Nieuwsbrief


1 juni 2018

Beste Indonesië liefhebbers,

Het waren weer 3 heerlijke weken Indonesië. Een week op pulau Buton, een kleine week Kendari en pulau Labengki en tot slot een week op Alor. Drie remote eilandjes met prachtige natuur en cultuur. Verderop leest u er meer over en over de reismogelijkheden.

We wensen u weer veel leesplezier en spreken u graag een keer tijdens ons Reiscafé, ons kantoor aan huis in Overasselt of ons flex-kantoor in Doetinchem.

Het Merapi team:

Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

Pulau Labengki

Het eiland (pulau) Labengki is onder westerse toeristen nog weinig bekend. Het heeft echter de potentie om dat wel te worden. Zowel onder als boven water is van alles te zien en te beleven. Er is een reservaat waar reuzemosselen worden beschermd en waar je prachtig boven kunt snorkelen. De karst rotsen rondom Labengki en het nabijgelegen Sombori eiland. Labengki zelf is vrijwel onbewoond. Naast het Labengki Island resort (het enige met een duikcentrum) zijn er nog enkele eenvoudige resortjes.

Op het kleinere Labengki kecil hebben Bajo's (zeenomaden) een dorpje met ongeveer 100 gezinnen. Er zijn enkele gezellige guesthouses, maar verwacht beslist geen luxe. Je gastvrouw of -heer leidt je met plezier naar de vuurtoren en de grot tijdens de "island tour".Labengki biedt voor duikers en snorkelaars voldoende om een weekje te genieten. Houdt wel rekening met een omgekeerd regenseizoen: van mei tot september waait een oostenwind en valt er veel regen. Oktober tot april zijn de goede maanden.Vooralsnog hebben we geen standaard bouwstenen voor Labengki. Meer info en een leuke video vindt je via deze link.

Bau Bau en Pulau Buton

Een nieuwe parel in ons reisaanbod wordt een ongeveer 7-daagse bouwsteen om het eiland Buton te verkennen. Op dit kleine eiland vind je natuur, cultuur, historie en een mooie onderwaterwereld op korte afstand.

In de gezellige en overzichtelijke hoofdstad Bau Bau bevindt zich het ruim 4 eeuwen oude fort Benteng Buton. Het is het grootste fort van Indonesië en deze keer eens niet door Portugezen of Nederlanders gebouwd, maar door de eigen inwoners.

Meer naar het noordoosten ligt het conservation park Lambusango. Om hier Tarsius aapjes te zoeken is een overnachting in de zeer eenvoudige homestay van pak Halli Day noodzakelijk, omdat de spookdiertjes zich alleen rond zonsopgang en -ondergang laten zien. In het park vind je verder de Khuskus knaagdieren en tientallen vreemde vogelsoorten.

Op de heenweg bezoeken we een zeewierplantage en een parelkwekerij in het dorpje Palabusa. Op de terugweg naar Bau Bau bezoeken we ook een van de Bajo (zeenomaden) dorpjes Lawele of Lasalimu.Snorkelen of duiken doen we vanaf het Nirwana Buton resort. Het huisrif is al indrukwekkend, maar tijdens het dagje island hopping komen we nog veel meer mooie koraaltuinen met exotische vissen tegen.Bau Bau is onder andere met Garuda te bereiken vanuit Makassar (klein uurtje vliegen) en heeft bootverbindingen met onder andere de Wakatobi eilanden.

Pulau Buton en Bau Bau kennen de gangbare moessons: Regen van december to en met maart en droog van april tot november.

Bouwstenen en voorbeeldreizen verwachten we binnen enkele weken op de website. Plaats- en eilandinformatie vind je via deze link.

Weg van de drukte: Alor


Tijdens onze inspectiereis in oktober en wederom vorige maand zijn we helemaal verliefd geworden op het kleine eilandje Alor. Het was al redelijk bekend bij duikers, maar wij gaan het toegankelijk maken voor iedereen. Naast de wonderschone onderwaterwereld waar ook snorkelaars hun ogen uitkijken, heeft het erg gezellige en uitnodigende traditionele dorpjes, heerlijke wandel- en trekkingmogelijkheden en boven water zie je regelmatig dolfijnen en als je geen pech hebt walvissen. En dat allesop maximaal anderhalf uur rijden of varen. Het paradijs in een notendop.

De moeilijkheidsgraat van Alor is de bereikbaarheid: Vanuit Jakarta of Bali kom je er met lokale airlines als Wings Air en TransNusa.

Voor duikers hebben we ons aanbod nu uitgebreid naar drie resorts: Het luxe Alami Alor, het paradijselijke Alor Divers en het gezellige en basic La Petite Kepa.Alor is bij uitstek een paradijs van april tot en met november. Via deze link vind je onze 7-daagse bouwsteen.

15 dagen Bali ANDERS, cultureel of een duikreis

Bali is nog steeds dé vakantiebestemming van Indonesië. Op dit relatief kleine eiland (ca 150 x 100km) is alles mogelijk: relaxen aan het strand, genieten van kunst en cultuur, wandelen door de natuur of over de rijstvelden, trekking naar de Batur vulkaan, raften, snorkelen, duiken, uitgaan, kook- en dansworkshops, lekker eten, surfen, zeilen (om maar eens wat te noemen).


Onze Bali rondreizen nemen u mee naar verschillende bestemmingen en kunt u bijvoorbeeld beginnen en eindigen met een strandvakantie. We hebben nu 3 verschillende rondreizen: een duikreis, een culturele reis en de actieve Bali ANDERS reis.

Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:

Zaterdag 16 juni (Overasselt)


Programma:
12:30-14:00 Sumatra-Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemeen
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua


Graag aanmelden via onderstaande link:
Aanmelden Reiscafé.

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat