Nieuwsbrief


02-08-2018

Beste Indonesië liefhebbers,

Voor de temperatuur zou je deze zomervakantie niet naar Indonesië hoeven te gaan, het was hier zelfs warmer dan op de meeste Indonesische eilanden.

Deze maand nieuws over een nieuwe veelzijdige bouwsteen in Kalimantan, de aardbeving op Lombok, een groepsreis naar walvishaaien, de Baliemvallei en Raja Ampat in Papua en nogmaals de Molukken groepsreis in februari komend jaar.

Eigenlijk is er ook nog veel nieuws over onze duikreizen, maar de nieuwsbrief is alweer vol. Deze link brengt je naar de mooiste duikvakanties in de Gordel van Smaragd. Scroll naar onze nieuwe Sea Safari liveaboards (nu ook met Alor!) of de 17-daagse duikreis naar Ambon en Banda op de Molukken!

Veel leesplezier!

Het Merapi team:

Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

Travelicious Kalimantan

Travelicious Kalimantan is de naam van onze nieuwe en verrassend veelzijdige bouwsteen in oost Kalimantan. Op het vaste land en langs de rivier staat u oog in oog met Dayaks en orang oetans. Een paar dagen later kunt u snorkelen en relaxen op de bounty eilandjes Maratua, Sangalaki, Derawan en Kaniungan.

Onder water ziet u behalve kleurrijk koraal ook mantaroggen, niet jeukende kwallen, talloze dolfijnen, reuze zeeschildpadden en walvishaaien...

Deze link neemt je mee naar de bouwsteen en hier vind je een complete 21-daagse rondreis.

Aardbeving op Lombok

Zondagochtend werden we opgeschrikt met het nieuws over de aardbeving op het eiland Lombok. Vooral het noorden werd getroffen, de plaatsen Senaru en Sembalun, op de flanken van de vulkaan Rinjani, hadden het zwaar te verduren. 14 mensen zijn omgekomen en enkele honderden licht of ernstig gewond. De schade is groot aan gebouwen en infrastructuur. Meer dan duizend woningen zijn verwoest en zo'n 5.000 mensen zijn geëvacueerd.
De Rinjani is ook een toeristische trekpleister voor meerdaagse vulkaan trekkings. Op het moment van de aardbeving waren ruim 1.000 mensen op de vulkaan die nu vrijwel allen weer veilig zijn ondergebracht. Een Maleisische klimmer heeft de aardbeving niet overleefd.

Uitgelicht: Groepsreis op maat naar Papua: walvishaaien, Baliemvallei en Raja Ampat

Een 20-daagse groepsreis die je meeneemt naar de walvishaaien in Cendrawasih Bay. Hier zwem, snorkel of duik je 2 dagen met de imposante walvishaaien. Vervolgens stap je in de tijdmachine en beleef je 4 dagen lang de traditionele Dani stammen in de Baliemvallei. Een reis boordevol cultuur en prachtige wandelingen!

Je sluit af in het Raja Ampat National park, een immens eilandengebied waar je volop kunt snorkelen of (tegen meerprijs) duiken in de mooiste zeetuinen van Indonesië. Vertrek is al gegarandeerd bij deelname van 4 personen.

Prijs: € 3.975 p.p. (op basis van 2 personen/kamer). Toeslag 1-persoonskamer € 200. Inclusief alle vluchten, entreegelden, vrijwel overal ontbijt, lunch en diner.
Duikpakket 10 duiken: € 485.

Vertrek 4 november

Alle info vind je via deze link.

Molukken groepsreis februari 2019


De Molukken staan weer op de kaart en Merapi neemt u er graag mee naartoe.

Deze reis brengt u naar verschillende dorpen op het eiland Ambon, we bezoeken het eiland Saparua, we onthaasten op het prachtige en ongerepte Seram en genieten een kleine week van historie, cultuur en natuur op de Banda eilanden.
We bezoeken plaatsen waar niet veel toeristen komen maar waar van alles te zien is. De reis heeft veel historische en culturele aspecten. U verblijft in nette middenklasse hotels en wordt goed begeleid door uw gidsen.

Vertrek: 1 februari, prijs € 2.395

Meer informatie via deze link.

Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.


Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:


Zaterdag 15 september (Overasselt)
13 en 14 oktober (Verre reizen event Antwerpen)
Zaterdag 24 november (Overasselt)
Zondag 09 december (Vakantiebeurs Limburg, Sittard)

Programma Reiscafé:
12:30-14:00 Sumatra-Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemeen
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua


Graag aanmelden via onderstaande link:

Aanmelden Reiscafé.

U kunt natuurlijk ook een afspraak maken bij ons kantoor aan huis in Overasselt of het flexkantoor in Doetinchem.

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat