Nieuwsbrief


30 maart 2018

Beste Indonesië liefhebbers,

De lente is ingetreden en ik word weer vrolijk wakker van het gefluit van de vogels. Narcissen en krokussen laten zich van hun mooiste kant zien en her en der komt weer wat groen tevoorschijn.

We hebben het enorm druk gehad en zijn dagelijks nog steeds in de weer om mooie reizen uit te stippelen en af te stemmen op alle individuele wensen.

In deze nieuwsbrief schenken we wat extra aandacht aan projecten en goede doelen die u wellicht zou willen bezoeken tijdens uw reis door Indonesië. Verder een aantal suggesties om ook tijdens het hoogseizoen wat verder weg van de drukte te zijn.

Ook nieuws over de vulkaan Kawah IJen in oost Java en tenslotte een leuke suggestie voor duikers of zij die dat willen worden.

We wensen u weer veel leesplezier en spreken u graag een keer tijdens ons Reiscafé, ons kantoor aan huis in Overasselt of ons flex-kantoor in Doetinchem.

Het Merapi team:

Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

Kawah Ijen tot nader order gesloten


De vulkaan Kawah Ijen in oost Java is tot nader order gesloten voor publiek. Sinds enkele dagen komen er giftige gassen vrij. Ongeveer 30 mensen zijn met ademhalingsproblemen opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis.

De Kawah IJen krater maakt deel tuit van het omvangrijke IJen gebergte in het oosten van Java. De caldeira is wel 20 km breed en omvat onder andere een meer met groot zwavelzuurgehalte. Dagelijks (behalve op vrijdag) verdienen honderden zwaveldragers hier hun brood (of rijst) met het zware werk om de zwavel uit de krater naar de vrachtwagens te dragen.

Normaliter is de Kawah IJen geopend voor toeristen. ’s Nachts kun je getuige zijn van de Blue Flames, een wonderlijk schouwspel boven het meer. De 2 ½ uur durende beklimming naar de top van de IJen vergt een redelijk tot goede conditie.

Als de gassen verdreven zijn kunt u de Kawah IJen bezoeken onderweg van Java naar Bali. Voor Baligangers hebben we een leuke bouwsteen ontwikkeld naar de IJen in combinatie met de zeeschildpadden op het strand van Sukamde in het Nationaal Park Meru Betiri.

Goede doelen en projecten onderweg in Indonesië

Merapi ondersteunt al jaren enkele projecten in Indonesië. Van wees- en kinderhuizen, scholingsprojecten tot een dagopvang voor kinderen met een verstandelijke beperkingen. Op Sumatra, Java, Bali, Sulawesi en Papua bieden we u de mogelijkheid (een van) deze projecten te bezoeken. Enkele tehuizen bieden ook de mogelijkheid aan een paar dagen te overnachten om de projecten zelf te beleven.

Dit zijn de projecten: Kindertehuis Bukit Lawang (Sumatra)

Weeshuis Pa van der Steur (Jakarta – Java)

Stichting Tileng (Batturaden en Imogiri/Yogyakarta – Java)

Sjakitarius (Bali) Kehidupan Anda (Manado-Sulawesi)

Remote school Papua

Als u tijdens uw Indonesië reis een van deze projecten wilt bezoeken helpen we u graag verder op weg!

Weg van de drukte in het hoogseizoen

Eerder dan in voorgaande jaren lijken de populaire bestemmingen Sumatra, Java en Bali deze zomer al snel volgeboekt. Ook de iets minder bekende eilanden Sulawesi en Flores worden al wat minder gemakkelijk boekbaar.

Als Indonesië reisspecialist hebben we gelukkig nog wat pareltjes aan te bieden. Voor zowel stellen als gezinnen is Alor een fantastische bestemming en goed te combineren met Lombok of Flores. Kalimantan is wat duurder en biedt een afwisseling van heel veel natuur, Dayak tradities en prachtig onderwaterleven bij de Derawan eilanden.

Trans Sulawesi is nog steeds goed te doen. In Tanah Toraja ben je zeker niet alleen en in het noorden bij Bunaken zul je ook wel Nederlands horen spreken. Merapi biedt een meer avontuurlijke en een meer traditionele rondreis aan.

Op Papua is de kans groot dat je geen Nederlands hoort. Maak een combinatie van bijvoorbeeld de traditionele Korowai stammen (wel een echte expeditie) of de Baliemvallei met een unieke onderwater beleving in Raja Ampat.

Onze voorbeeldreizen en bouwstenen naar deze bestemmingen zijn slechts voorbeelden en passen we met veel plezier aan naar uw specifieke wensen, budget of beperkingen.

Duiken op Bali en de Gili's

Bali en de Gili eilanden bieden tezamen een grote verscheidenheid aan duiklocaties. Koraal, scheepswrakken, muddiving en manta's wisselen elkaar af. In een heerlijk warme zee (25-28 graden) beleef je de onderwaterwereld volkomen op je gemak. Ervaren divemasters zorgen goed voor je, zodat je alle tijd hebt om te genieten van de vissen, het koraal en de schildpadden.

Deze duikreis neemt je mee naar het prachtige Nusa Menjanggan in noord Bali, de diverse duikspots bij Candidasa en Padangbai, om te eindigen aan het witte strand van Gili Trawangan.

Voor wie een duikcursus wil gaan doen bieden we een 4-daagse PADI Open water cursus aan. Wil je eerst een proefduik? Dan kan dat ook. Deze rondreis begint aan de oostkust bij het vissersdorpje Amed. Hier kun je je brevet halen, om te eindigen op het eilandje Nusa Lembongan waar je tussen en onder de manta's duikt!

Rondreis 16 dagen Bali en Gili Trawangan duiken

Merapi Reiscafé


Het is al geruime tijd een bekend Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:

Zaterdag 28 april (Overasselt)
Zaterdag 19 mei (nog niet bekend)
Zaterdag 16 juni (Overasselt)

Programma:

12:30-14:00 Sumatra-Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemeen
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

Graag aanmelden via onderstaande link:
Aanmelden Reiscafé.

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat