Nieuwsbrief


3 juli 2020

Beste Indonesië liefhebbers,

Heel langzaam wordt duidelijk hoe het nieuwe niet-normaal er uit ziet. Toasten en proosten op gepaste afstand, mondkapjes in trein en vliegtuig, bienvenue in Frankrijk en stay away in Britain en de USA...
Er zijn weer lichtpuntjes, vandaar een wat positievere nieuwsbrief dan in de afgelopen maanden. Natuurlijk nog wel een virus-update, maar daarnaast info over luxe privévilla's op Bali, duikreizen naar Kalimantan en Raja Ampat en over groepsreizen in 2021.

Veel leesplezier namens het Merapi team:
Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

NB: Sinds begin maart werken ook wij in deeltijd, waardoor we telefonisch minder bereikbaar zijn: van 10:00 tot 15:00.

Update Coronavirus Indonesië

Tot ongeveer een maand geleden telde Indonesië dagelijks zo'n 500 nieuwebesmettingen per dag. Twee weken na het Suikerfeest op 24 mei, is dat opgelopen naar ruim 1.200 nieuwe besmettingen. In Indonesië is het gebruikelijk dat mensen tijdens het Suikerfeest terugkeren naar hun geboorteplaats, om daar samen met hun familie het feest te vieren. Normaliter trekken er dan tientallen miljoenen mensen door heel Indonesië. Dit jaar wordt geschat dat het is beperkt tot enkele miljoenen, met een stevige groei van het aantal besmettingen als gevolg. Op dit moment telt Indonesië zo'n 60.000 bekende besmettingen en 3.000 sterfgevallen als gevolg van het virus.
De conclusie die wij er aan verbinden is, zeker met allerlei onbevestigde krantenberichten, dat het vrijwel zeker is dat reizen in juli nog niet mogelijk is en in augustus zeer onzeker.
Zelfs wanneer grenzen open zijn, vluchten normaal worden uitgevoerd, protocollen zijn geïmplementeerd en bezienswaardigheden open, dan nog kan het zijn dat Buitenlandse Zaken de code-oranje nog niet aanpast naar code-geel.
Vooralsnog gaan wij er van uit dat reizen weer mogelijk zullen zijn per 1 september.

Corona voucher

Duikreizen Maratua en Raja Ampat

Samen met de Nederlandse Onderwatersport Bond NOB organiseren we 2 duikreizen naar Indonesië:
Van 7 tot en met 17 april 2021 gaat de duikreis naar Maratua in de Derawan archipel, oost Kalimantan. Grote zeeschildpadden, manta’s, dolfijnen, haaien en barracuda's zijn hier in overvloed te spotten! Maar ook de macroduikers komen volop aan hun trekken. Voor degenen die de walvishaaien nog op hun lijstje hebben staan: er is een dag om met deze imposante dieren te duiken of te snorkelen. Rob Kool verzorgt tijdens deze reis de specialisatie Onderwaterbiologie Wereldwijd. In deze toegankelijke specialisatie leert u meer over de soorten die u onder water ziet, de samenhang tussen soorten en hun omgeving, en het gedrag.
Duikreis Maratua, oost Kalimantan

Van 10 tot en met 20 november 2021 nemen we u mee naar het ongerepte Raja Ampat, in het hart van de koraaldriehoek. U verblijft bij Scuba Republic duikresort voor de kust van Waisai. Dat ligt direct aan de Dampier Strait, met tientallen duikplekken waaronder de beroemde Arborek Jetty en Manta Point. Prijswinnend onderwaterfoto-/en videograaf Raymond Wennekes verzorgt tijdens deze reis een workshop ‘Video maken van A tot Z’. Raymond laat u al zijn tips en trucs zien voor het maken van een goede onderwatervideo. Voor vertrek krijgt u al uitleg over de voorbereiding van een videoproductie, zodat u in Raja Ampat meteen de mooiste beelden voor uw eigen film kunt maken! Uiteraard helpt Raymond daarbij en zal hij het ook hebben over het monteren van de beelden tot één prachtige, korte film. U komt thuis met een geweldige onderwaterfilm, ongeachte uw niveau of camera.
Duikreis Raja Ampat

Duiken in Indonesië

Privé villa's op Bali

Op Bali bieden wij een groot aantal privé villa's over het gehele eiland aan. Zonder uitzondering zijn het luxe villa's met eigen zwembad voor prijzen variërend van € 165 (2 kamers) tot € 3.000 (16 kamers) per nacht in het laagseizoen. In het hoogseizoen geldt vaak een toeslag van zo’n 50%.
Mocht u op zoek zijn naar een privé droomvilla, kijk dan eens naar onze privé villa's op Bali. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Laat het ons weten en we zoeken verder. Nog niet alle villa's staan op onze site.

Privé villa's Bali

Groepsreizen in 2021

U kent ons natuurlijk van onze individuele maatwerkreizen naar Indonesië. In het verleden hebben we een inventarisatie gehouden naar de behoefte aan groepsreizen, maar daar bleek tot vorig jaar weinig animo voor te zijn. We gaan daar vanaf 2021 toch opnieuw leven in blazen, zowel naar de bekende eilanden Sumatra, Java en Bali als naar de minder bekende eilanden. Via deze link komt u op ons enquêteformulier, waar we een aantal suggesties doen naar de diverse bestemmingen. We zouden het zeer op prijs stellen als u op het formulier aangeeft of u interesse zou hebben in de betreffende reis. En mocht u later aan zo’n reis deelnemen, dan hebben we een cadeaubon van € 50 voor u klaarliggen!

Groepsreizen Indonesië

Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:

12 september: Overasselt
10 oktober: Overasselt
14 november: locatie nog onbekend
12 december: Overasselt

12:30-14:00 Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores&Komodo, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

NB: Tijden zijn bij benadering!

Parallelprogramma: DUIKEN! (onder voorbehoud)

12:30-14:00 Bali, Lombok, Komodo, noord Sulawesi, Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi duikreizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Overig Sulawesi, Alor en Kupang, Kalimantan, Molukken, Papua (Raja Ampat Cebdrawasih- en Triton Bay)

Graag via onderstaande link aanmelden!

Aanmelden Reiscafé

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat