Nieuwsbrief


31 augustus 2023

Beste Indonesië liefhebbers,

Terwijl u dit leest ben ik waarschijnlijk druk mijn koffer aan het pakken, zaterdag mag ik weer naar het mooie Indonesië voor een uitgebreide inspectie.

De Borobudur op is niet meer vanzelfsprekend. Reizigers vertellen hun verhaal en nu reserveren voor de zomervakantie 2024 loont!

Lees er meer over in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier namens het Merapi team:

Het Merapi team:
Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

Reiservaringen

Dat reizen in Indonesië niet altijd vanzelfsprekend volgens plan verloopt vertel ik al jaren aan toekomstige reizigers. Dat het goed wordt opgelost door onze lokale agenten is voor hen ook geen nieuws. U kunt de meest recente ervaringen lezen op de levendige en boeiende Reisverslagen pagina. Geniet lekker mee via onderstaande link

Reiservaringen

Inspectiereis

In de maand september gaan lief Monique en ik weer op reis naar (voor ons) onbekende bestemmingen in Indonesië. We starten op het eiland Karimunjawa, aan de noordkust van Java, en verblijven in het luxe duikresort Kura Kura en in het retreatresort Alam Kita. Het eiland is sinds Corona nog niet zo makkelijk te bereiken, los van chartervluchten door Kura Kura. De ‘gewone’ route is met een fast ferry vanaf het meubel-dorp Jepara.

Na Karimunjawa gaan we naar een van de meest oostelijk gelegen Kleine Sunda eilanden Alor, om vorm en inhoud te geven aan ons Tongke Lima project op het eiland. We hopen u vanaf 2025 als gast te kunnen en mogen ontvangen.

Na een kleine tussenstop bij het Kalimaya dive resort op Sumba reizen we dan via Manado door naar de Noord Molukken, met een paar dagen op (alweer) een duikresort: Metita. Vervolgens via het eiland Morotai en de provincie Halmahera naar Ternate en Tidore.

In oktober hoop ik u mooie verhalen te kunnen vertellen…


Problemen bij de Borobudur

Tsja, vandaag mag dit niet, morgen dat wel en daarna zien we wel weer…. Het ministerie van Toerisme heeft een paar jaar gelden de Borobudur uitgeroepen als één van de topprioriteiten voor toeristen. Het hele project werd de 5 Nieuwe Bali’s genoemd. Klinkt leuk, maar makkelijk maken ze het niet ☹

Sinds 8 augustus kunnen onze lokale agenten alleen nog toegangsbewijzen aanschaffen voor het tempelcomplex en niet meer voor het betreden van de tempel zelf. Om het moeilijk te maken kunnen bezoekers die de tempel op willen alleen nog, vanaf 6 dagen voor het bezoek, on-line tickets voor de tempel boeken. Er zijn tijdslots vanaf 08:30 tot 16:30, uitgezonderd de maandagen. Dan kunnen er geen toeristen de tempel op. Onze voorheen razend populaire Borobudur Sunrise excursie is nu ook gewijzigd naar een sunrise op één van de heuvels/bergen rond de Borobudur, gevolgd door een ontbijt en de entree tot het complex. Tickets om de tempel op te gaan dient u dus vanaf 6 dagen voor het bezoek zelf te regelen via de link hieronder.

Tickets Borobudur

Reserveren zomer 2024

Ja! Het kan al voor een groot deel van de zomervakantie 2024: tickets reserveren naar Indonesië. Daar waar voor deze zomervakantie de ticketprijzen voor een retour naar Indonesië alweer opliepen tot boven de € 1.700 zijn ze nu met redelijk tot goede overstaptijden te reserveren rond de € 1.200 / € 1.400. Hoteltarieven hebben we nog maar mondjesmaat, maar we verwachten hier geen torenhoge prijsstijgingen. En waar we dit jaar in april al Nee moesten verkopen voor veel van onze favoriete accommodaties is er nu nog volop keuze.

Ons advies: Vraag snel een reisvoorstel aan en Jan, Vera, Priscilla of ik gaan met plezier aan de slag! Vroeg boeken loont echt!

Onze Indonesië reizen

Merapi Reiscafé

Regelmatig presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé. We hebben de volgende data gepland:

21 oktober
18 november
16 december

12:30-14:00 Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores&Komodo, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

NB: Tijden zijn bij benadering!

Parallelprogramma 21 oktober: Overig zuidoost Azië
Al naar gelang de belangstelling: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Sri Lanka


Graag aanmelden via de link. U kunt daar ook aangeven of u een individueel gesprek wilt met een van onze specialisten.

Aanmelden Indonesië Reiscafé