Nieuwsbrief


01-09-2017

Beste Indonesië liefhebbers,

Vorige maand vroegen we u om suggesties voor groepsreizen. Die hebben we volop binnengekregen. Samen met een aantal samenwerkende reisbureaus en zelfstandige reisadviseurs zijn we bezig deze in te plannen en hopen in de volgende nieuwsbrief het volledige aanbod te kunnen publiceren. Voor wie nog niet aan de korte enquete heeft meegedaan staat het item en de link nogmaals in deze nieuwsbrief.

Wel hebben we al een heel speciale groepsreis naar Papua geprogrammeerd en staat ook de Moesson reis naar de Molukken al gepland.

In september verkassen we ons Reiscafé nar de Meridian Travel fair in de Jaarburs in Utrecht. Hiervoor hebben we gratis toegangsbewijzen beschikbaar die u via de link naar het Reiscafé kunt reserveren. In oktober moet ik helaas verstek laten gaan op het Reiscafé in Zwolle, maar Jan en Vera informeren u dan graag hoe wij uw droomreis naar Indonesië kunt verwezenlijken. In november nodigt Garuda u graag uit op ons gezamenlijk Reiscafé op Schiphol!

Nog meer nieuws van Garuda: De Wonderful Indonesia weeks actie is verlengd tot 18 september:

Jakarta vanaf € 599
Denpasar-Bali en Surabaya vanaf € 639
Lombok, Yogyakarta, Makassar en Ambon vanaf € 679
Manado vanaf € 739

Inclusief de Ambon aanbieding reist u met ons 22 dagen al voor € 2.195 individueel over Ambon, Seram, Saparua en Banda!

Groepsreizen in 2018

U kent Merapi natuurlijk als de specialist voor het samenstellen van uw individuele reis naar Indonesië. In 2018 willen we naast individuele reizen ook groepsreizen naar de Gordel van Smaragd organiseren. Net als de individuele rondreizen zorgen we voor culturele beleving, interessante ontmoetingen en bezoeken we alle highlights onderweg. En natuurlijk reizen we in een ontspannen tempo.
We krijgen regelmatig vragen over groepsreizen, maar tot op heden hebben we nog geen reizen uitgestippeld. Daar gaan we vanaf vandaag aan werken. Het mooiste zou zijn dat we de groepsreizen op maat gaan maken. Daarvoor hebben we uw hulp nodig… Via deze link komt u bij een korte vragenlijst, waarbij we inzicht kunnen krijgen naar de wensen. Doet u mee? Het kost u nog geen 5 minuten. Alvast dank!

Teenage tour

Dé Java-Bali reis voor pubers met ouders!

Een afwisselende en verrassende reis met voldoende tijd om tussendoor uit te rusten of zelf op onderzoek uit te gaan.
Je bezoekt de bekende Java highlights, maar staat ook regelmatig letterlijk stil bij natuur en cultuur onderweg. Je komt op interessante plaatsen en er is volop gelegenheid om in direct contact met de bevolking te komen en bijzondere ontmoetingen, ook met lokale jeugd te hebben.

De oude stad Batavia, Heeren van de Thee en muziekles bij Bandung, prachtige natuur rondom Pangandaran,wandelen, moddermassage en schoolprojecten bij Baturraden, de studentenstad Yogyakarta, natuurlijk de Bromo vulkaan, een bezoek aan plantages en grote kans dat je zeeschildpadden op het strand van oost Java hun eieren ziet leggen. Snorkelen, relaxen, cultuur en surfen op Bali.

Deze voorbeeldreis kun je zowel individueel als in groepsverband (maximaal 16 deelnemers) maken. De groepsreis is 24 dagen en kan worden gecombineerd met 8 dagen extra in de jungle van Sumatra en het Tobameer.

De groepsreis staat nog niet gepubliceerd, maar het programma volgt ongeveer dezelfde route als de individuele rondreis.

In de tijdmachine naar de Baliemvallei en Korowai of een snorkelcruise in Raja Ampat.

Iedere twee maanden gaan we groepsreizen organiseren naar Papua. Soms een combi van de Baliemvallei met een snorkelcruise in Raja Ampat en soms de Baliemvallei met een expeditie naar de Korowai. De laatste kan dan worden verlengd met een verblijf in een duikcentrum of homestay in Raja Ampat. Deze reizen hebben al een gegarandeerd vertrek bij deelname van 4 personen. Gezien de beperkte accommodatie is het maximum aantal deelnemers maar 8. Deze zeer bijzondere en dure reizen organiseren we in de maanden november, januari, maart, mei, Julie en een speciale editie in augustus tijdens het Baliemfestival.

De groepsreizen staan eind september online. Een voorproefje van de 3 onderdelen vind je hier: Baliemvallei, Korowai,
Raja Ampat snorkelcruise.

Moesson rootsreis naar de Molukken, februari 2018

Moesson en Merapi bieden u een unieke mogelijkheid de zuid Molukse archipel te verkennen en te genieten van cultuur en natuur!
Deze reis brengt u naar verschillende dorpen op het eiland Ambon, we bezoeken het eiland Saparua, we onthaasten op het prachtige en ongerepte Seram en genieten een kleine week van historie, cultuur en natuur op de Banda eilanden.
We bezoeken plaatsen waar niet veel toeristen komen maar waar van alles te zien is. De reis heeft veel historische en culturele aspecten. U verblijft in nette middenklasse hotels en wordt goed begeleid door uw gidsen.

Uw gastheer is de Indische singer-songwriter Wouter Muller. Wouter heeft al meerdere malen met Merapi rootsreizen begeleid en weet altijd met zijn muziek te ontroeren.

Vertrek: 4 februari, prijs € 2.495

Meer informatie via deze link.

Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:

Zaterdag 23 september (Utrecht Jaarbeurs, Meridian Travel fair)
Zaterdag 28 oktober (Zwolle)
Zaterdag 11 november (Schiphol)
Zaterdag 16 december (Overasselt)

Programma:
12:30-14:00 Sumatra-Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemeen
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

Graag aanmelden via onderstaande link:
Aanmelden Reiscafé.

Voor de Meridian Travel fair op 23 september kunt u gratis toegangskaarten bestellen via deze link.

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat