Nieuwsbrief


26 januari 2024

Beste Indonesië liefhebbers,

De drukte bij Merapi lijkt chronisch te zijn. Fijn natuurlijk, maar ook een uitdaging... Daarom zoeken we uitbreiding van ons team.
Volgend weekeinde vindt de DuikVaker beurs plaats. Natuurlijk zijn we er bij met leuke nieuwtjes en oude pareltjes. Op de Vakantiebeurs, inmiddels bijna 2 weken geleden, bleek er erg veel interesse in onze groepsreizen naar de Molukken. Die staan nu dus op de kaart voor dit najaar.
En dan weer eens de bureaucratie van Indonesië....

U leest er alles over in deze nieuwsbrief.

Het Merapi team:
Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

Merapi op reis

Natuurlijk gaan we maandelijks weer onze gezellige en informatieve Indonesië Reiscafé’s organiseren. Daarnaast staan we van 11 tot en met 14 januari op de Vakantiebeurs in Utrecht in het VvKR paviljoen in de Verre Reizen hal op standnummers 07.FG141 en 07.F150. Dagelijks houden we presentaties in het VvKR theater
Ook geven we acte de préséance op de DuikVaker beurs in Houten. Deze vindt plaats op 1 en 2 februari in de Evenementhal in Houten. We besteden hier extra aandacht aan duiken in de prachtige Alor-archipel en houden ook dagelijks een presentatie over duiken in Indonesië.

Merapi op reis

Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties

We noemden het al in de vorige paragraaf: de VvKR staat voor Vereniging van Kleinschalige Reisorganisatie. Sinds 2020, het eerste Coronajaar, heeft Merapi zich bij deze vereniging aangesloten en voelen we er ons als een vis in het water! De VvKR telt inmiddels ruim 460 reisspecialisten die elkaar graag helpen vooruit te komen. De reisspecialisten organiseren op maat gemaakte rondreizen, vaak op eenzelfde manier als Merapi dat doet: met diepgaande kennis over de bestemmingen en oog en oren voor de reiswensen en -beperkingen van de reizigers. Dus als u op zoek bent naar een luisterende reisspecialist (buiten Indonesië natuurlijk!) neem dan zeker een kijkje op de VvKR website of bezoek tijdens de Vakantiebeurs het VvKR paviljoen. U vindt daar specialisten voor ieder continent!

VvKR

Groepsreizen

We kondigden het al eerder aan, maar nu krijgt alles veel meer vorm. Natuurlijk houden we de populaire Molukken groepsreizen in ons programma. Sterker nog: we hebben een tweede reis geopend met vertrekdatum 9 maart. Deze reis heeft een gegarandeerd vertrek. Ook kijken we naar een herhaling van onze Java-Bali culinaire tour, alleen moeten we nog bepalen welke bestemmingen het dan gaan worden.

Verder programmeren we enkele langere (3 weken of meer) groepsreizen naar:

  • Noord-Sumatra, Midden- en Oost Java en Bali
  • Kalimantan
  • Sulawesi

En kortere “stap-In” bouwstenen naar:
  • Noord- en West Sumatra
  • Zuid Sulawesi
  • Flores & Komodo
  • De Baliemvallei in Papua
  • Snorkelen in Raja Ampat

Binnnenkort vindt u alle groepsreizen op onze website.

Merapi groepsreizen

Indonesië in het nieuwe jaar

Wat kunt u in het nieuwe jaar verwachten in Indonesië?
Allereerst zijn er verkiezingen in februari. In het hele land ziet u op bijna iedere hoek van de straat grote verkiezingsborden met lachende of juist serieuze presidentskandidaten. Over het algemeen verlopen sinds de eeuwwisseling alle verkiezingen redelijk ordentelijk. Er zullen ongetwijfeld links en rechts wel wat demonstraties zijn (vooral in Jakarta en andere grote steden), maar te verwachten is dat u er verder weing van zult merken.
In het hoogseizoen juli en augustus begint Bali nu al vol te lopen. Onze agent verkoopt nu al vaak nee als het gaat over hotelbeschikbaarheid bij de leukere accommodaties in noord-west Bali en Ubud. Wees er daarom snel bij! Ook de vluchten naar Indonesië lopen al aardig vol, wat je direct merkt aan de vluchttarieven. Retourtjes met redelijke overstaptijden vinden we nu al bijna niet meer onder de € 1.500.
Dan dient El Ninõ zich komend jaar aan. Wat dat voor invloed heeft op het weer is niet te voorspellen, maar dát het invloed heeft is in het verleden wel duidelijk geworden. Extra warm, droogte en hevige buien kwamen niet alleen in Indonesië voor, maar beïnvloedde het weer in de hele wereld.
En verder?
Gaan we in 2024 enkele speciale groepsreizen organiseren: Sowieso komt er een vervolg op de Culinare groepsreis, maar ook gaan we wat meer duikreizen in klein groepsverband organiseren.
En verder zien we wel hoe het nieuwe jaar er uit gaat zien. We wensen u in ieder geval mooie reizen toe!

Onze Indonesië reizen

Merapi Reiscafé

Regelmatig presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé. We hebben de volgende data gepland:

17 februari special: DUIKEN!
12:30-14:00 Bali, Lombok, Komodo, noord Sulawesi, Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi duikreizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Overig Sulawesi, Alor en Kupang, Kalimantan, Molukken, Papua (Raja Ampat Cendrawasih- en Triton Bay)

23 maart: Overasselt
12:30-14:00 Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores&Komodo, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

NB: Tijden zijn bij benadering!NB: Tijden zijn bij benadering!

Graag aanmelden via de link. U kunt daar ook aangeven of u een individueel gesprek wilt met een van onze specialisten.

Aanmelden Indonesië Reiscafé