Nieuwsbrief


30 april 2021

Beste Indonesië liefhebbers,

Opnieuw is een maand voorbijgeflitst. Een maand met versoepelingen en volle ziekenhuizen, een drukke Koningsdag en het faillissement van de grootste reisbureau-organisatie in Nederland.

Een maand met in iedergeval een bijzondere ontmoetingen, maar ook met tegenvallend nieuws.

De nieuwe maand gaan we gelukkig weer met volle moed in.

In deze nieuwsbrief leest u er alles over.

Het Merapi team:

Vera, Priscilla, Monique, Julia, Jan en Flip

Help de reisbranche mee uit de problemen...

Dat de pandemie veel slachtoffers kent is helaas bekend. Alleen in Nederland lieten ruim zeventienduizend mensen het leven. De jeugd, jong volwassenen, ouderen en talloze anderen hebben te weinig contact en verliezen hun geduld.

Ondernemers houden hun zaak overeind met spaargeld, oudedagsvoorziening of moeten zelfs hun huis verkopen. Dat de reisbranche de hardst getroffen sector is hoor je niet vaak, maar toch is het zo. Sinds maart vorig jaar loopt het omzetverlies op tot over de 90%. Zeker voor Verre Reizen specialisten is dat zo, zij hebben inmiddels 14 maanden geen omzet, nul-komma-nul.

Veel reisorganisaties zijn inmiddels omgevallen, waaronder grote namen als D-reizen, Footprint en Tenzing.

Ook bij Merapi staat het water tot aan de oren. Vorige week kregen we van het Voucherfonds het bericht dat onze kredietaanvraag was afgewezen. Op basis van de jaarcijfers over 2019 kwamen zij tot de conclusie dat Merapi niet kon garanderen het gevraagde krediet plus rente op tijd te kunnen aflossen. Dat betekent dat wij geen geld van het Voucherfonds kunnen lenen om de vouchers aan de consumenten terug te betalen.

Dat is een zware domper, die we proberen boven te komen door ongeveer een derde van uitstaande vouchers en lopende boekingen om te boeken naar volgend jaar.

Voor ons ziet 2022 er echt veelbelovend uit, met talloze lopende reisvoorstellen die vooruitgeschoven zijn. Maar het is dus een kwestie van dit jaar door zien te komen.

JUST BOOK IT!

In een eerdere nieuwsbrief maakten we al melding van onze
geld-terug-garantie voor nieuwe boekingen. Samen met de meeste van onze partners kunnen we u garanderen dat u uw reis kosteloos kunt annuleren met direct geld-terug-garantie, in het geval dat er sprake is van een Corona-gerelateerd en niet onder een reis- of annuleringsverzekering vallende omstandiheid.
Dus nú boeken en voorgenieten, straks op vakantie is het devies.

Actie: Bij iedere boeking een gratis boek.

Wanneer u vóór 30 juni een reis boekt of een geplande reis omboekt ontvangt u een gratis exemplaar van Trek in Indonesië. De voorpret van uw Indonesiëreis kan dus morgen al beginnen! Nieuwe boekingen en omboekingen, gemaakt van 1 maart tot en met 30 juni geven recht op gratis Trek in Indonesië. Heeft u al een boek via de Trek in Indonesië website besteld? Dan ontvangt u het bedrag als korting op uw boeking terug.

Contactformulier

Ontmoeting met de ambassadeur van Indonesië

Gisteren, 28 april, had ik samen met Susan van Egmond een anderhalf uur durend overleg met Ambassadeur Mayerfas van Indonesië in Den Haag. Ik mocht mijn boek Trek in Indonesië aanbieden, die hij dankbaar en verwonderd over de inhoud in ontvangst nam. Met veel belangstelling vroeg hij of ik met Merapi Tour & Travel alle plaatsen had bezocht die in het boek staan. Het gesprek ging verder natuurlijk over de opening van de Indonesische grens voor toeristen. In juni staat een 'bubbel' gepland tussen Bali en Nederland. Gevraagd naar een routemap hoe Indonesië daarna verder open gaat kon hij nog niet geven, maar heeft nu in ieder geval wel de aandacht.


Trek in Indonesië

Kalimantan groepsreis februari 2022

Gelukkig kunnen we wel met een goed gevoel vooruitkijken naar 2022. We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een Roots&Music groepsreis naar Kalimantan...

Deze relaxte groepsreis over Kalimantan neemt u mee naar het orang-oetan rehabilitatiecentrum Samboja en verder over de machtige Mahakam rivier, waar u onderdeel wordt van het rivierleven, kennis maakt met de Dayakcultuur en geniet van de flora en fauna in het regenwoud.

Vervolgens gaat u op zoek naar de orang oetans in het Berau district, zwemt u met de walvishaaien en kunt u zich opmaken bij het spiegelmeer Danua Cermin.

De rondreis eindigt met een relaxed verblijf op de bounty eilandjes Maratua, Sangalaki en Derawan met fantastische relax- en snorkelmogelijkheden.

Meer informatie vindt u via de link hieronder.

Kalimantan groepsreis

Update Indonesië

Inmiddels zijn in Indonesië ruim twaalf miljoen inwoners gevaccineerd, waarvan meer dan de helft inmiddels twee keer. Het vaccinatietempo ligt nu op ongeveer 450.000 personen per dag.

De eerder door ons genoemde corridors met de eilanden Bintan en Bali worden steeds concreter. De bubbel tussen Singapore en het Sumatraanse eiland Bintan start in de maand mei.

Over de Bali-bubbel met Nederland wordt druk onderhandeld. Politiek is dat vooral in Nederland ingewikkeld. De EU heeft inmiddels voor buiten Europa een beleid bepaald dat grofweg neerkomt op 'minder dan 150 besmettingen per 100.000 inwoners' geeft code groen of geel. Of Nederland het EU-beleid overneemt is nog maar de vraag. Mogelijk dat daar komende week meer duidelijkheid over komt.

Just book it!

Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:

Vanwege het Coronavirus en de tijdelijke sluiting van de horeca zijn alle presentaties voorlopig opgeschort.

12:30-14:00 Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores&Komodo, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

NB: Tijden zijn bij benadering!

Parallelprogramma: DUIKEN! (onder voorbehoud)

12:30-14:00 Bali, Lombok, Komodo, noord Sulawesi, Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi duikreizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Overig Sulawesi, Alor en Kupang, Kalimantan, Molukken, Papua (Raja Ampat Cendrawasih- en Triton Bay)

Graag via onderstaande link aanmelden!

Aanmelden Reiscafé

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat