Nieuwsbrief


25 juni 2021

Beste Indonesië liefhebbers,

Het goede nieuws komt vooral uit Nederland, we mogen weer veel! Voetbal kijken in de kroeg of op het terras, meer bezoek ontvangen, naar de bioscoop, theater en zelfs -onder voorwaarden- naar de disco of een festival. Ook vakanties in Europa zijn weer mogelijk.

Helaas gaat het buiten Europa nog erg moeizaam. Op enkele uitzonderingen na kleurt de wereld buiten Europa nog oranje.

Over Indonesië, het Coronavirus en de Bali-Belanda bubbel leest u verderop. Perspectief is er in ieder geval. We gaan er van uit dat in het laatste kwartaal vrijwel heel Indonesië weer bereisbaar is. Goed nieuws voor onder andere de duikers!

We sluiten de nieuwsbrief af met een leuke winactie. Trek in Indonesië kon je al op veel manieren hebben of krijgen en nu dus ook winnen.

We wensen u veel leesplezier en een zonnige zomer!

Het Merapi team:

Vera, Priscilla, Monique, Jan en Flip

Corona, Indonesië en de Bali-Belanda bubbel

Helaas hebben we nog steeds geen nieuws over de corridor tussen Bali en Nederland. Afgelopen dinsdag bevestigde de Minister van toerisme, Sandiago Uno, dat de intentie nog steeds is om de bubbel in juli te starten. Vrijwel zeker is dat alleen volledig gevaccineerde toeristen welkom zijn. Inmiddels is op Bali ongeveer 70% van de bevolking gevaccineerd en zijn talloze accommodaties "Coronaproof" gecertificeerd. Bali is er klaar voor en Merapi staat klaar voor u.

Ondertussen lopen de besmettingscijfers in de rest van Indonesië zorgwekkend toe. Zaten we vorige maand nog op een daggemiddelde van zo'n 4 duizend besmettingen, inmiddels stijgt dat tot rond de 20 duizend. De beperkte exodus rond het Suikerfeest, samen met een toename van de Delta-variant zijn hiervoor verantwoordelijk. Inmiddels zijn er talloze gebieden aangewezen waar allerlei lockdown-achtige restricties (PPKM) gelden.

Dagelijks worden er nu zo'n 700.000 vaccinaties gezet en staat de teller op 40 miljoen.

Niet moeilijk doen...

In 1993 logeerde ik voor het eerst in Batu, op rootsreis naar Indonesië met mijn ouders en gezin. We kwamen in een hotel waarvan ik mij de naam niet herinner, maar wel dat we een grote familiebungalow hadden. In januari is het gebruikelijk dat tropische buien regelmatig de straten blank zetten. Voor mij was het nieuw dat ook de woonkamer blank kwam te staan en kreeg toen ook in de gaten dat de emmertjes in de hoek ergens voor dienden.
Nadat de bui was overgetrokken liep ik samen met Pa naar de receptie: “Meneer, het dak lekt als een zeef en overal liggen nu plassen met water” zei Pa in zijn beste pasar-Maleis. “Ach meneer”, antwoordde de receptionist, “dat is alleen als het regent” en ging door met zijn werk.


Duiken in de wintermaanden

Wij hopen en verwachten dat vanaf oktober, na de Bali bubbel, veel meer eilanden buitenlandse toeristen toelaten. Goed nieuws voor duikers en zij die dat willen leren! Met name Raja Ampat is tussen november en april fantastisch om te (leren) duiken. Alle duikreizen die we in Raja Ampat en de rest van Papua aanbieden vind je op de Papua-Duiken pagina. De tarieven zijn gebaseerd op een volle week verblijf en duiken, exclusief de vluchten (rond de € 1.000 inclusief 23 kg ruimbagage en 30 kg sportbagage).

Wil je een duikcursus volgen en je PADi Open Water brevet halen? Neem dan contact met ons op, we hebben de cursustarieven niet op de website gepubliceerd.

Duiken bij Raja Ampat en overig Papua

Trek in Indonesië winactie

Ons reis- en kookboek Trek in Indonesië is al bijna 3 maanden verkrijgbaar in de boekwinkel en online (www.trekinindonesie.nl).

Vanaf vandaag starten we een win-actie op Facebook:

1. Vind onze pagina leuk
2. Deel het bericht (openbaar!) over de winactie minimaal 1 keer
3. Stuur een mail naar info@trekinindonesie.nl met de mededeling "Gedeeld"

en je maakt kans op één van de drie te winnen boeken.

De actie loopt tot en met 29 juli. De winnars worden in de augustus-nieuwsbrief en op Facebook bekend gemaakt.

Trek in Indonesië op Facebook

Merapi Reiscafé

Maandelijks presenteren we de reismogelijkheden naar de verschillende eilanden in de Gordel van Smaragd.

Laat u inspireren door onze landenspecialisten en bezoek ons Reiscafé:

Zaterdag 3 juli: Overasselt

12:30-14:00 Sumatra en Java
14:00-14:30 Merapi reizen en Indonesië algemene informatie
14:30-16:00 Bali, Lombok, Flores&Komodo, Sulawesi en Kalimantan
16:00-16:30 De Molukken en Papua

NB: Tijden zijn bij benadering!

Graag aanmelden via onderstaande link. U kunt daar ook aangeven of u een individueel gesprek wilt met een van onze specialisten

Aanmelden Reiscafé

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat