• Bira
  • Lake Tempe
  • Sulawesi
  • Toraja
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Makassar

Tentena

Tentena en lake Poso

Lake Poso (een enorm en betoverend hooglandmeer)

Lake Poso ligt in het zuidelijke deel van Centraal-Sulawesi, Indonesië. Het meer ligt 515 meter boven de zeespiegel en profiteert zo van de koele wind van de bergen, wat resulteert in milde tropische dagen met koele nachten.

Het meer heeft warm en kristalhelder water (feit: experts beschouwen het water van Lake Poso als de op één na zuiverste ter wereld).

De regio is een onontgonnen en rustig gebied buiten de gebaande paden. Volgens de lokale legende waren hier, bij het binnenmeer en de heuvels en bergen, de hemel en aarde verbonden door een touw. De mensen die in deze regio wonen, zijn tegenwoordig bekend als het Pamona-volk, maar vroeger als Oost-Toraja tot ze besloten zich af te scheiden; zij hebben hun claim gesymboliseert door middel van een gigantische stenen pilaar op de heuvel genaamd Pamona in de buurt van het meer Poso, waar het vandaag de dag nog steeds te zien is.

In het midden van al dit moois, aan de oostelijke oever van het meer Poso, ligt een zanderige landtong: 'Tando Bone' in het Pamona-dialect; en dat is waar je ons prachtige resort zult vinden.

Tentena is een kleine stad in de buurt van het noordelijke puntje van het meer Poso; daar waar de Poso-rivier het meer leegt, verbindt de Pamona-brug de twee zijden van Tentena.

Tentena wordt beschouwd als het vertrekpunt voor vele uitstapjes in de regio, bijvoorbeeld naar de grotten (inclusief de grotten van Pamona), de watervallen van Salopa en Sulewana, het nationaal park Lore Lindu en het meer Poso.

De recentelijk ontdekte Saluopa-waterval bestaat uit met jungle beklede cascades onderbroken door watervallen en heeft een natuurlijk zwembad.

Accommodaties Accommodations Hébergements

Tentena

Het Tando Bone cottage resort ligt direct aan het Poso meer. Het kleine en gezellige resort heeft 8 mooie, ruime en moderne houten cottages met veranda, direct aan het meer.

De cottages hebben een woonkamer,slaapkamer, badkamer en keukentje. Vanwege de ligging, u bent hier in de bergen, is airco ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat