• Bira
  • Lake Tempe
  • Sulawesi
  • Toraja
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Makassar

Tanah Toraja

Tanah Toraja (Torajaland)

Tanah Toraja wordt ook wel het land van de Hemelse Koningen genoemd. Hier, in dit stukje Zuid Sulawesi, woont het bergvolk de Toraja’s. Ze kennen een deels christelijke en animistische levensovertuiging. Die overtuiging omvat ook dat overledenen na de dood blijven doorleven. De dood is dus geen definitief afscheid.

De indrukwekkende dodenceremonies worden het hele jaar door gehouden. Hoe rijker de overledene, hoe groter de ceremonie. Tijdens de ceremonies worden familieleden, buren en bekenden uitgenodigd. Ieder neemt een offer mee. Hoe rijker de overledene, hoe meer mensen worden uitgenodigd en hoe meer buffels en varkens worden geslacht en onder de aanwezigen wordt verdeeld. Het is geen uitzondering als er 10 buffels en 20 varkens tijdens de ceremonie traditioneel worden geslacht.

Je bent altijd van harte welkom bij een ceremonie. Ze zijn er echter niet op bestelling. Je chauffeur of gids zal je er zeker op attent maken wanneer een ceremonie wordt gehouden. Neem wel een kleine gift mee wanneer je een ceremonie bezoekt.

Sluitstuk van de ceremonie, die soms wel een week kan duren, is het bijzetten van de overledene in de rotsen. Hoe rijker, hoe hoger het graf. Van de overledene wordt ook een tau-tau pop gemaakt die lijkt op de overledene. De pop wordt dan ook in de rotsen bijgezet.

Tanah Toraja is niet alleen bekend van de mysterieuze dodenceremonies maar ook om haar adembenemende natuurschoon. Het is door de hoge ligging een vruchtbaar gebied. Naast de rollende rijstvelden en de bamboebossen zijn er koffie-, cacao-, vanille- en kruidnagelplantages

De typische traditionele huizen (Tongkonans) met hun zadeldaken worden nog steeds volgens oud gebruik gebouwd.

Trek voor een bezoek aan Tanah Toraja zeker drie volle dagen uit. Er is zó veel te zien en te doen!
Probeer tijdens je verblijf in Toraja het lokale Pa’piong-gerecht: een in bamboe bereid vlees- of kipgerecht. En natuurlijk hoort daar een bamboebeker met balok (plamwijn) bij.

Het mooie en kleinschalige (2 kamers) Tongkonan Layuk Lion hotel ligt op een kwartiertje rijden van Rantepao. Vanuit het hotel kunnen verschillende wandelingen worden gemaakt.
Het hotel beschikt over WiFi ... meer infomore infoinformations supplémentaires