• Bira
  • Lake Tempe
  • Sulawesi
  • Toraja
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Makassar

Togian

Togian eilanden

De Togian eilanden liggen tussen midden en noord Sulawesi en zijn befaamd om de prachtige onderwaterwereld. Het bestaat uit meerdere eilanden, die onderling met kleinere bootjes zijn te bereiken.

Vanuit Ampana vaart dagelijks een ferry naar de Togian eilanden. Vanaf Gorontola (noord) vaart twee keer per week een stevige ferry en enkele keren per week een houten boot die wij niet adviseren.

Duikstekken

Geniet van het duiken rond Kadidiri met comfortabele watertemperatuur en helder water. De meeste duikplekken zijn gemakkelijk te bereiken. Una Una, de actieve vulkaan, is een bestemming voor een volledige dagtocht

B-24 bommenwerpervliegtuig wrak
Het duurt ongeveer een uur om de site te bereiken. Het vliegtuig is in goede staat, de vleugels met één schroef en de staart nog steeds intact en de twee lopen van het geweer op de top zijn nog steeds op hun plaats. Het wrak is bedekt met zacht koraal en herbergt veel garnalen, naaktslakken, veel koraalduivels en ook een enorme school jackfish.

The Gap
Een koraalhelling met een goede variëteit aan koraal en veel scholen vissen. Dit is vaak een driftduik. Je kunt hier adelaarsroggen, tonijnen en barracuda's zien.

The Crack (De scheur)
Biedt een goede plek om haaien in het diepe te bekijken. Zwem over Mini Canyon - een duiklocatie op zichzelf - naar een grote rots, die in het midden splitst. De duik gaat door de rots en eindigt op 51 m. Dit is geen duik voor beginners.

Dominique Rock
De duik leidt tussen de rotsen voor de Taipi-muur naar de enorme Dominique Rock. Onder een overstek van ongeveer 40 meter kom je meestal een school van grote boeren tegen. De top van de rots is bedekt met zweepkoraal en waaierkoraal. Ook een vrij diepe duik voor ervaren duikers.

Labyrint
Een labyrint van rotsen op een zanderige bodem zorgt voor een prachtig onderwaterlandschap. De duik eindigt in een koraaltuin. Dit is een gemakkelijke duik

Batu Gila
Een diepe, door stroming belaagde rand waar waarnemingen van haaien, roggen, tonijn en barracuda veel voorkomen. De geschulpte hamerhaai komt hier soms ook.

Una Una
Een van de beste locaties op het eiland Togian en een thuis voor enorme scholen vis, veel schildpadden en zelfs een mantarog.

Pasir Tengah
Een van de atolletjes van de Togians, dat vanaf het oppervlak naar beneden duikt tot ongeveer 400 meter diepte. De met koraal bedekte muren hier zijn spectaculair en er is normaal ook genoeg actie verderweg van het rif.

Kadidiri House Reef
Dit rif is leuk voor nachtduiken waar je hier buikbekvissen en andere kleine beestjes kunt vinden.

Het Black Marlin Dive resort ligt op het eiland Kadidiri in het Togian gebied.

Black Marlin is een uitstekend duikresort met gecertificeerde duikschool, maar ook voor niet duikers is dit een heerlijk resort om lekker aan het strand van een sapje te genieten, of voor je bungalow te snorkelen.

D ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Dit kleine resort is in 2016 geopend door de eigenaren Rok en Valentina.
Het resort ligt aan een prachtig privé strand waarbij enkele meters in de zee de koraaltuin begint.
Ver weg van de drukte en bij de mooiste snorkel en duikspots!
Bij het resort is een duikcentrum met gecertificeerde duikmast ... meer infomore infoinformations supplémentaires

De naam zegt het al, paradijs op Kadidiri eiland, prachtig gelegen,direct aan het strand waar je zo voor je deur kunt snorkelen.

Mooie ruime cottages met veranda. Eigen gecertificeerd duikcentrum, maar volgens verhalen niet voor beginners. (onvoldoende begeleiding).

Het mooiste resort op dit e ... meer infomore infoinformations supplémentaires