• Laos

Luang Say Cruise -

Luang Say Cruise

Het is een ideale manier om van Thailand naar Laos te reizen, net zoals dat voorheen al gebeurde, per boot. De Luang Say boot is een authentieke nagebouwde motorboot met nostalgische kenmerken. Als u eenmaal aan boord bent zult u het aan niets ontbreken. De bemanning staat geheel voor u klaar! Het is geen luxe boot met hutten, u brengt de tijd gezamenlijk door met uw medepassagiers, er kunnen 24 mensen op 1 cruise mee. U overnacht bij de Luang Say Resort, eenvoudige lodges met electriciteit en een ventilator. Ontbijt en diner is inbegrepen. Lunch vindt plaats op de boot, en er wordt regelmatig gestopt voor een excursie, o.a. bij de Pak Ou grotten. Afhankelijk van het jaargetijde vaart de boot van 1 oktober tot 30 april elke maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag stroomafwaarts naar Luang Prabang. Van 1 mei tot 30 september vaart de boot alleen op woensdags en zaterdags. In juni wordt de boot uit de vaart gehaald voor onderhoud. U kunt ook een omgekeerde boottocht maken, stroomopwaarts. Omdat het erg populair is, is de boot snel volgeboekt. Reserveert u dus ver van te voren! Normale cruise duurt 2 dagen, maar meerdere dagen met uitgebreid programma ook mogelijk!

Inclusief

* 2-daagse cruise incl. 1 nacht verblijf in Luang Say Lodge Pakbeng * alle maaltijden en drankjes aan boord (geen alcohol) *excursies volgens programma incl. entreegelden

Extra informatie

Exclusief: optionele excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen Boekingskosten: € 25,00 en Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.

Programma

Dag 1:

U vertrekt om 09.00 uur vanaf Houexai. Onderweg stopt u bij minderheden, zij leven vrij eenvoudig en de kinderen zijn daarom blij met elk kadootje! De heerlijke buffetlunch wordt aan boord geserveerd.
Tegen de avond komt u aan bij de Luang Say Lodge, waar u zult overnachten in uw eigen cottage met strodak. Na het heerlijke diner kunt u het dorpje Pakbeng nog inlopen voor een kijkje bij de winkels die er zijn. Neem wel een zaklamp mee, want straatverlichting is er niet.

Dag 2:

Na het ontbijt vertrekt de boot weer om half 9. U kunt daarvoor nog naar het marktje van Pakbeng, waar veel minderheden komen om hun waar te verkopen. Onderweg stopt u bij een bergdorpje waar Laos Whiskey wordt gemaakt. Na de uitgebreide buffetlunch stopt u bij de Pac Ou grotten en beklimt u de trappen naar de grotten waar meer dan 1000 beelden staan verspreid, een spirituele ervaring!
Vervolgens vaart u naar Luang Prabang, de stad van de vele tempels en kunt u afhankelijk van uw hotel een transfer bijboeken.

Uw verblijf

Luang Say LodgeDeze bijzondere overnachtingsmogelijkheid kunt u alleen reserveren als u gebruik maakt van de Luang Say Cruise die vaart tussen Huay Xai (grens Laos-T... meer info more info Informations supplémentaires
HoueixayDit is de grensplaats aan de Mekong waar u oversteekt uit het noorden van Thailand bij Chiang Khong.
Het is een klein dorpje zonder noemenswaardigheden, hier beginnen de boottochten naar Luang Prabang over de Mekong.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires