Nieuwsbrief


1 maart 2019

Beste Indonesië liefhebbers,

Na een aantal uitzonderlijk warme februaridagen lijkt het kwik nu toch onder de 10 graden te zakken. Zo'n beetje de normale temperatuur voor de tijd van het jaar. Toch een graadje of twintig minder dan in het zonnige Indonesië, waar de natte moesson langzaamaan plaats maakt voor het droge seizoen.
In deze nieuwsbrief schenken we aandacht aan de nog mogelijke bestemmingen wanneer u nog geen zomervakantie heeft geboekt, een gezellige groepsreis met de Bintang Bali rockers, een nieuwe Raja Ampat island-hopping tour en een mogelijke nieuwe reis naar Papua voor (nazaten van) oud inwoners en Nederlands Nieuw-Guinea veteranen.

In deze nieuwsbrief leest u er alles over.

Het Merapi team: Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

Groepsreis Bintang Bali Rockers

Op maandag 7 oktober vliegen de Bintang Bali Rockers samen met een aantal muziekvrienden/artiesten en aanhang naar Bali voor een 18-daags vakantieverblijf. Reisbestemming is de gezellige alleroudste Balinese badplaats Sanur. De Bintang Bali Rockers verzorgen daar voor u drie avonden optredens en u kunt ook genieten van de optredens van de muziekvrienden/artiesten die met hen meereizen en een leuk gezellig programma ter plaatse, onder andere vele etentjes en uitstapjes. Het verblijf zal zijn tot vrijdag 25 oktober op basis van logies en ontbijt in driesterrenhotel Puri Gopa, waarna de terugvlucht plaatsvindt. De terugkomst in Nederland is daarop volgend op zaterdag 26 oktober.
Meer info vindt u via deze link.


Meer informatie via deze link.

Bestemmingen zomervakantie 2019

Juli en Augustus zijn de drukke vakantiemaanden, ook in Indonesië. Vraag en aanbod bepalen de prijs, zowel bij de airlines als de hotels. Retourprijzen met korte overstap zitten nu al boven de € 1.100. Op Java en Bali raken de meest populaire hotels nu al snel volgeboekt en wordt het voor ons puzzelen om uw reis naar wens te maken. Voor gezinnen met opgroeiende jeugd is de 28-daagse Sumatra-Java-Bali Teenage tour het summum. Op de overige eilanden is het een stuk rustiger. Sulawesi biedt een verscheidenheid aan cultuur, natuur, parelstrandjes en prachtige snorkelmogelijkheden. We hebben veel varianten om Sulawesi te ontdekken, kies uw favoriete reisonderdelen en we maken uw reis helemaal op maat. Onze unieke Mighty Mystic Kalimantan tour is niet de goedkoopste, maar wel één van de leukste. Orangoetans, neusapen, Dayak stammen, regenwoud, de machtige Mahakam rivier, walvishaaien en nog veel meer maken dit tot de reis van je leven. De rondreis Flores en Komodo is prima te combineren met bijvoorbeeld Lombok, de Gili eilanden en Bali.Of met het nog ongerepte Alor. De Molukken gaan in onze zomermaanden gebukt onder het natte regenseizoen. Papua kent in augustus het Baliemfestival, waar de drie stammen weer oorlogje gaan voeren, maar nu met andere spelregels dan in het verleden. Deze stap-in bouwsteen is prima te combineren met onze 9- of 7-daagse duik- of snorkelsafari in Raja Ampat.

Island hoppen en duiken of snorkelen - Raja Ampat Safari

Nieuw in ons toch al ruime aanbod in Raja Ampat is onze 9- of 6-daagse snorkel- of duiksafari. Deze bouwsteen neemt u mee naar de mooiste duikstekken, panorama's en landexcursies in noord Raja Ampat. U vaart 7 dagen met een eenvoudige, maar volledig voor duikers ingerichte boot en overnacht in zeer eenvoudige homestays op verschillende eilandjes.

Startpunt en finish is het Scuba Republic duikresort bij Waisai, de hoofdstad van het eiland Waigeo. De boot vaart over de Dampier-straat, waar je eersteklas duikspots hebt zoals Cape Kri, Gam-eilanden, het kanaal en nog veel, veel meer ...

De 9-daagse Safari start iedere zaterdag bij deelname van 2 of meer personen. De 6-daagse variant start iedere dinsdag, ook weer bij deelname van 2 of meer gasten.

De Safari is geen individuele reis, er kunnen andere gasten meereizen. De bouwsteen is inclusief alle transfers, ferry, en trance fee Raja Ampat en full board. Klik hier voor meer info

Groepsreis voormalig Nederlands Nieuw-Guinea

Wij krijgen regelmatig de vraag voorgelegd of we een groepsreis naar Papua, het voormalig Nederlands Nieuw-Guinea kunnen organiseren.Dat doen we natuurlijk graag! Middels deze nieuwsbrief willen we een inventarisatie maken van de mogelijke bestemmingen. Wilt u, of één van uw kennissen, in het najaar van 2019 mee op deze reis, dan kunt u via deze link uw wensen kenbaar maken.
Heeft u kennissen die mogelijk geïnteresseerd zijn dan stellen we het bijzonder op prijs indien u deze mail aan hen doorstuurt.Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé of één van de Vakantiebeurzen:

2-3 maart: Pasar Malam Rijswijk
23 maart: Verenigingsgebouw Overasselt

Programma Reiscafé:

12:30-14:00 Sumatra-Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemeen
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

Op 23 maart worden ook parallelpresentaties gegeven van overige zuidoost Aziatische bestemmingen:
11:00 -11:45 Thailand
12:00 - 12:45 Vietnam,
13.00 - 13.45 Laos, Cambodja
14.30 - 15.00 Myanmar
15.00 - 15:30 Sri Lanka
15:45 - 16:30 Maleisië

Graag aanmelden via onderstaande link

Aanmelden Reiscafé.

U kunt natuurlijk ook een afspraak maken bij ons kantoor aan huis in Overasselt.

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat