niet uw hele koffer mee te nemen maar alleen de hoogstnoodzakelijke dingen. Uw koffer kunt u in Kota Kinabalu of Kuching achterlaten.

Mocht u iets mee willen nemen voor de bewoners kunt u ze met bijvoorbeeld de volgende artikelen erg blij maken: boeken, potloden/pennen, speelgoed, koekjes en EHBO-artikelen.

Inclusief

- 6 overnachtingen incl. ontbijt - lunch/diner wanneer genoemd in het programma - genoemde transfers - entreegelden voor parken en excursies - Engels- of Nederlandssprekende gids

Extra informatie

Exclusief: - binnenlandse vluchten - lunch/diner wanneer niet genoemd in het programma - optionele excursies, overige maaltijden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard - reis- en annuleringsverzekeringen. - boekingskosten: € 25,00 per boeking.

Programma

Dag 1

De eerste dag komen we aan in Kota Kinabalu en wordt u naar het Beverly Hotel gebracht. In de middag maken we een korte stadstour. We gaan naar het hoogste punt in de omgeving, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht of Kota Kinabalu. U ziet het Sabah Foundation gebouw, een boeddhistische tempel, het Staatsmuseum, de Staatsmoskee en nog veel meer. De avond is vrij.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we richting het Kinabalu National Park. Hier blijven we de hele dag. Het Kinabalu National Park is de basis van de hoogste berg van zuid-oost Azië. Het park is een botanisch paradijs met duizenden soorten orchideeën, Rododendrons en andere plant- en diersoorten. Met een ervaren gids maakt u een wandeling door het park en bezoekt u ook de tentoonstelling met alle informatie over het park en de Kinabalu berg.

Inclusief: ontbijt en lunch

Dag 3

Vandaag wordt u na het ontbijt naar het vliegveld gebracht en vliegt u naar Mulu. De rest van de ochtend is vrij en kunt u zelf ergens de lunch gebruiken. Na de lunch gaan we naar het Mulu National Park. Dit park staat bekend om het grootste stelsel van grotten in de wereld. Ook hier groeien ontelbaar veel plantensoorten en met een beetje geluk kunt u verschillende exotische diersoorten spotten. Wanneer we arriveren in het park wordt u per boot naar het hoofdkwartier gebracht. Vanaf hier kunt u een route van drie kilometer lopen over hangbruggen en houten vlonders door het moerassige bos. Als de weersomstandigheden goed zijn, kunt u 's avonds getuigen zijn van een natuurlijk fenomeen aan het begin van de grotten...

Inclusief: ontbijt en diner

Dag 4

Na het ontbijt gaan we verder met het ontdekken van het natuurschoon in het Mulu National Park. Met een boot varen we door het heldere water van de grotten. Hier kunt u ook een frisse duik nemen in het natuurlijke water. We bezoeken nog wat andere grotten en ook een zogenaamd 'Longhouse' van een oude stam. In zo'n dergelijk Longhouse komt de stam bij een om bijvoorbeeld te eten of iets te vieren.
's Middags vliegt u van Mulu naar Miri. Daar wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Inclusief: ontbijt en lunchpakket

Dag 5

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Kuching. Na aankomst wordt u meteen opgehaald en naar uw hotel gebracht. Later maken we de Kuching City Tour. De hoogtepunten van de tour zijn het Fort Margherita (alleen van de buitenkant te bezichtigen), de Tua Pek Kong tempel - de oudste Chinese tempel in Kuching en het Sarawak Museum.

Inclusief: ontbijt

Dag 6

's Morgens ontbijt in het hotel. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Semenggok Orang Utan Rehabilitatie Centrum. Het complete centrum beslaat een enorm gebied, vlakbij de stad. Het is een tijdelijke verblijfplaats voor orang utans die ontheemd zijn of gered zijn van gevangenschap. Ze worden hier getraind om weer zelfstandig in hun eigen leefomgeving te leven. U kunt over de paden door het centrum wandelen en de semi-wilde orang utans spotten. Ook kunt u gezien hoe de dieren worden gevoerd op een platvorm in het bos.

Voor de overnachting gaan we naar het Iban Longhouse. Bij aankomst staan de Ibans klaar om u te verwelkomen, een volk wat vroeger werd gevreesd om hun strijdlust. Tegenwoordig leeft het volk vredig als boeren, vissers en jagers. een volk wat vroeger werd gevreesd om hun strijdlust. Tegenwoordig leeft het volk vredig als boeren, vissers en jagers. Voelt u zich vrij om u te mengen met de bewoners van het Longhouse. Neem deel aan hun dagelijkse activiteiten of neem een verfrissende duik in de rivier.
Na het diner kunt u zich laten vermaken door de gastvrije Ibans met hun traditionele dansen en drink rijstwijn met het hoofd van de stam. De overnachting is in een simpel guesthouse met 1pers. bedden en klamboes. Simpele douche en toilet zijn aanwezig.

Inclusief: ontbijt, lunch, diner

Dag 7

Laat u wekken door het gekraai van de hanen. Na het ontbijt worden de traditionele spellen en activiteiten van de stam gedemonstreerd, zoals de hanen gevechten en blaaspijp schieten voor de jacht. In de middag wordt u naar Kuching Airport gebracht, onderweg nuttigen we de lunch. Als u uw verblijf heeft verlengd wordt u 's middags direct naar uw hotel gebracht.

Inclusief: ontbijt en lunch

Uw verblijf