• Tobameer
  • Samosir
  • Tangkahan
  • Bohorok

Belitung

Belitung

Het eiland Belitung telt ruim 250.000 inwoners en is bijna 5.000 vierkante kilometer groot, vergelijkbaar met de provincie Gelderland. Het ligt in het zuidoosten van Sumatra, ongeveer tussen Sumatra en Kalimantan in. Tijdens de Nederlandse periode delfde het Biliton bedrijf hier tin en gaf daarmee ook de naam aan het eiland.

Belitung is een heerlijk relaxed eiland met nog erg weinig westerse toeristen. In de weekenden zijn er veel lokale toeristen die vooral voor de witte stranden en rotseilandjes komen.
Island hoppen is een absolute aanrader. Een dag met een bootje langs de diverse eilandjes, met onder andere Pulau Langkuas met de iconische vuurtoren van L.I. Enthoven uit 1882 en een fantastische snorkelspot.
De island tour neemt je mee naar de oostkant van het eiland met onderweg stops bij een oude tinmijn, de filmset van de destijds populaire Indonesische film Laskar Pelangi, het boekenmuseum en verschillende andere bezienswaardigheden. Het zou ook mogelijk moeten zijn om aan het eind van de dag de Tarsius aapjes te kunnen spotten, maar het hoe en wat is mij ontgaan. De city tour door Tanjung Pandan kent stops bij verschillende oude gebouwen uit de Nederlands-Indische periode, het museum Rumah Adat en het museum Tanjung Pandan.

Hilarisch zijn de vertalingen vanuit het Indonesisch naar het Engels en dan naar het Nederlands:
• Maket Sumur bor Palembang KE-18
• Maket 18th century Palembang drill well
• Maket 18e eeuwse Palembang boor goed

In het noordwesten liggen de mooiste stranden en onze favoriete hotels: het boutique hotel Rock & Wreck en het Swiss-Belresort Belitung.

Favoriete restaurant: Dapoer Belitung. Probeer de Gurame goreng.
Belitung heeft dagelijks meerdere vluchten naar Jakarta en via via naar Medan.

Belitung is een eilandje voor de zuidoost kust van Sumatra. Het eiland dankt zijn naam aan het ertsbedrijf Billiton, die hier jaren tin heeft gemijnd. Deze bouwsteen neemt je mee over het eiland en laat je de cultuur en geschiedenis zien. Daarnaast natuurlijk een dagje eiland hoppen langs de vreemde ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het in koloniale stijl gebouwde Biliton ligt in het centrum van de stad Tanjung Pandan op het eiland Belitung. Op sechts 10 minuten lopen vindt u het strand van Tanjung Pandang.

Het hotel beschikt over een zwembad, restaurant en gratis Wifi.

De kamers beschikken over airco, douche of bad met w ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het nieuwe 4* BW Belitung heeft ruim 200 kamers en ligt direct aan zee en op 5 minuten rijden van het centrum van Tanjung Pandan. De zee nodigt overigens hier niet uit om te zwemmen: met eb moet je 100 meter over het wad lopen en met vloed staat er slechts een meter water. Het hotel beschikt over ee ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Rock & Wreck resort ligt direct aan het witte strand van Tanjung Kelayang, in het noordwesten van Belitung. Het gezellige resort heeft 14 unieke traditionele houten cottages. De cottages zijn vervaardigd van oude cottages en geheel in de oude stijl weer opgebouwd. De oudste cottage is zeker 100 ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Swiss Belresort ligt aan de noordwestkust van het eiland Belitung. Het resort ligt vrijwel direct aan zee. Vanaf het infinity-zwembad heeft u een mooi uitzicht over de zee en de zo typische eilandjes die Belitung markeren. Er is een goed restaurant, beach club, poolbar, zwembad, kinderzwembad, s ... meer infomore infoinformations supplémentaires