Nieuwsbrief


29 augustus 2019

Beste Indonesië liefhebbers,

De zomervakanties zitten er zo ongeveer op, dus tijd om te kijken naar een korte vakantie in de herfst of rond Kerst? Of kijkt u al verder voor een langere rondreis in Indonesië?

Onze zuidoost Azië specialst Priscilla ontdekte dat Sri Lanka sinds kort visum vrij is te bereizen en wil wat pareltjes met u delen...

Sinds kort hebben we een samenwerking met de stichting Meraih Bintang. Zij ondersteunen scholings- en andere projecten voor met name kansarme kinderen in en rond Pangandaran, west Java. Wij steken ze graag een helpende hand toe en kunnen u nu een bezoek aan de projecten en een avondeten met lokale medewerkers én kinderen van de stichting aanbieden.

Ten slotte bieden we sinds kort duik- en snorkelcruises aan in de wateren van Raja Ampat en rondom Komodo. In deze nieuwsbrief leest u er alles over.

Veel leesplezier toegewenst door het Merapi team:

Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

PS: Natuurlijk ook belangrijk: Garuda Indonesia viert de Wonderful Indonesia weeks met zeer prettige tarieven. Retourtje Bali al vanaf € 589. Boekbaar tot 17 september

Tarieven Garuda Wonderful Indonesia weeks

Korte vakanties Indonesië

Merapi heeft een aantal korte vakanties van ongeveer 2 weken samengesteld, ideaal voor voorjaars-, mei-, herfst- of kerstvakantie... of gewoon ergens tussendoor. De reizen zijn voorbeeldreizen en kunnen we naar uw wensen of budget op maat maken.

Beleef Bali ANDERS of reis naar betoverend Flores&Komodo. Ga orang oetans spotten op Sumatra of stap in de tijdmachine naar de Baliem vallei en ga relaxen op Raja Ampat… Keuze genoeg om de kerst-, voorjaars- of meivakantie te beleven.

Korte vakanties Indonesië

Schooltje, projecten en avondeten met locals in Pangandaran

Sinds kort werkt Merapi samen met de stichting Meraih Bintang. Zij zetten zich ondermeer in om scholing van kansarme kinderen te bevorderen in Pangandaran. De stichting wil reizigers laten kennis maken met hun projecten en wij moedigen dat van harte aan. Vanaf juli kunnen reizigers een schooltje bezoeken, kennismaken met hun projecten en het avondeten gebruiken met lokale vertegenwoordigers of docenten van de stichting. Als u met kinderen reist zullen ook lokale kinderen aanschuiven, waardoor vaak leuke gesprekken ontstaan...Meer info over stichting Meraih Bintang vindt u via deze link, Vrijwel alle Java voorbeeldreizen van Merapi gaan langs Pangandaran, bijvoorbeeld de 22-daagse rondreis avontuurlijk en cultureel Java en Bali.

22-daagse rondreis avontuurlijk en cultureel Java en Bali

Aparte duik- en snorkelcruises in Raja Ampat en rond Komodo

Ooit wel eens zin gehad om een week aan boord van een Buginese schoener de wateren van Raja Ampat of Komodo te ontdekken? De meeste cruises zijn liveaboards en bieden met name duikers de gelegenheid alle mooie duikstekken op te zoeken. Seatrek heeft prachtige cruises rond Komodo, Raja Ampat en de Molukken, maar die zijn niet voor iedereen weggelegd. Merapi biedt nu 8-daagse snorkelcruises op de Wisesa aan vanaf € 1.645 rond Komodo en € 1.750 bij Raja Ampat.

De comfortabele schoener biedt plaats aan maximaal 8 gasten, die dagelijks kunnen genieten van de mooiste snorkellocaties in de archipel. Tussen het snorkelen door is er volop aandacht voor de schoonheid boven water...
De snorkelcruise is speciaal bedoeld voor snorkelaars, zodat je optimaal kunt genieten van de minder diepe onderwaterwereld.

Een zeer special duikcruise met de Wisesa gaat naar de hamerhaaien in de Banda archipel, zuid Molukken...

Bouwsteen 8 dagen duiken Ambon-Banda-Ambon - liveaboard Wisesa

Reizen naar Sri Lanka, nu visumvrij

Nederlandse toeristen hoeven voorlopig geen visum meer aan te vragen voor een reis naar Sri Lanka. Met deze maatregel hoopt de Sri Lankaanse regering dat het toerisme weer aantrekt na de aanslagen eerder dit jaar met Pasen. Naar verwachting blijft de visumvrije toegang geldig tot maart 2020.

Priscilla, onze Sri Lanka specialist, heeft een aantal extra voorbeeldreizen uitgezet. U vindt ze terug op onze Sri Lanka pagina. Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van vertrekdatum en aantal reizigers.

Op 12 oktober geeft Priscilla tijdens het Reiscafé een presentatie van onder andere Sri Lanka.


Sri Lanka

Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:

zaterdag 7 september
12 oktober
16 november
14 december

Programma:
12:30-14:00 Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores&Komodo, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

NB: Tijden zijn bij benadering!

Parallelprogramma 12 oktober: overige zuidoost Azië landenpresentatie
Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar, Sri Lanka, Maleisië

Tijden afhankelijk van de belangstelling

Parallelprogramma 16 november: DUIKEN!

12:30-14:00 Bali, Lombok, Komodo, noord Sulawesi, Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi duikreizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Overig Sulawesi, Alor en Kupang, Kalimantan, Molukken, Papua (Raja Ampat Cendrawasih- en Triton Bay)

Graag aanmelden via onderstaande link. U kunt daar ook aangeven of u een individueel gesprek wilt met een van onze specialisten

Aanmelden Indonesië Reiscafé

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat