Nieuwsbrief


2 februari 2018

Beste Indonesië liefhebbers,

Heeft u ook zo genoten van Floortje naar het eind van de wereld op het prachtige Wakatobi (zuid oost Sulawesi)? Uitzending gemist? U kunt het hier nakijken. Wakatobi is een pareltje voor duikers, snorkelaars en natuur- en cultuurliefhebbers.

Terwijl de winter zich voorbereidt op een koude week, bereiden wij ons voor op de DuikVaker beurs in Houten dit weekend en werken we nog hard aan het afronden van de vele reisaanvragen van de afgelopen Vakantiebeurs. Meer over de DuikVaker beurs vindt u verderop.

Onze Jan is verhuisd naar Doetinchem en op afspraak inspireert en adviseert hij u graag.

Daarnaast nieuws van onze belangrijkste partner in de lucht: Garuda Indonesia.

We wensen u weer veel leesplezier en spreken u graag een keer tijdens ons Reiscafé, ons kantoor aan huis in Overasselt of ons flex-kantoor in Doetinchem.

Het Merapi team:

Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

Vluchtwijzigingen Garuda


Deze week kregen we bericht van Garuda Indonesia dat zij hun vluchten van Amsterdam naar Jakarta per 25 maart vervroegen van 16:45 naar 12:05. Met deze wijziging arriveert u ’s morgens vroeg al om 06:40 in Jakarta.
Vooral voor reizigers die daarna nog doorvliegen naar Medan, Makassar of Bali heeft dat grote voordelen. In plaats van aan het eind van de middag arriveert u al rond het middaguur. We zijn nog bezig met Garuda om de aansluiting naar Ambon mogelijk te maken. We houden u via de nieuwsbrief op de hoogte.

Al onze klanten die bij ons Garuda vluchten na 25 maart hebben geboekt krijgen komende week bericht over de wijziging met, indien van toepassing, het voorstel een eerdere aansluiting naar de eindbestemming te kiezen.

Nog meer nieuws van Garuda:
Op maandag, woensdag en vrijdag vliegt Garuda vanaf Makassar naar Palopo, op circa 2 uur rijden van Torajaland. In plaats van een ruim 8 uur durende rit van Makassar naar Toraja is dit een prima alternatief.

Meer info| Bel of mail Vera via aanvragen@merapi.nl

Duiken in Sulawesi

Duiken kan in Sulawesi in het zuiden, midden en het noorden. In het zuiden liggen de Wakatobi eilanden.

Wakatobi is een eilandengroep in het oosten van zuid Sulawesi. De naam is een acroniem voor de eilanden Wangiwangi, Kalepuda, Tobia en Binongko. Het is het gebied van de zeenomaden en is een prachtig gebied om te duiken en te snorkelen. Vanuit Makassar is er een dagelijkse vlucht naar Matahora op het eiland Wangiwangi.

In centraal Sulawesi zijn de Togian eilanden een lust om te duiken of snorkelen. Vanuit Ampena zijn er dagelijkse bootverbindingen en vanuit noord Sulawesi is er een bootverbinding die twee keer per week van en naar Togian vaart (met vaak annuleringen en evrtragingen). Ook bij Dongala kan prima worden gedoken of gesnorkeld.

In het noorden van Sulawesi liggen de eilandjes Bunaken, Siladen en Bangka en Lembeh Strait, al jaren een van de meest populaire duiklocaties in Indonesië. Met tal van gecertificeerde duikresorts en prima vluchtverbindingen (Garuda Indonesia en Singapore Airlines) is noord Sulawesi ook eenvoudig te bereiken.
Alle info over duiken op Sulawesi vindt u via deze link.

Nieuw bezoekadres: Doe-Center Doetinchem

Naast ons kantoor aan huis te Overasselt kunt u ons sinds vorige week ook bezoeken in het Doe-Center te Doetinchem. Jan Wezendonk staat u daar graag te woord. Maakt u voordat u komt wel een afspraak?
Dat kan telefonisch via 08-8111 999, via de email of het contactformulier.

U kunt uw afspraak met Jan plannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt, maar bij voorkeur tijdens normale werktijden. Hij adviseert graag over uw reis naar Indonesië en zeker over zijn tweede thuis: Sulawesi.

3 en 4 februari: DuikVaker beurs in Houten

Komend weekend, 3 en 4 februari, staan we op de DuikVaker beurs in Utrecht. We vertellen daar met veel plezier over alle duikmogelijkheden in zowel de favoriete bestemmingen als Bali, Gili;s, Komodo en Bunaken, als over de meer remote bestemmingen in zuid Sulawesi, Alor, Kalimantan, Molukken en Raja Ampat, Triton Bay en Cendrawasih Bay in Papua. U vindt ons in stand 332. Op beide dagen geven we twee presentaties:

Zaterdag 11:30 Duiken in remote Indonesië
Zaterdag 15:00 Duiken in mainstream Indonesië
Zondag 11:00 Duiken in mainstream Indonesië
Zondag 13:00 Duiken in remote Indonesië

Alvast genieten van voorpret:
Rondreis 16 dagen Bali duiken
Bouwsteen 7 dagen duiken Raja Ampat homestay
Bouwsteen 7 dagen duiken in luxe Sorido Bay

Wist u dat Merapi exact dezelfde prijzen aanhoudt als die de duikresorts aanbieden? Wanneer u via Merapi boekt geniet u wel van alle zekerheden als SGR, ANVR en Calamiteitenfonds. Daarnaast verzorgen we graag de vluchten en eventueel landarrangement voor u.

Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:

Zaterdag 17 februari (Overasselt)
Zaterdag 17 maart (Zwolle)

Programma:
12:30-14:00 Sumatra-Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemeen
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

Graag aanmelden via onderstaande link:
Aanmelden Reiscafé.

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat