Nieuwsbrief


03 november 2017

Beste Indonesië liefhebbers,

Na drie en een halve week genieten in Indonesië zit ik tijdens de vlucht van Jakarta naar Amsterdam de nieuwsbrief te typen.

Ruim een week hebben we Flores van Maumere tot Labuan Bajo mogen beleven, gevolgd door een slecht georganiseerde travel market in Kupang, west Timor. Daarna de saaie dagen ruimschoots goedgemaakt op het prachtige en veelzijdige eiland Alor, om af te sluiten op Nusa Lembongan, Bali.

Tijdgebrek is de reden dat deze mooie ervaringen nog een maandje geheim blijven. Ik hoop in de volgende nieuwsbrief u lekker te kunnen maken…

Inmiddels staan een aantal groepsreizen online op de website. Er zijn verschillende varianten op Sumatra, Java en Bali reizen en ook de bijzondere Papua reis en de Moesson rootsreis kunt u vinden via deze link.

De vulkaan Gunung Agung is al enkele weken aan het rommelen en de autoriteiten hebben het hoogste waarschuwingsniveau tereggueschroefd naar niveau 3. In een straal van 12 km was de omgeving geëvacueerd, nu is dat teruggebracht naar 6 km en daarmee is ook de populaire duikplaats Tulamben weer bereikbaar. De moedertempel van Bali, Pura Besakih, is voorlopig nog gesloten.
Ondanks dat Agung nu al een paar dagen stabiel onrustig is kan dat zomaar veranderen. We adviseren onze reizigers om accommodaties in oost Bali uit voorzorg om te boeken, naar bijvoorbeeld accommodaties in Munduk of de omgeving van Ubud.
Bij een eruptie van Gunung Agung is het niet onwaarschijnlijk dat het vliegveld tijdelijk wordt gesloten vanwege de aswolken. Voor zover mogelijk zullen we onze gasten dan via Lombok, of oost Java omleiden, waarbij dan wel een deel van de reisprogramma's wordt gewijzigd. Eventuele extra kosten kunnen worden verhaald op de reisverzekering en bij een 'erkende' calamiteit, bij het Calamiteitenfonds waar Merapi bij is aangesloten.
Via de website van de Bali Tourism Board blijft u op de hoogte.

Al zin om de koffers te pakken, maar de bestemming nog niet bepaald? Bezoek dan zaterdag 11 november ons Indonesië Reiscafé bij Garuda Indonesia op Schiphol!

Veel leesplezier!

Nusa Lembongan, bijzonder uitstapje op Bali


Onze inspectiereis hebben we afgesloten op Bali, op het eilandje Nusa Lembongan. Dit eilandje, samen met Nusa Peneeda, ligt op ongeveer driekwartier varen vanaf Sanur. Ofschoon het bij Bali hoort hangt er een veel relaxtere sfeer dan bijvoorbeeld in het drukke Kuta. Wij verbleven in het Lembongan Beach club resort. Niet de voordeligste accommodatie, maar wel lekker luxe, zeker met een gratis upgrade naar de Premierre private pool villa J.De lokatie heet Dream beach en is een van de rustigere stranden. Bij andere strandjes zie je veel meer watersportactiviteiten als waterscooters en bananenboten…

Wat je zeker moet doen op dit eilandje is gaan duiken of snorkelen. Vrijwel alle hotels bieden een ochtend snorkelen aan bij Manta Bay, Chrystal Bay en Mangrove point.

Klik hier voor de video met snorkelen tussen de mantaroggen.

Binnenkort hebben we een tweede Bali Anders reis op de website, met daarin opgenomen een verblijf van 3 nachten op dit pareltje van Bali.

24 dagen Java-Bali of 31 dagen Sumatra-Java-Bali groepsreizen Teenage tour

Dé Java-Bali reis voor pubers met ouders!
Een afwisselende en verrassende reis met voldoende tijd om tussendoor uit te rusten of zelf op onderzoek uit te gaan.
Je bezoekt de bekende Java highlights, maar staat ook regelmatig letterlijk stil bij natuur en cultuur onderweg. Je komt op interessante plaatsen en er is volop gelegenheid om in direct contact met de bevolking te komen en bijzondere ontmoetingen, ook met lokale jeugd te hebben.

De oude stad Batavia, Heeren van de Thee en muziekles bij Bandung, prachtige natuur rondom Pangandaran,wandelen, moddermassage en schoolprojecten bij Baturraden, de studentenstad Yogyakarta, natuurlijk de Bromo vulkaan, een bezoek aan plantages en grote kans dat je zeeschildpadden op het strand van oost Java hun eieren ziet leggen. Snorkelen, relaxen, cultuur en surfen op Bali.

Deze groepsreis (maximaal 5 gezinnen of 20 deelnemers) duurt 24 dagen voor het Java-Bali deel en 31 dagen inclusief het Sumatra deel.

Meer info over de Teenage tour vindt u via deze link.

Vertrekdata:
Vrijdag 13 juli en vrijdag 27 juli (Sumatra-Java-Bali)
Vrijdag 20 juli en vrijdag 3 augustus (Java-Bali)

Walvishaaien. In de tijdmachine naar de Baliemvallei en een snorkel- of duikvakantie in Raja Ampat

We hadden graag alle Papua groepsreizen online gehad, maar zijn nog bezig om data met voldoende beschikbaarheid op de snorkelcruise te vinden.

Vooralsnog alleen een 20-daagse groepsreis die je meeneemt naar de walvishaaien in Cendrawasih Bay. Hier zwem, snorkel of duik je 2 dagen met de imposante walvishaaien. Vervolgens stap je in de tijdmachine en beleef je 4 dagen lang de traditionele Dani stammen in de Baliemvallei. Een reis boordevol cultuur en prachtige wandelingen!
Je sluit af in het Raja Ampat National park, een immens eilandengebied waar je volop kunt snorkelen of (tegen meerprijs) duiken in de mooiste zeetuinen van Indonesië. Vertrek is al gegarandeerd bij deelname van 4 personen.

Prijs: € 3.975 p.p. (op basis van 2 personen/kamer). Toeslag 1-persoonskamer € 200. Inclusief alle vluchten, entreegelden, vrijwel overal ontbijt, lunch en diner.
Duikpakket 10 duiken: € 485.
Vertrekdata 2018:
11 februari
10 juni
4 november

Alle info vind je via deze link.

Moesson rootsreis naar de Molukken, februari 2018


Moesson en Merapi bieden u een unieke mogelijkheid de zuid Molukse archipel te verkennen en te genieten van cultuur en natuur!
Deze reis brengt u naar verschillende dorpen op het eiland Ambon, we bezoeken het eiland Saparua, we onthaasten op het prachtige en ongerepte Seram en genieten een kleine week van historie, cultuur en natuur op de Banda eilanden.
We bezoeken plaatsen waar niet veel toeristen komen maar waar van alles te zien is. De reis heeft veel historische en culturele aspecten. U verblijft in nette middenklasse hotels en wordt goed begeleid door uw gidsen.

Uw gastheer is de Indische singer-songwriter Wouter Muller. Wouter heeft al meerdere malen met Merapi rootsreizen begeleid en weet altijd met zijn muziek te ontroeren.

Vertrek: 4 februari, prijs € 2.495

Meer informatie via deze link.

Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:

Zaterdag 11 november (Schiphol)
Programma:
12:00-13.30 Sumatra-Java
13.30-13.45 Presentatie Garuda
13:45-14:15 Merapi reizen en Indonesië algemeen
14:15-15.30 Bali, Lombok, Flores, Sulawesi
15.30-16.00 Rondleiding Schiphol
16:00-16:45 Kalimantan en de Molukken en Papua

Zaterdag 16 december (Overasselt)
Programma:
12:30-14:00 Sumatra-Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemeen
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

Graag aanmelden via onderstaande link:
Aanmelden Reiscafé.

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat