Nieuwsbrief


3 mei 2019

Beste Indonesië liefhebbers,

De meimaand heeft last van een koude start en we hopen u daarom warm te kunnen maken voor een mooie reis naar Indonesië. Deze keer hebben we de kleine Sunda eilanden gekozen. Deze groep eilanden loopt van Lombok, via Sumbawa, Sumba en Flores door tot west Timor en Alor. In deze nieuwsbrief leest u er alles over.

Wie midden vorige maand in Indonesië vertoefde heeft vast met verbaasde blik gekeken naar de verkiezingsbijeenkomsten. De Indonesische presidentsverkiezingen van afgelopen 17 april lijken gewonnen door zittend president Joko Widodo (Jokowi). Volgens de peilingen gaat hij met 55% aan kop. Tegenkandidaat Prabobo Subianto blijft op 45% steken. De definitieve uitslag wordt op 22 mei bekend gemaakt. Indonesië telt een kleine 200 miljoen stemgerechtigden, die naast een president ook voor een nieuw parlement de gang naar de stembus hebben afgelegd.

Het Merapi team wenst u veel leesplezier,

Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

Lombok

Het eiland Lombok wordt gedomineerd door de imposante Rinjani vulkaan. De beklimming van de vulkaan vergt een uitstekende conditie en duurt 2 of 3 dagen. Op de flanken van de vulkaan liggen een aantal traditionele Sasak dorpjes. Lombok is een prima en rustiger alternatief voor Bali, met mooie stranden bij Senggigi en surfmogelijkheden aan de zuidkust. De bekende Gilli eilanden Trawangan, Meno en Air kennen een heerlijk relaxte sfeer en bieden volop duik- en snorkelgelegenheden. De minder bekende Gili's in het zuiden bieden dezelfde mogelijkheden, maar zijn nog echt ongerept.

Lombok info

Duiken bij Komodo National Marine Park

Het Komodo National park is een walhalla voor duikliefhebbers. Het gebied telt meer dan 250 soorten koraal en een diversiteit van meer dan duizend vissoorten. Je vindt er machtige Manta's en ook micro slakjes. Iedere duik beleef je weer wat anders. Het gebied is voor zowel ervaren duikers als starters toegankelijk. Natuurlijk breng je tijdens je duikreis een bezoek aan Komodo eiland en kom je oog in oog te staan met de prehistorische Komodo varanen.

Er zijn verschillende opties voor een duikvakantie: verblijf in een hotel bij Labuan Bajo en dagtrips maken met 2 of 3 duiken per dag, meerdaagse liveaboards of een verblijf op bijvoorbeeld een verblijf in een duikresort op een eilandje in het park.

Duiken bij Flores en Komodo

Island hoppen en duiken of snorkelen - Raja Ampat Safari

Het overwegend katholieke Flores telt ongeveer 400 kilometer van het oostelijke Komodo tot het westelijke eiland Neleblolong. Wie over dit prachtige eiland reist beleeft een aaneenschakeling van prachtige natuur, supervriendelijke mensen, traditionele dorpjes, huisnijverheid, parelwitte stranden en onwaarschijnlijk mooie zeetuinen.

Onze 10-daagse standaard bouwsteen loopt van het centraal gelegen Maumere, via de Kelimutu vulkaan, de noordelijke 17 eilanden naar Labuan Bajo, het havenstadje van waar de bootjes naar het Komodo park vertrekken. De bouwsteen is aan te passen met bijvoorbeeld een trekking naar het traditionele dorpje Wae Rebo. Als budget geen echt probleem is, is het Sudamala resort op het eilandje Seraya een absolute aanrader!

Bouwstenen Flores & Komodo

Alor, Timor en Rote

Alor is al een tijdje bekend bij duikers. Merapi zet Alor graag op de kaart als een eiland vol beleving. Traditionele dorpjes tonen vol trots hun cultuur en rituelen, de natuur is ongerept en onder water zie je meer dan je kunt bedenken. Accommodatie is nog niet afgestemd op de westerse verwachtingen, tenzij je in het saaie hotel in de stad gaat zitten.Onze superleuke bouwsteen laat je alles wat Alor te bieden heeft beleven. En als je geen pech hebt zie je behalve Mawar de zeekoe ook nog tientallen dolfijnen en spot je links of rechts een walvis...Alor is natuurlijk een Walhalla voor duikers. Merapi beidt verschillende duikresorts aan, van eenvoudig tot super luxe. Onze favoriet is het Alor Divers resort op het nabijgelegen eilandje Pantar.Een complete 14-daagse duikreis vind je via deze link. In de wintermaanden vaart de Cheng Ho liveaboard ook in de wateren rondom Alor.De eilanden Timor, en met name het kleinere Rote, bieden ook volop leuke reismogelijkheden. Ook hier weer veel cultuur en op Rote prima duik- en surfmogelijkheden.

Alor bouwsteen

Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:

18 mei: Overasselt

12:30-14:00 Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores&Komodo, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

NB: Tijden zijn bij benadering!

Parallelprogramma 18 mei: DUIKEN!

12:30-14:00 Bali, Lombok, Komodo, noord Sulawesi, Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi duikreizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Overig Sulawesi, Alor en Kupang, Kalimantan, Molukken, Papua (Raja Ampat Cebdrawasih- en Triton Bay)

Graag aanmelden via onderstaande link. U kunt daar ook aangeven of u een individueel gesprek wilt met een van onze specialisten

U vindt ons ook op de Tong-Tong Fair. Op 24, 25, 27 en 31 mei geven we rond 16:00 en 18:30 presentaties van verschillende eilanden bij het Indonesië paviljoen "Pentas Wisata".

Aanmelden Indonesië Reiscafé

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat