• Bira
  • Lake Tempe
  • Sulawesi
  • Toraja
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Makassar

Labengki

Pulau Labengki

Pulau Labengki bestaat uit twee eilanden, Labengki zelf en het kleine Labengki Kecil. Vooral het grote Labengki is een oase van natuur, zowel boven als onder water. De rotsformaties die boven water uitsteken doen denken aan Raja Ampat.
Op Labengki Kecil ligt een klein dorpje met ruim honderd families. Een tiental families heeft het huis ingericht als homestay. Lagoon Lovers homestay is onze favoriet. De eigenaar, pak Omar zorgt goed voor westerse gasten. Hij vergezelt gasten ook op tours op en rond Labengki.
Labengki Kecil heeft een paar bezienswaardigheden; de vuurtoren, een grot en turtle beach. Hier komen in de maanden december en januari de zeeschildpadden hun eieren op het strand leggen.
Labengki zelf is prachtig om te snorkelen en duiken. Bij het Nirwana resort is een conservatie gebied voor de enorme oesters, die soms wel tot 50cm groot zijn. Ook de Blue Lagoon is een bezoek waard, al moet je een kwartiertje klimmen op en over scherpe rotsen.
Het nabijgelegen (1,5 uur varen) Sombori eiland wordt ook wel ‘Little Raja Ampat’ genoemd, vanwege de gelijkenis met de rotsformaties bij Fam island. Na een stevige klim heb je een prachtig overzicht over de baai en de kleine eilandjes.
Tijdens ons bezoek (mei 2018) was er zeer beperkt netwerkbereik. WiFi is nergens aanwezig. Electriciteit is beperkt beschikbaar (van 18:00 tot 07:00).
Vanuit Toli Toli (op een uurtje rijden van Kendari) is het per speedboot ongeveer 2,5 uur varen naar het eiland. Als de Bandazee onrustig is kun je omrijden via Wawolasea. Onderweg zijn er mooie stops bij een Bajo (zeenomaden) dorp en een hotspring en is het nog 2 uur varen met een lokale houten boot in een meer beschutte omgeving.

Beste seizoen voor Labengki is van oktober tot en met april. Daarna waait de wind uit het oosten en kan de Bandazee te wild zijn. Tijdens ons bezoek in de maand mei zijn twee van de vijf dagen volledig verregend.

Het kleinschalige Labengki Beach huts telt een tiental nette hutjes aan de rand van het strand. De hutten hebben een bed en een ventilator en een gedeelde badkamer met koud stromend water en westerse toiletten.

De bijzonder vriendelijke en behulpzame medewerkers doen hun uiterste best om het je n ... meer infomore infoinformations supplémentaires

De homestay van pak Omar ligt aan het strand van het eilandje Labengki Kecil. De homestay heeft 4 basic kamers, met matras op de grond, ventilator en binnenkort ook muskietennet.
In mei 2018 was er 1 gedeelde badkamer/toilet met mandibak en hurktoilet. Eind 2018 zou een tweede badkamer met westers ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Nirwana ligt in een paradijselijke baai op het eiland Labengki. Het resort is met name afgestemd op lokale toeristen, eigenlijk geldt dat voor het gehele eiland.
Het resort kent naast een aantal basic kamers, redelijk comfortabele watercottages.
Het resort herbergt een eigen duikcentrum, heeft ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat