Nieuwsbrief


30 november 2020

Beste Indonesië liefhebber,

We gaan alweer de decembermaand in met waarschijnlijk saaie Sinterklaasavonden en een stille Kerst. Toch kunnen we weer uitzien naar wat licht in de duisternis. De positieve nieuwsberichten over vaccins kwamen deze maand in rap tempo naar ons toe. Hoe wij en Indonesië daar op voorbereid zijn leest u verderop.
Nieuw in ons aanbod zijn reizen voor rolstoelgebruikers. De eerste reis naar Bali staat al op onze website. Jaa en Sulawesi volgen snel!
Trek in Indonesië vordert ook gestaag en is vanaf vandaag in de voorverkoop gegaan.
Over duurzame vakanties hebben we al eerder geschreven dat we daar druk mee bezig waren. Nu zijn we helemaal klaar voor 2021.

We wensen u veel leesplezier!

Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

NB: Sinds begin maart werken ook wij in deeltijd, waardoor we telefonisch minder bereikbaar zijn: van 10:00 tot 15:00.


De vaccins en reizen naar Indonesië

Met een aantal potentiële vaccins in aankomst gloort er weer wat licht aan de horizon, ook wat betreft reizen naar Indonesië. Na een periode van negen maanden waarin de boekingen volledig stil kwamen te liggen, mogen we eindelijk weer positief naar voren kijken en langzaamaan onze Indonesiëreizen weer promoten.
Indonesië is er klaar voor.
Op de luchthavens zijn elektronische gezondheidsverklaringen (e-HAC) verplicht, wij helpen graag bij het invullen van het document.
Onze agenten hebben alle protocollen geïmplementeerd voor veilig transport en verblijf.
Ook bij de lokale bezienswaardigheden zijn de 3 “M protocollen” verplicht: memakai masker (gezichtsmasker), mencuci tangan (handen wassen / desinfecteren) and menjaga jarak (anderhalve meter afstand).
Op vrijwel alle bestemmingen hebben we met de meeste accommodaties afspraken gemaakt om u een geld-terug garantie te kunnen geven. Tot 60 dagen voor vertrek kunt u vanwege Corona gerelateerde problemen uw reis gratis annuleren of omboeken.
Eindelijk kunnen we u dus weer van dienst zijn met het uitstippelen van uw droomreis! Al onze voorbeeldreizen en bouwstenen vindt u op https://www.merapi.nl/indonesie
Wanneer u daar prijs op stelt maken we graag een telefonische of virtuele afspraak met u om uw wensen en beperkingen af te stemmen op de mogelijkheden.

Onze Indonesië rondreizen

Trek in Indonesië

Goed nieuws ook over het reis- en kookboek Trek in Indonesië! De meeste recepten zijn door verschillende mensen getest. Hier en daar kregen we nuttige feedback en vrijwel altijd was het resultaat een heerlijke maaltijd.
Inmiddels is een ontwerper zich aan het uitleven op de styling van het boek en is mijn broer, de fotograaf, halverwege het in beeld brengen van de gerechten.
Vanaf vandaag is het boek in de voorverkoop te bestellen. De voorverkoop is een vorm van crowdfunding, waarbij ik de aanloopkosten kan financieren en het geeft een goed beeld hoe groot een eerste oplage er uit ziet.
U kunt het boek voor uzelf bestellen, of als cadeau voor een ander. Als het voor Sinterklaas of Kerst is sturen we als extra service op de door u gewenste datum een Trek in Indonesië kaartje naar de ontvanger. Alle boeken die in de voorverkoop worden besteld worden desgewenst ook door mij gesigneerd.
Krijgt u al Trek in Indonesië, klik dan snel door naar www.trekinindonesie.nl


Trek in Indonesië

Duurzaamheid

Merapi Tour & Travel is in de rare afgelopen tijd bezig geweest om zich verder te ontwikkelen wat betreft duurzaamheid. Zodra er weer gereisd kan worden maakt duurzaamheid vast onderdeel uit van ons reisaanbod.
Wij zijn trots om te melden dat wij sinds half juni 2020 een gecertificeerd Travelife Partner zijn geworden. Travelife is een internationale organisatie die een keurmerk uitgeeft waardoor u kunt zien of uw reisorganisator zich bezig houdt met duurzaam toerisme.
Dit gaat verder dan alleen kijken naar Eco hotels of de keuze van vervoer, er wordt ook gelet op de belangen van de lokale bevolking en de impact van de reizigers op de natuur.
Ook hebben wij de International Tourism Plastic Pledge ondertekend om de strijd aan te gaan tegen plastic vervuiling op toeristische bestemmingen.
Een mooi initiatief dat wij onder uw aandacht willen brengen is Trash Heroes: een non-profit organisatie die ook in Indonesië actief is met het opruimen en verminderen van zwerfafval.
Op Bali kunt u bijvoorbeeld bij diverse winkels een duurzame waterfles kopen die u gratis bij de deelnemende winkels kunt hervullen. Natuurlijk kunt u deze fles ook onderweg ( soms tegen kleine vergoeding) bijvullen bij uw hotel of bij restaurantjes als deze een watertank hebben.
Er worden in Indonesië geregeld Clean up acties gehouden met vrijwilligers. Lijkt u dit mooi om aan mee te doen kijkt u dan even op de website van Trash Heroes World voor meer informatie.
Standaard bij nieuwe boekingen compenseren we de CO2 uitstoot die uw reis veroorzaakt. Een doorsnee Indonesiëreis kost ongeveer 4,3 ton CO2 (gemiddeld verbruikt een Nederlander 16 ton CO2 per jaar). Om dit te compenseren wordt een bedrag van € 22 in rekening gebracht. Via de South Pole Groep wordt dit besteed aan ontwikkeling van de geothermale energiecentrale bij Salak, west Java.
Met deze stappen hopen we de toekomst mooi te houden, zodat uw en onze kinderen en kleinkinderen mooie reizen kunnen blijven maken.


South Pole project Salak

Indonesiëreizen voor rolstoelgebruikers

Vooralsnog hebben we geen nieuwe bestemmingen toegevoegd aan ons aanbod Indonesië reizen. Wél hebben we onze service uitgebreid en kunnen we nu ook reizigers met een fysieke beperking mooie reizen naar de Gordel van Smaragd aanbieden. Vooralsnog hebben we alleen een voorbeeldreis uitgewerkt naar Bali. Binnenkort voegen we ook voorbeeldreizen naar zuid Sulawesi en west- en centraal Java toe.

Tijdens deze reizen beschikt u tijdens het verblijf in Indonesië over een privé assistent die ruime ervaring heeft in het assisteren van reizigers met een fysieke beperking. Op Bali kunt op het strand gebruik maken van een speciale strandrolstoel, zijn de accommodaties berekend op rolstoelgebruikers en zijn er verschillende voorzieningen, zodat u van de meeste faciliteiten gebruik kunt maken.

Op Bali worden verschillende excursies gedaan naar ondermeer tempels, de bergmeren, het traditionele oost Bali en proeft u van het dagelijkse Balinese leven.

Voordat een reis geboekt wordt maken we graag kennis, zodat we de (on-)mogelijkheden kunnen bespreken.


Bali rondreis voor rolstoelgebruikers

Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:

Vanwege het Coronavirus en de tijdelijke sluiting van de horeca zijn alle presentaties in 2020 afgelast.

12:30-14:00 Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores&Komodo, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

NB: Tijden zijn bij benadering!

Parallelprogramma 14 november: DUIKEN! (onder voorbehoud)

12:30-14:00 Bali, Lombok, Komodo, noord Sulawesi, Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi duikreizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Overig Sulawesi, Alor en Kupang, Kalimantan, Molukken, Papua (Raja Ampat Cendrawasih- en Triton Bay)

Graag via onderstaande link aanmelden!

Aanmelden Reiscafé

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat